Vanhan kaartin vastaisku


Käteviä nämä blogit, kun voi helposti tarkistaa, mitä on tullut tehneeksi. Viime vuonnakin minä näihin aikoihin.. 

Mitä kummaa, en ole tainnut tehdä mitään sen jälkeen kun pääsin armeijasta. 

Armeija, niin, välillä kysytään miksi aina jaksan puhua siitä. Tänäänkin kotiin tultuani avasin kädet täristen Pääesikunnan kirjeen: joko viimein pääsisin kertaamaan. Joko viimein joku puhuttelisi minua herraksi ja korjaisi itsetuntoni, kun blogaajana en ole enää mit

Vaan ei, siellä oli taas vain kutsu salaperäiseen verkostoitumistilaisuuteen.

***

Jupisin äidilleni tässä päivänä eräänä. Tai no, siitäkin on varmasti jo kuukausi. Tai vuosi. Kuka näistä lukua pitää. Etten enää muista, mitä tapahtui milloinkin. Tapasin olla aika hyvä muistamaan, mutta pari edellistä vuotta vuodesta 2005 alkaen ovat silmissäni melkoista suttua. 

– Sinun pitäisi hankkia lapsi, äiti vastasi. 

Toisaalta, noin hän kommentoi kaikkia sanomisiani. 

***

Enkä minä oikein tiedä, miksi blogata. Kun aloitin, haaveilin, että saisin oman alan töitä, löytäisin jostain naisen ja ehkä valmistuisinkin. En nyt ehkä blogin avulla, mutta silti. 

Nykyään en enää haaveile noista [koska viihdyn täällä luostarissa], joten pitäisi repiä motivaatio kirjoittamiseen jostakin muualta. 

Ehkä jos hankkisi lap

***

Niin, kierrätin jossain Facebookiin syntyneistä blogiryhmistä vanhaa heittoani, että blogaaminen on yliarvostettua. Että sillä nyt saa töitä ja naisia, mutta mitään hyötyä siitä ei ole. 

Mainioita nämä moninaiset blogiryhmät. On sellainen yksi ryhmä, jossa on vanhoja kunnon blogaajia. Paitsi, että sielläkin on nykyään kaikenmaailman ihme jengiä, josta kukaan ei ole ikinä kuullutkaan. 

Sitten on sellainen toinen ryhmä, jossa on vähän keitä vain. Ja on hyvin liikuttavaa, kun ihmiset tulevat kutsutuksi jälkimmäiseen ryhmään ja ovat kovin innoissaan, että nyt ovat viimein päässeet sisäpiiriin. 

Vaikka oikeasti sisäpiirillä on vielä aivan omat salaiset ryhmänsä. Voi, ette tiedäkään. Kaikissa on aina yksi jäsen vähemmän kuin edellisessä. Minun salaisin ryhmäni on tämä blogi, johon eivät kuulu muut kuin minä. 

***

Ryhmissä on henkilöitä kuten Olli Sulopuisto. Heräsin pohtimaan, etten jotenkin aktiivisesti tiedostanut Ollin hahmoa silloin kun kirjoitin innokkaammin. Olen sittemmin vasta alkanut pitää Ollia aika kovana jätkänä. Hän on yleensä oikeassa elokuva-arvosteluissaan ja keksii Ylen Rele-blogissakin tuoreita aiheita, joista kirjoittaa taitavasti. 

***

Ai niin, blogijutuissa oli tarkoitus naljailla uutisille. 

Hankin trendikkäästi uuden polkupyörän [mutten ehkä kyllin koleaa, että kehtaisin kertoa siitä], ja olen huomannut saman: Runebergin kadulla ja Mechelininkadulla on pyttymäistä polkea. Vaan ei hätää, kaupunki on ottanut suunnitellakseen pyöräteitä, ja valmista voi odottaa jo vuonna 2025

2025?

Huh, se tuntuu olevan kaukana, vaikka vanhenen jo melkein kolmikymppisen tahtia. Kuinka vaikeaa voi olla parin pyöräkaistan erottaminen.

***

Isoäidin mukaan lapsenlapsella oli ongelmia. Kohtalokkain pojan ongelmista oli lopulta pyssyn kanssa heiluva isoäiti.

***

Mainos kysyy, ostaisinko vähemmän viinaa, jos sitä ei saisi mainostaa. Kaiken järjen mukaan ostaisin, jos tällainen mainoskampanja katsotaan kannattavaksi.


alkoholimainontaYmmärtääkseni tupakkaa sai joskus mainostaa, kunhan tuotetta ei näytetty. Jokin sellainen miehekäs tupakka oli, jossa paiskottiin auton ovia kiinni ja ne putosivat maahan, kun oli niin äijjä meininki, mutta tupakkaa ei näkynyt kertaakaan.

Mitä kertoo ajastamme se, jos nykyään on tarpeen päinvastoin kieltää mielikuvamainonta, mutta sallia tuotemainonta? 

Kenen kampanja tuo edes on? Julisteessa lukee isolla JCDecaux, kampanjan Facebook-sivulla ei kerrota mitään. 

***

Käsite ruutuaika kuulostaa terminä yhtä ironiselta vitsiltä kuin laatuaikakin ja vaikuttaa kaikkiaan epäilyttävältä. Jos alle 18-vuotias saisi viettää vain kaksi tuntia päivässä minkään näytön ääressä, millä ajalla hän lukisi läksynsä, kirjoittaisi runonsa ja opettelisi käyttämään Photoshoppia? Rasittavaa sotkea yhteen liikunnan puute ja telkkarin tyhmä sisältö ja syyttää kaikesta ruutua

Tietysti voisin kokeilla itse, jos minulla olisi lap

5 on viitsinyt kommentoida:

Älä ny viitti, mä punastun ihan kauttaaltaan ja olen kuitenkin alas

5/23/2012 01:04:00 ap.  

Hupaisaa, tavallaan, on se, että tuon viinamainonta on jees -kamppiksen on toteuttanut sama mainosbyrå joka aikanaan palkittiin Känniääliökamppiksesta, joka oli silleen alkoholin vastainen. Omalla tavalla hassu homma tuo mainosbiznezz.

5/23/2012 09:13:00 ip.  

Pni, kas, hupaisaa tosiaan.

Olen jo pitkään ajatellut kirjoittaa sopivan tilaisuuden tullen Facebook-statukseksi Kännissä olet, ääliö, mutta on jäänyt aikeeksi.

Olli, kas, hupaisaa tosiaan.

5/23/2012 09:44:00 ip.  

"Mainos kysyy, ostaisinko vähemmän viinaa, jos sitä ei saisi mainostaa. Kaiken järjen mukaan ostaisin, jos tällainen mainoskampanja katsotaan kannattavaksi."

Kysymys on hyvä. Nuohan mainostavat tiettyä viinaa eikä viinaa yleensä.
Siirtyykö kulutus vai kasvaako se?
Mitäs sitten jos kasvaa? Lähdeäänkö ostoa rajoittamaan?
Laitetaanko bensan ostoonkin rajoituksia?

5/25/2012 11:55:00 ap.  

Ajatelkaas, että minulta on mennyt kaksi kuukautta tätä kirjoitusta bongaamatta! Siis vaikka tässä useampaan kertaan vihjataan lapsesta!! Sitä minä nyt vain mietin, mitä pitäisi tehdä, ettei jonkun sekoboltsi-isoäidin teoilla olisi ehkäisyvaikutusta. Lupaan: minä olisin ihan toisenlainen Sen isoäiti.

Miksei muuten minua ole kutsuttu mihinkään ryhmiin, vaikka aikoinaan olin ikäneitosarjan sisäpiirikuningatar?

7/21/2012 03:49:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds