Elonmerkki

Menin sitten olosuhteiden pakosta näyttäytymään ihmisten ilmoilla. Oloni on surkea kuin sipulin aiheuttama jälkimaku suussani paha. Suokaa anteeksi kömpelöt lauseeni ja tönkkösuolattu olemukseni.

Minulla on vino pino asioita, joista pitää kirjoittaa. Ainakin viisi yksittäiseen tekstiin riittävää aihetta. Niistä lisää heti kun huominen on ohi. Huominen, jona pinnistän valmiiksi kaksi pakollista tehtävistöä, käyn parturissa ja juhlissa.

Aina sentään eivät periaatteessa tuntemattomat naiset käske paikalle, joten tuo on minun koordinaatistossani merkittävää. Minä, joka tapaan iloita etukäteen, sillä jälkeenpäin ei yleensä ole aihetta.

Tässäpä suorastaan paradoksin poikanen. Etukäteen iloitseminen on toki optimistista, mutta entä jos optimismin syynä on lähtökohtainen pessimismi.

[Kitisijöiden mielestä lähtökohta-sana tulisi julistaa pannaan muiden muoti-ilmausten kera. Se kun ei kuulemma tarkoita yhtään mitään. Jotkut eivät sitten taaskaan ymmärrä mistään mitään.]

Muistaessani ilmoitan, että olen tietenkin aina puolesta, jos Steissille halutaan rakentaa luistinrata. Luistelu on yksi kauneimmista ja söpön naiiveimmista talven ilmenemismuodoista. Onko mitään vanhanaikaisempaa kuin rusettiluistelu ja Kulta-Katriinan hellyyttävä mainos kymmenen vuoden takaa.

Yhtäkkiä järkiin palatessaan ja muistaessaan, ettei mitenkään itseisarvoisesti [toinen merkityksetön muotisana] pidä vanhanaikaisuutta tavoiteltavana voisi ymmärtää, että luistinratahan on jo olemassa. Parisataa metriä torista pohjoiseen, teatterin takana. Valtava kenttä ja vallan kaukalo. Siellä vain ei ikinä käy ketään.

Musiikkitalohankkeeseen suhtaudun sen sijaan yhtä populistisesti kuin TV-lupamaksuun. Jossain jo huhuttiin, että YLE aikoo laajentaa bisnestään autojenpesuun. Jokaisen auton omistajan tulee maksaa jatkossa 200 euroa vuotuista pesumaksua. Tällä rahalla autonsa saa käydä pesettämässä kerran vuodessa YLEn pesulassa. Pakko ei ole ja onhan siinä telkkarissa se off-nappi ja kanavaakin voi vaihtaa.

Jos Ilta-Sanomissa keskustellaan televisiosta, joku muistaa aina huomauttaa, että kukaan ei pakota katsomaan ja että kaukosäädin on hänen tietääkseen keksitty. Toinen kitisee, miksi televisiolupaa joutuu maksamaan kaiken maailman salatuista elämistä ja bumzibumeista [eikä pidä unohtaa pornoa (?) jota nykyään syötetään joka rei'ästä ]. Kolmas muistaa pakkoruotsin, neljäs vaatia Karjalaa takaisin. Viides jaksaa päivitellä, kuinka typeristä asioista ihmiset jaksavatkaan jauhaa.

Ja sitten vielä jättävät tekstini julkaisematta. [Vaikka ylpeähän minä tuosta vain olen, tietenkin.]

Loppuun vielä yksi Microsoft-aiheinen interaktiivinen vitsi. Koettakaapa etsiä MS:n kätevällä reittipalvelulla kätevin reitti vaikka Tampereelta Vaasaan tai Helsingistä Utsjoelle.

Ja kerta kiellon päälle. Tämä on lainattu Tietokone-lehden Hyvät kysymykset -osiosta.

Haluaisin erinäisistä syistä johtuen poistaa koneeltani Messengerin. En kuitenkaan löydä mitään siihen viittaavaa Lisää/Poista-valikosta, viakka olen käyttänyt etsintään parikin iltaa. Onko Messenger juntattu koneeseeni ikuisesti, vai saako sen pois esimerkiksi kirveellä?


Messengerin poistaminen on Microsoftin puolesta tehty todella yksinkertaiseksi. Valitse vain Kkäynnistä -> Suorita (Start -> Run) ja kirjoita cmd. Komentokehotteeseen kirjoita komento (ilman lainausmerkkejä ja välilyöntejä) "!Run DII32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Remove".

Toinen yhtä vaivaton keino on avata \windows\inf\ -kansiosta tiedosto sysoc.inf esimerkiksi notepadilla ja etsiä rivi "msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7", jolta poistetaan sana "hide". Nyt Messengerin pitäisi näkyä normaalisti Lisää/Poista-valikossa.


Tähän ei voi sanoa mitään, mikä ei vesittäisi koko juttua. [Macillahan tämä "todella yksinkertaisesti" tarkoittaa, että ohjelmat poistetaan raahaamalla niiden kuvakkeet roskakoriin.]


1 on viitsinyt kommentoida:

heh heh, tuo interaktiivinen vitsi oli kyllä taas parasta... onneksi autoihin liitettävät karttajärjestelmät toimivat hieman paremmin... seikkailumieltä hyvät ihmiset!

11/19/2004 02:10:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds