Viimeinen toisto

Schizo-Janne linkkaa viimein PA:han tuoreimmassa merkinnässään. Hieman meni tiukoille, mutta ehdinpä saada blogaamiselta kaiken vielä tämän vuoden puolella.

***

Eräs blondi luki PA:n hiljattaisia kulunutta vuotta yhteen vetäviä koostetekstejä [Jotain hyvää & Jotain hauskaa] ja totesi, että ihan hyvää juttuahan tämä, mutta kamalan pitkiä tekstejä. Että pitäisi kirjoittaa lyh

***

Joku saksalainen sanoi, että jollei skoolatessa katso toista silmiin, siitä seuraa seitsemän vuotta huonoa seksiä.

Kelattiin jätkien kanssa, että olisi kai sekin parempi kuin ei seksiä ollenkaan ja ruvettiin tuijottamaan varpaita.

[Kauppiskaverini kysyi, olivatko mainitut jätkät teekkareita.]

***

Niin, kirjoitin tosiaan skoolata enkä kippistellä. Minä en ole koskaan tuntenut kippis-sanaa kotoisaksi. Kotona sanottiin aina skool ja opin kippiksen vasta koulussa tai partiossa tai missä sitä nyt tavataankaan maljoja nostella.

Huvittaa aina kun joku ulkomaalainen tulee osoittamaan ekumeenisuuttaan sanomalla kippis tai bloggaaja.

***

Kaikkialla kohistaan
yhtäkkiä Halosen retusoidusta naamasta vaalimainosten ilmestyttyä katukuvaan. Vaikka sama kuva on ollut käytössä Halosen verkkosivuilla jo kuukausitolkulla. Tällaisia asioita ei vain tule aina muistaneeksi.

***

MediaBlogi pohtii sinänsä ansiokkaasti kuluneen vuoden kymmentä merkittävintä blogitapahtumaa. Listalta puuttuu yhä kaksi kohtaa. Nähdäkseni niiden tulisi olla seuraavat:

1. Karu sellin lopettaminen. Tai olemassaolo. Tai äh.

2. Se, että kun joku urpo yrittää vongata Mezen kautta, nykynaiset sanovat:

Pöh, kyseisellä tyypillä
ei ollut edes omaa blogia, joten en tietenkään jaksa ruveta mitään
kirjoittelemaan.


Toivottavaa on, että ensi vuonna moisten naisten osuus populaatiosta kasvaa kohisten.

***

Luultavaa on ainakin, että ensi vuonna termit kuningas ja jalkapallo yhdistetään toisiinsa niin usein ja niin irstaasti, että en onneksi ole Suomessa kuulemassa.

***

Muuta blogiaiheista. Tätä presidentin blogia olen lukenut vähän aikaa. Eilen se tosin kertoi Jutilasta. Mitvit on päivittänyt. Mutta ovatko hänen juttunsa veltostuneet. Tosikko on nimeään kiinnostavampi. [selväähän se on, ettei kaikkien nimi voi olla yhtä kiinnostava kuin Pää auki]

***

Satasen päivän kännykuva on otettu Espoon Olarista. Siinä MediHeli on laskeutunut autotielle. Mahtaa kaupunkilaisina itsiään pitäviä espoolaisia ahdistaa, kun seutu on niin landea, ettei sieltä ehdi autolla ajoissa sairaalaan.***

Viestin loppuosa sisältää viittauksia Appleen. Täällä neuvotaan, kuinka parin euron kuulokejakajan voi korvata 4000 taalan arvoisella tietokoneratkaisulla.

Erityisen käytännöllistä, jos haluaa katsoa elokuvaa junassa kuulokkeilla ja mukana on pari Apple-läppäriä, muttei yhtään jakajapulikkaa.

***

Tuttujen käsitteiden siirtäminen uusiin tilanteisiin ja kaikkinainen analogioiden hyödyntäminen on tunnetusti fiksua puuhaa. Kaikki tietävät Macin työpöytämetaforan ja levyjen intuitiivisen ejectoinnin roskikseen raahaamalla.

Mutta Apple ei ole jäänyt tähän. Innovation never sleeps, kuten sanovat mahtipontisesti. Applen koneiden virtakytkin on kai viimeiset 15 vuotta ollut niin sanotusti soft, eli se ei katkaise virtaa suoraan fyysisesti, vaan ainoastaan lähettää lopetussignaalin koneelle.

Kun nappia pitää pohjassa kymmenkunta sekuntia, sitkeinkin sissi sammuu. Tunne, jonka saa kurottaessaan kätensä henkitoreissaan horisevan puolipallo-iMacin takamukselle, painaessaan napin pohjaan ja tuijottaessaan konetta tiukasti silmiin [en ole sittenkään niin friikki, että seksi Maccien kanssa kiinnostaisi – ainakaan huono], tuntemus on aivan sama kuin tukehduttaessaan jotakuta höyhentyynyllä.

Viimein se retkahtaa, ilma lakkaa virtaamasta. Hiljaisuus laskeutuu.

11 on viitsinyt kommentoida:

Tietenkään aikaansa seuraava sinkkunainen ei vilkaisekaan miehiä, joilla ei ole blogia. Sehän on perusedellytys suhteen aloittamista harkittaessa!

Toisaalta me trendien huipuilla ratsastavat leidit saatamme ensi vuonna olla jo jotain muuta mieltä. Naisen mieli kun on kovin ailahtelavainen.

12/30/2005 05:25:00 ip.  

Kriitiseksi muodostuu, kuinka kauan ja mihin suuntaan tämä naisten bloginen kello tikittää.

12/30/2005 05:44:00 ip.  

Jep, viisarit voivat liikahdella mihin suuntaan tahansa. Mutta millaista on kriitiseksi? Olenko jäänyt jostain blogeissä kiertävästä sänkykamaritrendistä täysin tietämättömäksi?

12/30/2005 05:53:00 ip.  

Liittyykö tähän kriitiin esimerkiksi suitsukkaita ja hyväntuoksuisia öljyjä?

12/30/2005 07:48:00 ip.  

Sori, taisin tuottaa typon.

Oikeasti piti kirjoittaa kriitseksi. Kriit on viroksi liitu, jos ette tienneet.

Lopun varmaan arvaattekin.

12/30/2005 10:04:00 ip.  

Olisiko se ruotsiksi Kritasex?

Loppun me varmaan arvaammekin.

12/30/2005 10:53:00 ip.  

Sex... Tsihih.

12/31/2005 09:53:00 ap.  

(Sun)Isäs jutut veltostuivat ku sua teki...

Siitä huolimatta, armorikasta uutta vuotta!

12/31/2005 11:10:00 ap.  

Toivottavasti puhelimesi piippaa. On uusi vuosi, aatto. Nörtti on taas koneella. Lukee blogeja. Voiko tehdä muuta?

Jääkaappi on edessä. Siellä on nakkeja, perunasalaattia, kuohuviiniä ja muutama olut. Pöydällä on läjä sudoku-kirjoja, kaksi iPodia ja Communicator.

Hetkinen? Kaksi iPodia.

-oopa... hyvää uutta vuotta!

12/31/2005 09:01:00 ip.  

"1. Karu sellin lopettaminen. Tai olemassaolo. Tai äh."

Tai paluu (via).

Itse annan tukeni ähille.

1/01/2006 12:53:00 ap.  

Tässä peinteisesti Straussia kuuntelemassa. Toivotan kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle. Onks Saksassa lunta?

1/01/2006 01:30:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds