Ruudullista

Aina joskus aloitan merkintäni oudoilla lauseilla, jotka ovat tuntuneet järkeviltä joskus, mutta joita en enää myöhemmin lukiessani ymmärrä. Sitten joko poistan ne tai annan niiden olla.

Eikä sillä, olen sitten viime näkemän muun muassa jutellut ihmisen kanssa, joka on päässyt käyttämään iPhonea. Tiettävästi mokoma on noussut amerikkalaisteinien mitä haluaisit koskea -barometrissa sähköpaimenten ja muiden vanhojen kestosuosikkien ohitse.

On kaikkiaan hienoa nähdä, kuinka jotkut ihmiset osaavat kommunikoida suoraan halujaan. Eilenkin Vaasassa seisoi keskellä päivää suojatiellä nuorukainen, joka huusi täyttä kurkkua haluavansa pillua. Yhä uudelleen hän huusi ja huusi, mutta pillua ei kuulunut. Jossain oli varmaan jotain vikaa. Minun kävi miestä kovin sääli, joten annoin yhden omistani. En olisi kuitenkaan jaksanut syödä niitä kaikkia.

{Hiphei, taisit lukea Herra Paulisi loppuun.}

En minä ollut rockperryilemässä, ihan vain lukijatapaamisella. Vaasa on siitä hyvä kaupunki, että siellä on aina aurinkoista ja kivaa. Tältä osin se poikkeaa mm. Keravasta.

Raippaluodon silta oli komia yhtä kaikki. Mahtanut olla melkoinen poliittinen vääntö, että tuollainen jyrmy on saatu aikoinaan rakennettua.

raippaluodon silta

raippaluodon silta

***

Ja nytkö minun on muka aivan pakko kommentoida Mauri Pekkarista. Hän ehdotti, että autonkäyttämistä tuettaisiin siellä, missä bussit kulkevat huonosti.

Eli jos ensin maksaa veroja, joilla rahoittaa bussiliikennettä, saa seuraavaksi maksaa vähän enemmän autoilustaan.

Tuo muistuttaa sikäli vähän televisiomaksua, että sekin on typerä idea. Joku väitti, että tv-ilmoituksia tehtiin ennen vanhaan, jotta valtiolla olisi tietokanta talouksista, joilta laite on tarvittaessa takavarikoitavissa, jos tulisi vaikka sota tai sen sellainen.

***

Kenties kerron tässä enkä Köyttöliittymässä, että pelkään, etten ole aivan valmis ubiikkiyhteiskuntaan.

Aina kun näen jossakin hienon ja lattean television ruutu pimeänä, mietin, että tuossakin tuollainen hieno ja lattea televisio, mutta niin vain ruutu pimeänä tyhjänpanttina. Viimeksi tein näin Ison omenan kirjaston lainaustiskin tietämillä.

Jos taas näen hienon ja lattean television, joka näyttää jotain turhanaikaista, kuten vaikkapa tulevan viikon nimipäiviä pikselisellä fontilla, mietin, että tuossakin tuollainen hieno ja lattea televisio, ja niin vain sen rajallista käyttöaikaa tuhlataan moiseen turhuuteen. Sammuttaisivat sen edes.

Enkä minä tiedä, miksi mieleeni tuli Ismo Kiesiläisen teksti, jossa sanottiin suunnilleen:

Meitä on kohdeltava varoen,
sillä olemme vain lainassa
tulevilta rakkailtamme.


***

Blogimaailmassa ei edelleenkään tapahdu mitään, mutta onneksi meillä on muotiblogit. Fashion is my passion on aivan hulvaton eloisan kommentointinsa vuoksi. Tyttörukka esittelee omalaatuisia vaateyhdistelmiä ja jengi tylyttää kommenteissa ihan huolella.

Tuo näyttää niin kivalta, että täytyy kokeilla itsekin. Tällaisessa asussa menin perjantaina zoppailemaan. Mitäs pidätte asustani?


muotiblogi

12 on viitsinyt kommentoida:

Kuvan paikoittainen pikselöityminen häiritsee niin, ettei parran ja asukokonaisuuden yhteensopivuutta voi arvioida. Näen hiukan Michael Stipen laista karismaa.

Varmaan hatun vaikutusta.

Tämä blogi on vain yksi ö-draama.

Huvittaa se silti ja siksi, huolella. (Olin tosin valmiiksi kyseisellä tuulella nähtyäni juuri vasta nyt YLEn täydellisen euroviisun valmistusprosessin ja videon.)

(J. Sillanpää pmistaa kaikki.)

7/15/2007 09:28:00 ip.  

En ole nähnyt valmistusprosessia. Olisiko linkkiä?

7/15/2007 09:35:00 ip.  

Joku väitti, että tv-ilmoituksia tehtiin ennen vanhaan, jotta valtiolla olisi tietokanta talouksista, joilta laite on tarvittaessa takavarikoitavissa, jos tulisi vaikka sota tai sen sellainen.

Se sama tyyppi tiesi totena kertoa 70-luvulla, että TB:n huoltoasemaverkosto on rakennettu Suomeen Neuvostoliiton tankkien polttoainehuollon varmistamiseksi. (Tämä pulpahti jokin aika sitten muistoista mieleen, kun huomasin, että Ompun Jetti oli muuttunut Teboiliksi. Sitten vasta kuulin, että kaikki Jetit on myyty Lukoilille.)

7/15/2007 09:48:00 ip.  

YLEn Elävässä arkistossa ja YouTubessa taitaa olla vain biisin video. Tiedä sitten Areenasta (areena.yle.fi); sen haku tuntuu takkuilevan.

7/15/2007 10:24:00 ip.  

Meillä on sama harrastus. Suositten myös tätä... kylää toi sun asuste on melkoisen DI.

7/15/2007 10:56:00 ip.  

"Vaasa on siitä hyvä kaupunki, että siellä on aina aurinkoista ja kivaa. Tältä osin se poikkeaa mm. Keravasta."

Mitä pillua?

No, oltiin sitten samaan aikaan Vaasassa. Mä olin siellä rockperryilemässä. Aika paska festari muuten, mutta bäkkärillä sai laskea itselleen bisseä.

7/16/2007 12:09:00 ap.  

Pekkarisesta.
Mahdollistaakseen Kemin junaliikenteen, jossa on keskimäärin junassa 30 henkeä, ne harventavat Lahden radan vuoroja.

Minähän olen Pähkinäsaariseuran jäsen.
Ajatus on että ennen kuin Ruotsi kavalana liittolaisena alisti Suomen, Suomen itäraja kulki Pähkinäsaaren rauhan rajaa pitkin, lukuun ottamatta niitä pogostoja, joitten osalta rajalinja siirtyi.

Tuon rajan takana oleva maa ei kuulunut Suomeen ennen 12. elokuuta 1323 tehtyä sopimusta, eikä sen jälkeen.

Rajan tuolla puolen olevat alueet ovat siis Ruotsin, tai Venäjän, Suomeen pakkoliittämiä ja ne pitäisi palauttaa.

Olen ehdottanut sellaista kahdenkymmenen vuoden siirtymäaikaa, ikään kuin sovitteluna, jona aikana Suomen hallinto vetäytyisi näistä loismaakunnista.
Ihan ensin Suomi lakkaisi työntämästä verorahojaan Ruotsin valloittamille alueille infrastruktuurin ylläpitoon.
Sitten sovittaisiin Venäjän kanssa alue vaihdoista, jolla he saavat vastaavan osan Novgorodin vanhaa aluetta Etelä-Savosta, mitä heillä on hallussaan vanhaa, ennen vuotta 1323 suomalaisille kuulunutta Kannasta.

Seuraavaksi Suomen hallitus purkisi pohjoisessa olevat, Suomen verorahoilla rakennetun infrastruktuurin, kunta kerrallaan, ja luopuisi hallinnon ylläpidosta alueella.

Lopullisena ajatuksena olisi, ettei Suomi pitäisi riesanaan enää 2030 Ruotsin valloittamia alueita.

7/16/2007 09:03:00 ap.  

Petja on Pähkinäsaariseuran jäsen.

7/16/2007 05:09:00 ip.  

Tshihi. Tuolla hassulla sedällähän on päässään harmaa hattu.

7/19/2007 09:56:00 ip.  

Jos telkkari hankitaan, saadaan tai muuten vaan omistetaan, niin se pidetään sitten 24/7 auki. Tässä asiassa olen samaa mieltä kanssasi. Tyhjänpanttina seisottaminen on aina niin ikävää ja turhaa.
-minh-

7/20/2007 03:28:00 ap.  

PA: 'asu' on oikea termi. OOPA: 'asuste' on asun osa.

Perkele. Taas nousi sama ihottuma kuin sä-passiivista ja pieleen menneestä teitittelystä aina.

7/20/2007 05:08:00 ip.  

Totta kai asu on oikea sana, kun kerran sitä käytin. Oikeasti opin asuste-sanan merkityksen vasta pari vuotta sitten. Jotenkin se tuntuu keinotekoiselta.

Oopa saattoi sittenkin tarkoittaa, että hattu tai aurinkolasit olivat erityisen DI.

7/20/2007 05:42:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds