Poikkeamatta

Talonmies pysäytti minut tänä aamuna, kun olin kaksi minuuttia myöhässä lähdössä ajamaan töitä kohti. Halusi keskustella pyöräni säilytyksestä. Olen pitänyt sitä kerrostalomme edessä ykköskerroksen parvekkeen alla sateensuojassa, mutta moinen on kuulemma aiheuttanut närää.

Pyyteli anteeksi ja totesi, että hienohan se on, mutta säännöt ovat sääntöjä ja kun on näitä vanhoja ihmisiä, jotka tykkäävät pitää niistä kiinni. Uudeltahan tuo näyttää, että ei siitä varmasti mitään öljyäkään valuisi, mutta jos nyt tekee poikkeuksen, niin sitten ne ovat kaikki tähän romujaan tuomassa, pohdiskeli.

Ehdotti, että selvittäisi, voisinko säilyttää sitä läheisessä parkkihallissa. Se sopi minulle mainiosti, sillä olin itse suunnitellut selvittäväni samaa, mutten saanut aikaiseksi.

On se kyllä melkoinen ferrari, kehtaako kysyä, paljonko maksoi, tiedusteli vielä.

Jotenkin minusta tuntuu, että laitteesta huokuva qwan aiheuttaa samankaltaista vastaansanomatonta hyvyyden väreilyä kuin iPod nanoni aikoinaan.

***

Eikä sillä, vaikka skootterilla ajaminen on perin riemullista, olen tässä jälleen pohtinut, että maailmassa on vielä parempia asioita.

Yksi lähelle pääsevistä on Joost, jota viimein testasin, kun muistin yhtäkkiä, että jos Köyttöliittymässä ajoittaista avautumista kirvoittaneessa työkoneessani jotain hyvää on, niin Intel-pohjaisuus.

Arvaattekin varmaan jo, että Joostistakin huokuu hyvyys.

Melkein teki mieli raahata läppäri kotiin, mutta jotain rajaa sentään.

***

Joskus mietin, että jos perustaisin blogin, jonne kopioisin Harmaan hatun tekstejä kommentoimista varten, arvaisiko kukaan, että se olin minä. Mutta kun jotenkin pitäisi kyetä kertomaan, että hän sekosi viime postauksessaan nimissä ainakin kerran.

***

Eilen ostin uuden hammasharjan. Aina hammasharjoja ostaessanihan minut valtaa suuri apeus siitä, ettei markkinoilla ole olemassa yhtään hyvännäköistä vaihtoehtoa. Lapsena oli sentään kaikkia väriä vaihtavia ja pimeässä hohtavia, mutta nykyään ei mitään. Ei luulisi olevan noin vaikeaa.

Vaan tässäpä on sen sentään mukana innovatiivinen kielenpuhdistaja. Vitun jees! [Hei, sehän toimii!]

***


Ajattelin vielä ilmoittaa takinkäännöksestä. Olen käsittänyt, Kaarina Hazardin Metro-kolumnien perusteella, että kyseessä on jonkinmoinen yksioikoinen feministiänkyrä. Jo hänen itsestään käyttämä titteli akateeminen sekatyöläinen ärsyttää minua. Vaan hänhän vaikutti kovin fiksulta Yle Q:n vanhassa podcast-jaksossa, jossa keskusteli Tuomas Enbusken kanssa mediasta.

Kun hän esimerkiksi innostuu näkemystään alleviivatakseen puhumaan teennäisellä ehe-ehe-äänellä, hän lopettaa sen juuri ajoissa, jolloin vältytään ärsyttämästä ja luomasta radioväkeä usein vaivaavaa vaikutelmaa, että puhujarukka luulee itseään hauskaksi, vaikkei sitä ole.

***

Helsingin sanomat kertoo vielä seuraavaa:

Julkisen liikenteen käyttö vähentää varusmiesten liikenneonnettomuuksia


Tarkoittaako tämä kohu-uutinen peräti, että julkisen liikenteen ammattikuljettajat ajavat vähemmän onnettomuuksia kuin varusmiehet. Voisikohan moista uskoa.

Samaisessa jutussa kerrotaan lohduttavasti, että varusmiehet eivät ole aikoihin aiheuttaneet liikenneonnettomuuksia – puhumattakaan, että humalapäissään:

"Julkisen liikenteen suosiminen on tärkein syy siihen, ettei vakavia liikenneonnettomuuksia ole sattunut loma-aikoina", Pennanen sanoo. Lisäkiitosta nuoret varusmiehet saavat siitä, ettei puolivuosittaisissa puhallutuksissa kukaan ole aikoihin narahtanut rattijuoppoudesta.[Totta kai viisas lukija ymmärtää, että kyse oli tuossakin lainauksessa juuri Karjalan prikaatista, mutta näsäviisaat lukijat ovat oma lajinsa.]

6 on viitsinyt kommentoida:

Olet oikeassa. Olin tosiaan sotkenut nimet ainakin yhdessä kohdassa. Jotenkin minusta tuntuu, että olen tehnyt niin ennenkin pidemmissä postauksissa. Pitäisi todella hankkia jostain editori.

No, korjasin. Näppärämmin tämä asia olisi hoitunut tietysti Harmaan hatun kommenttiosiossa. Sellaista ei vain ole. Mutta hei, Pää aukihan on ennenkin toiminut kommenttilaatikkonani.

Ehkä pitäisi avata kommentointimahdollisuus. En vain oikein tiedä, onko sellainen yhteisöllisyys oikein sopivaa tänne blogimaailm

7/09/2007 09:56:00 ip.  

Tarkoitatko, että vielä skootterilla ajamista hienompaa on lukea Sellistin kommentteja omassa blogissaan [vieläpä Sellistin ollessa lomalla]. Nojoo, perhaps

7/09/2007 10:01:00 ip.  

Ah, onneksi joku on samaa mieltä. "Akateeminen sekatyöläinen" on ärsyttävin titteli koskaan.

7/09/2007 11:45:00 ip.  

On varmaan vaikea arvata, miksi KH käyttää titteliä "akateeminen sekatyöläinen".

Tietysti ärsyttääkseen teitä, jotka eivät kuuna päivänä laittaisi sanaa "akateeminen" "työläisyyden" yhteyteen.

Oikein naurattaa, kun ajattelee miten joitakin ärsyttää.

7/10/2007 03:17:00 ip.  

Enpä ole pohtinut asiaa luokkasodan näkökulmasta. Minua vain sattui ärsyttämään tuo ilmaus samalla tavalla kuin minua ärsyttää ABC!:n peukalologo.

En minä hehkuta akateemisuutta enkä suinkaan väheksy työläisyyttä enkä todella tullut edes ajatelleeksi, että näiden yhdistämisessä olisi jotain erikoista.

Hyvä sentään, jos naurattaa.

7/10/2007 03:33:00 ip.  

Siis et saa pitää lähes polkupyörään verrattavissa olevaa skootteria pihalla, vaan pitää viedä jonnekin mörskään? En oikein kyllä ymmärrä.

Joostin parhaudesta on todettava, että tarjonta ylittää kaikki odotukset, itse käyttöliittymä kärsii vielä lastentaudeista - itselläni ei omien suosikkikanavien lista pysy kuosissa. Vaikka kuinka poistan ne jotkut nyrkkeily- ja autokanavat, ne ovat siellä taas seuraavalla käynnistyskerralla.

7/11/2007 12:46:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds