Informaatio leviää nykyään sellaisella vimmalla, että erinäköisiä revisionisteja tulee vastaan yhä useammin.

Me revisiionistit olemme sittenkin toistaiseksi varsin harvinaisia.

***

Olen ollut hiljaa, kun tuntuu, että vähän kaikki on jo sanottu. Viime aikoina olen mm. tavannut ihmisiä. Muistui mieleeni, kuinka kirjoitin joskus kauan sitten:

Sinä olet sellainen
omalla tavallasi söpö.
Teitä on loputtomasti.
Ja sinä olet ainoa.

Ah, paradokseja. Ymmärsin eilen, että kun jotkut peelokkeet sanovat, että jos ei ole mitään myönteistä sanottavaa, oltakoon hiljaa, niin eihän tuo ole myönteistä, joten pitäisivät, helvetti, turpansa kiinni.

***

Myös Iittalalla kävin. Tämänkin aiheen kirjoittamista olen pantannut tähän asti, mutta kohta sekin on sanottu. Tai sitten olen vahingossa jo kirjoittanut sen, mutta muista.

Mutta kun Iittalan I luokan laseissa on niitä tarroja, niin väki miettii, mitä niille kuuluu tehdä. Olen ollut sillä kannalla, että jos niitä ei kuuluisi irroittaa, niin käyttäisivät jonkinmoisia leimoja. Jos lasi tarvitsee Iittalan tarran näyttääkseen hyvältä, tämä ei viesti mitään kovin mairittelevaa Iittalan lasien hyvännäköisyydestä.

Sittenkin, kun lasi maksaa kolmekymmentä euroa eikä aina voi olla täysin varma vieraidensa sivistystasosta, niin saattaahan se tarra kannattaaa varmuuden vuoksi säilyttää. Vähän samalla tapaa, kun ostaa Bossin puvun, niin ei tee mieli ratkoa merkkiä irti hihasta. Jossul bossi on ja tiedät sen, niin

Virallinen vastaus kysymykseen kuuluu, että kuinka vain. Kuulemma tukipuhelimesta saatetaan kysyä ensin, kuinka tarran saa irti, kun se on niin kovin sitkeässä ja heti perään, kuinka tarran saisi takaisin, kun se lähti irti.

Minähän tapaan soittaa ja kysyä, kuinka darran saisi takais

***
in.

Minulta vähän puuttuvat pääsiäisperinteet, mutta onneksi on niin paljon hommaa, ettei tästä luulisi koituvan murhetta. Mieleeni muistuu, kuinka olimme mökillä käymässä jonain vuona ja paluumatkalla radiosta kuului Mikko Alatalon laulu, jossa sanottiin jotain tyyliin "Jos en voi olla palkintopuudelisi, anna olla edes nurkkiisi ruikkiva rakki."

Tämä pyöri mielessäni, kun katsoin illalla Videotreffejä telkkarista. Niin, minä lopetin televisionkatsomisen Videotreffien myötä. Kysymys kuului jotakuinkin, jos olisit pääsiäismuna, niin millainen olisit, ja mietin, olisiko kuulunut vastata tyyliin, jos en voi olla Mignon-munasi, anna olla edes kämäinen Kyöpelinvuoren yllätys.

Minä nimittäin elän elämääni vähän sillä mentaliteetilla, että valmistaudun johonkin suureen tehtävään. Kiinnostavaksi tämän tekee, etten tiedä, mikä tuo tehtävä on. Voi olla, että jonain päivänä kohtaloni on seistä televisiossa vastaamassa kysymykseen pääsiäismunasta, ja parannan mahdollisuuksiani pelastaa maailma spontaanilla nokkeluudella, miettimällä kaikki mahdolliset vastaukset etukäteen.

Samalla ajatuksella luen läpi aina myös City-lehden tavan tallaajilta kysymät kysymykset ja mietin, kuinka vastaisin. Kun en keksi mitään järkevää, huokaisen helpotuksesta; vielä ei ollut minun vuoroni.

–Käytätkö alushousuja?
Ai hengityssuojana? Voi toki!


Lopulta päädyin pohtimaan, kumpi olisikaan oikeampi vastaus. Olla kuin Kinder-muna: päältä herkullinen ja sisällä odottaa yllätys. Vai sitten se todellisuudessa äklömakeudessaan ähkyä aiheuttava {äh, älä nyt jaksa taas linkata siihen blogiin tässä yhteydessä} Mignon: täyttä tavaraa sydämeen saakka.

3 on viitsinyt kommentoida:

Samalla ajatuksella luen läpi aina myös City-lehden tavan tallaajilta

Huolestuneena kysyisin, käytätkö sinäkin sanaa tavan, vai onko se City-lehden käyttämä sana (ja miten City-lehtikään voisi käyttää mitään noin jakittavaa?)?

4/05/2007 02:16:00 ip.  

Kyllä, äiti, tavan takaa. Olis kannattanut vähän paremmin mua kasvattaa sanoo PMMP:kin.

4/05/2007 02:18:00 ip.  

Juu tavan takaa sopii kyllä! Ei muuten ole kysymys antamani kasvatuksen puutteista, jos puhut tavan ihmisistä ja tavan kouluista (erotuksena erityisoppilaitoksille!). Tuo kauhusana lähti liikennöimään vasta vuonna 2006, jolloin olit jo tukevasti kasvatuspiirini tavoittamattomissa (voi tietenkin väittää, että sillä huteralla kielellisellä pohjalla, jonka kotoasi sait, et millään kykene erottamaan arveluttavia uudissanoja raikkaista ja virkistävistä uutuuksista, eli siinä mielessä olis kannattanut vähän paremmin mua kasvattaa pätee).

4/05/2007 08:02:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds