Nappuloita

Tulevat meuhkaamaan sananvapaudesta ja sen sellaisesta. Maasta, jossa mieltä saa osoittaa vain yksi henkilö kerrallaan. Tämä on kuin jostain kuolleesta huumoriblogista.

***

Kotini alaoveen tuli numerolukko. Ennen vanhaan ovi oli auki päiväsaikaan, mutta nykyään asukkaat joutuvat naputtamaan koodin. Luulin, että numerolukkojen ajatus on, että pizzalähetin saa päästettyä ylös asti ilman avaimia, mutta ei se niin toimi. Ovi menee kiinni kahdeksalta kuten aina ennenkin, eikä koodi toimi sen jälkeen. Lukon ainoa tarkoitus on häiritä asukkaiden kulkua päiväsaikaan.

Tuollaisia systeemejä kuvittelisi näkevänsä lähinnä armeijassa.

[Kävin tässä jonain viikkona keikalla Yleisradiossa. Menin sisään epäoptimaalisesta ovesta. Ovella tiedettiin silti, kuka olin ja ketä olin menossa tapaamaan. Se oli vaikuttavaa. Mietin, että jos armeijassa tulisi väärälle portille, joku raukka lähtisi juoksemaan ja hakemaan paperista nimilistaa toiselta portilta.]

Äh, tämä on kohtuutonta. Olin viime viikolla Riihimäellä käymässä ja näin siellä hienoja juttuja ja tervettä nörttiasennetta.


***

Tuon numerolukon koodi on 7887 [koodi muutettu].

Äh, jos tuollainen kallis järjestelmä piti asentaa, olisivat edes säästäneet nappuloissa ja laittaneet siihen vain nuo tarvittavat kaksi, tuumin.
Tai jättäneet vain yhden. Voisi sitten morsettaa oikean koodin.

Tuo oli viikkoa ennen kuin Apple tosiaan teki saman iPod shufflessa.

Apple - iPod shuffle - Uuden iPod shufflen kuvat

[Siinä ei ole enää nappeja, vaan komennot annetaan naputtamalla kuulokejohdon yhtä ainoaa nappia. Kolme painallusta on kai hyppy taaksepäin. Painalluksia ja pitoja yhdistelemällä pitäisi onnistua jopa kelaamaan.]

***

Disneyn copy & paste -video
on hämmentävintä toviin tapaamaani. Hassuinta, että se oli Uudessa Suomessa ennen oikeita webbisivuja.

Nyt vain toivotaan, ettei kukaan huomaa, että Ruotuväki tehdään samalla tavalla valmiista palasista.


***

Olen tavannut sanoa, että siitä huolimatta, etteivät aikoinaan vaihdossa suorittamani opinnot korvannut yhden ainoaa tutkintoni kurssia, pitäisi Saksassa viettämääni vuotta opintojeni ainoana, joka ei mennyt hukkaan.

Silti pidän täysin pöhkönä Virkkusen ehdotusta pakottaa kaikki opiskelijat ulkomaille.

Entä jos joku vaikka noudattaa Hyssälän aiempaa ehdotusta ja hankkii lapsia jo opiskelijana?

Ilmeisesti ratkaisu on mennä vaihtoon Ruotsiin. Jan-Erik Enestam olisi riemuissaan, kun lapset pakotetaan oppimaan ruotsia jo ennen tarhaikää.

10 on viitsinyt kommentoida:

Kellari- ja vinttikomeroita niillä numerokoodeilla kai suojellaan. Vaikka itsekin olen ihmetellyt, että miksi illalla (ja vielä aika aikaiseen) koodilukko vaihtuu avainlukkoon.

Että jos joku on saanut koodin tietoonsa, niin ei se päiväsaikaan kehtaa tulla rosmoamaan, mutta kahdeksan jälkeen kyllä?

3/23/2009 11:42:00 ip.  

Ah, onneksi on blogit, joiden kautta löytää oivia kysymyksiä esitettäväksi taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Huomenna.

3/24/2009 04:55:00 ip.  

Yleensä on ollut tapana laittaa komeroihin lukot.
Jos ongelmana on sisäänpääsy kyseisiin paikkoihin, voihan sinne sisäpuolelle laittaa kamerat dokumentoimaan sisälletulijat. Poliisikin varmaan kiittää, kun on naamapotretti valmiina..

3/24/2009 10:33:00 ip.  

En tiedä, mutta veikkaan:

Ulko-oven murtaminen on kertaluokkaa syvempää harrastuneisuutta vaativa tehtävä kuin munalukon napsauttaminen irti leikkurilla?

3/26/2009 08:05:00 ip.  

Armeijassakin hankaluuksille on yleensä taustalla jonkinlainen syy. Se ei ole välttämättä relevantti tai se voi olla ollut relevantti joskus aikoinaan. Ja voi olla, että samalla kertaa voitaisiin tehdä jotain elämää helpottavaa, jos haluttaisiin, mutta moista ei todennäköisestä edes ajatella.

En tiedä, onko kanahäkkikoppeja sitten tyhjennetty. Varsin tukevan oven saa läpäistä ennen kuin niihin pääsee käsiksi. Ei siellä edes oikein väkeä liiku, jotta voisi kyttäilemällä päästä sisään.

Myöskään häiritseviä irtolaisia ei ole rapussa näkynyt. Ehkä nappimiehillä oli vain hyvä myyjä.

3/26/2009 08:14:00 ip.  

Niin, mummoja on kauppamiesten yllättävän helppo pelotella.

3/27/2009 11:04:00 ap.  

Mä olen kanssa ihmetellyt, että miten joku edes viitsii murtautua varastoon, kun välissä on yleensä tosiaan ainakin kaksi paksua ovea ja se kanahäkki. Mutta niin vaan niitä vipeltäjiä riittää.

Onkos kaikkialla niin, että aikarajan jälkeen ovikoodi lakkaa toimimasta?

3/27/2009 12:21:00 ip.  

Ne vipeltäjät löytyy yleensä omasta talosta ja ne ovat työtöntä porukkaa, joilla on krooninen moraalivaje, yhteyksiä vääriin ihmisiin ja akuutti pikkurahan puute. Ovikoodi ei tuohon auta.

Ovikoodin tarkoitus on pitää känniläiset, hobot, ja huumeidenkäyttäjät pois rapusta (öisin). Mikäli näitä ei ole nurkissa näkynyt, laite on pahempi kuin hyödytön, koska namiskojen käytännön efekti on yleensä lähinnä ärsyttää asukkaita ja estää spontaanit kaverivisiitit ja pizzakuskit.
Turhia vempeleitä.

3/28/2009 12:57:00 ip.  

Tämä tulee nyt vähän myöhään, mutta sisäpiirin tietona voin kertoa, että kyseisen taloyhtiön porraskäytävissä on viimeisen vuoden aikana majaillut useita kertoja mm. kännisiä nuoria, jotka eivät asu kyseisessä talossa.

Kerran viidennentoista kerroksen porrastasanteelta toimitetun oksennuksen jäänteitä piti siivota seinistä viiden kerroksen matkalta. Paskakikkareet olivat siihen nähden siististi yhteen paikkaan sijoitettuna.

Muutakin ilkivaltaa on harjoitettu. Kellarikomeroihin kohdistuneita luvattomia sisäänpyrkimisiä ei ole raportoitu.

4/10/2009 08:36:00 ip.  

Mixei mitään tapahdu?

Otsikkoon liittyen:
Mitä Michael Jackson tekee hississä?

4/24/2009 01:25:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds