Ehkä se kertoo jotain blogaamistiheydestä, ettei koko Blogger-sivusto enää muistanut minua. Vähän kuin omat lapset eivät tunnistaisi, kun vaikka käy pummaamassa heiltä rahaa. 

On ollut kamala kiire, eikä maailmaa ole suunniteltu kovin mukavaksi paikaksi kiireisille ihmisille. Eilenkin seisoin kirjakaupan jonossa ostamassa paperia, sillä minun piti olla kiireellisesti tulostamassa jotain, josta tiesin, ettei se tosiasiassa edes kiinnosta ketään. 

Edessäni oli vain yksi asiakas ja hänkin jo maksamassa, joten tuumin, että hyvinhän tämä, sittenkin.

Tota, voisko sen kirjan saada lahjapaperiin? asiakas keksi kysäistä ja hymähdin, että hehee, good one

Myyjä ei hymähtänyt. Ei tuijottanut asiakasta hölmistyneenä päätään puistellen ja tokaissut, että täällä on hei kiireisiä asiakkaita jonossa. Ei, hän sanoin totta kai, hymyilikin vielä, ja poistui takahuoneeseen. 

Kassa jäi tyhjäksi. Lähistöllä oli kolme työntekijää täyttämässä hyllyjä. Yritin katsoa heitä merkityksellisesti, mutten ollut täysin toipunut perjantaisista pikkujouluista, ja katseeni jäi lähinnä merkilliseksi. 

Lopulta kuulin takaani myyjän äänen. Hän tuli tiskin taakse ja katsoi ohitseni oikealle. Sieltä saapui asiakas. He aloittivat keskustelun jonkun Jannen tulevista bileistä, tunsivat kai mokomat toisensa – Jannenhan tuntevat kaikki. Tuijotin tuimasti myyjättären oikeaa korvaa, mutta mitään ei tapahtunut. Ei edes pientä punerrusta.

Asiakkaalla oli muassaan lastenrattaat, ja Iisa-Lotta, joka piti tyytyväisenä pankkikortta kädessään. 

Annapa se kortti Henna-tädille, niin maksetaan, äiti kehotti. Iisa-Lotta ei antanut. 

Minä sentään periksi. 


***

Kohta olin City Marketissa ostamassa DVD-levyjä, sillä olin äskettäin hukannut paketin, jota vielä tuntia aiemmin olin pidellyt käsissäni. Olin säntäillyt ympäri asuntoani heitellen ympäriinsä kasautuneita vaatteita ja eteisen vallanneita syksyn lehtiä, kasvot hiessä, kykenemättä keskittymään puoleksi sekunniksi. Mutta levyjä ei ollut löytynyt mistään. 

[Yöllä kotiin palatessani löysin ne vaatteita sängyltä poistaessani muutamassa sekunnissa.]

Valitsin pikakassan. Jostain syystä pahimpina ruuhka-aikoina pikakassat otetaan pois käytöstä vähän samaan tapaan kuin – no, en keksi mitään; voiko olla, että tuo olisi maailman ainoa älyttömyys? Aika hyvinhän meillä meneekin. 

Pikakassalla on viisaasti vaaka, jossa voi punnita nopsasti ostoksensa, jos on sattunut unohtamaan. Siihen on jopa merkitty kuvin ja sanoin, mitä mikin nappi tarkoittaa. Irtokarkitpa olivat jääneet merkitsemättä. Äidinkielenopettaja muuten sanoi lukiossa, että ei saa sanoa mikin vaan tulee sanoa mikäkin. 

Takanani jonossa seissyt tyyppi keksi kysyä apua kassaneidiltä. 

Hei, muistatsä mikä näitten karkkien numero on?Kassaneiti oli hiljaa ja mietti. 
[Kassahihna tietenkin seisoi, sillä ostosten piippauttaminen ei onnistu mietittäessä.]


En muista, hän lopulta sanoi. Piippautti meetvurstipaketin. 


Oli sitten hetken vaiti. Ja kääntyi sen muovipäällysteisen kansion puoleen. 

Selaili. 

Ja selaili. 


6806, ilmoitti lopulta tyytyväisenä. 

Karkkityyppi katsoi häntä hölmistyneenä. Kohta kassaneitikin ymmärsi, ettei vaaka ollutkaan Microsoftin tekoa niin kuin tämä hissi. MS-elevator

Ei vaa'alle voisi antaa noin suuria lukuja. Kassaneiti kysäisi vielä naapurikassalta, mutta tämäkään ei hetken pohdittuaan tiennyt. 

Lopulta tyyppi sanoi ookoo ja lampsi punnitsemaan karkkejaan. 

Minua piti järjissäni enää ajatus, että joskus vielä pääsen kirjoittamaan tämän internettiin, ja kuomani taputtavat minua päähän ja sanovat, että kyllä tämä tästä ja kaikki sujuu suunnitelmie

***

Uutisissa kerrottiin, että Kasparov-laitettiin vankilaan vaalien ajaksi Venäjällä. Politikoivia urheilijoita ei aina ole helppoa ottaa vakavissaan, mutta shakin maailmanmestari, joka on kiinnostunut politiikasta on aika kova yhdistelmä. Etenkin jos on kiinnostunut oppositiopolitiikasta. Saati oppositiopolitiikasta Venäjällä. 

***


Sain myös korusähkeen isältäni. Hänen mielestään minä en ymmärrä, mitä innovaatio oikeasti tarkoittaa. 

Olen pettynyt sinuun

, siinä sanottiin. 

Näemmä vuosi sitten puihin menneestä sananselityskokeesta tuli tällä kertaa hyväksyttävä kolmonen [keskiarvossani ei aina ole hurraamista, mutta ajatus oli, että pää- ja sivuaineesta en alle kolmosia huolisi]. Eivät kertoneet arvosanarajoja. Ja oli ihan omaa tyhmyyttäni, että menin katsomaan, että joku puoli pistettä enemmän saanut oli saanut nelosen. 


***

Top 100 -listalta putoamistani juhlistaakseni ajattelin palata huumoriblogiksi, joten palkkasin JCP:n työstämään ideani pohjalta lystikästä grafiikkaa. 


pedonmerkki

8 on viitsinyt kommentoida:

kyllä tämä tästä ja kaikki sujuu suunnitelmie


Putosit top-satasesta? Hmm, työ tosiaan palkitsee tekijänsä.

Hieman liittyen: Välitön reaktioni olisi ollut Blogilista.fi-kaupasta luettuani kadota sieltä, mutta feedjitin mukaan suurin osa vakkarikävijöistä tulee edelleen listan kautta, joten katsotaan nyt... elämme taas lievästi mielenkiintoisia aikoja Blogistanissa.

11/26/2007 04:44:00 ip.  

Vai että oikein korusähkeellä. Pakko sitten tulla Intternettiinkin lesoamaan.

11/26/2007 04:53:00 ip.  

Top 100 -listalta putoamistani juhlistaakseni ajattelin palata huumoriblogiksi, joten palkkasin JCP:n työstämään ideani pohjalta lystikästä grafiikkaa.

Toinen keino tason nostamiseen on laittaa linkkilista täyteen kontrastiblogeja. Minä olen tätä miettinyt. Tiedäthän, samalla tavalla kuin kauniit teinitytöt ottavat kavereikseen rumia teinityttöjä, jotta näyttäisivät itse paremmilta.

11/26/2007 06:50:00 ip.  

Cittarissapa tietenkin niiden karkkiesi kanssa. Eihän siellä nyt kukaanjne..
-minh-

11/26/2007 07:16:00 ip.  

Kommentteja, voi elämä. En muistanutkaan, kuinka hyvältä tämä tuntuu. Sallinette, että piehtaroin näissä hetkisen ja koetan jatkossa muistaa ilahduttaa toisia samoin.

11/26/2007 08:31:00 ip.  

Hyvä postaus, kuomaseni! Mutta mistä Blogilista.fi-kaupasta nimimerkki Qimki puhuu ja miksen minä löydä sellaista mistään? Onko nyt niin, ettei minulle haluta edes myydä enää mitään blogeihin liittyvää, koska haamupäivittelen jatkuvasti?

11/29/2007 07:20:00 ap.  

nii just hei, mikä kauppa? jos vt ei saa tietää haamupäivitysten johdosta, niin mikä on minun kohdallani syy? top 1500?

alkoi tehdä mieli irtokarkkeja.

11/29/2007 10:34:00 ap.  

Moi! Liityin joukkoon!

11/29/2007 10:09:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds