Juhannuskaupunkeja

Tein Facebookissa jonkin kurjan testin, jonka mukaan sisäinen sankarini kaipaa 1950-luvun perikunnollisuutta. Että jos nyt sitten purnaisin vähän nykymaailmasta.

En vain siksi, että olen jälleen päivystäjänä. Tällaisena kesäiltana. Alennusmyynnit ja kaikkea.

***
Mietin vain, mahtavatko nämä peräkärrymainostajat maksaa pysäkointimaksuja vai katsovatko pääsevänsä halvemmalla parkkisakoilla. Guerrilla billboardeiksi kutsuvat taulujaan. Saapa nähdä, kumpi absoluuttisen pahuuden edustajista on kansan mielestä pahempi: parkkitilaa rohmuava yksityisespoolainen vai julkisen kaupunkitilan kaupallistava mainostaja.

Danten helvetissäkin oli jäätä vielä tulen alapuolella.

{Höö, tullaan tänne esittämään lukenutta, vaikka juuri vasta kuulit, että kerrokset menevät noin. Ehkä kerroinkin kiusallani väärin.}

Kaipaisin augmentoitua todellisuutta, jossa voisin laikata ja dislaikata vastaan tulevia mainoksia.

***

Mainoksista puheen ollen. Miksi meille näytetään näitä ahdistavilla kuvilla ja jotenkin häiritsevästi samalla tapaa – täytyy myöntää – linjakkaasti ontuvilla teksteillä? Onko tämä jokin JCD-tyypit tutuiksi niinq -kesäkamppis?

Ehkä se olen vain minä, mutta en ymmärrä, miksi B2B-mainontaa tungetaan bussipysäkille.

Hämmentää sekin, miksi ihmeessä joku haluaa ostaa Postitalon päädyn kokoisen punaisen lakanan, jossa lukee Ole. Oli siinä jokin nettiosoitekin. En muista sitä enää. Piruuttani katsoin, että kauppasivat kulutusluottoja, mutta kun brändi on tyystin vieras, olisiko järkevää kertoa, mistä on kyse. Ei kai tuollainen viesti ketään normaalia ihmistä saa koneen äärelle.

[Voi helvetti, kuinka nuo korvan juuressa NHL:ää takovat soittajajääkärit huutavat kovaa.]

Ehkä molemmista kampanjoista olisi selvinnyt lisää telkkarista, mutta en ole katsonut aikoihin.

***

Mediamaksua on vaikea hyväksyä. Jos ihmiset pakotetaan maksamaan televisio-ohjelmista siitä huolimatta, että eivät niitä seuraa, eikö tämä tarkoita, että valtio yrittää ohjata ihmisiä television pariin. Että hanki nyt se laite, kun kerran jo parissa vuodessa maksat saman verran pelkkinä maksuina. Tule pois fiksun tekemisen parista – pois ulkoilemasta ja päivystämästä kasarmia – tule tänne television äärelle.

Eikö kansanterveydellisesti olisi kannattavampaa panna kaikki maksamaan pakollista kuntosalimaksua, kuntoilivat sitten tai eivät. Voi olla, että into lähteä kuntoilemaan nousisi, jos siitä joutuisi maksamaan joka tapauksessa.

Kaupallisia kuntosalitoimijoita saattaisi ärsyttää, että valtio tarjoaisi kilpailevan palvelun, mutta julkisen palvelun kuntosalillapa olisi laitteita myös lapsille ja käyttöohjeet ruotsiksi.

[Minusta Ylen saisi rahoittaa veroista ja Ylen kuuluisi keskittyä tuottamaan sellaista ohjelmaa, joka ei elä kaupallisesti. Laadukkaita uutisia, mikä ettei lastenohjelmiakin, mutta viihteen näyttämisestä sen ei kuuluisi kilpailla suotta kaupallisten toimijoiden kanssa. Kirjoitin tästä kai joskus, mutta en nyt jaksa huonolla yhteydelläni etsiä.]

***

Uutisia, niin kuin vaikka Ruotsin palkka-armeija. Kuulemma muodostavat 50 000 miehen ammattiarmeijan. Suomen sodanajanvahvuus on tällä hetkellä 350 000. Näistä hapenottokyvyltään hyvässä tai erinomaisessa kunnossa on hieman yli 50 000 miestä. [Laskin tämän tuoreen reservin kuntotutkimuksen perusteella, mutta en viitsi nyt avata sitä tällä mobiiliyhteydellä tarkkaa lukua varten.]

Ruotsalaisten ammattilaisten luulisi täyttävän hyvän rajan kepeästi, sillä tämä ei vaadi kuin suunnilleen 2600 metrin cooperkuntoa. Niin vain meillä naureskellaan, ettei Ruotsin 50 000 miehellä tee mitään.

***

En ollut mukana juhannuksen suuressa meriseikkailussa. Vietin kaupunkijuhannusta. Pysäköin pyöräni tyhjälle tielle ja haaveilin olevani urbaani Schizo-Janne.
Seurasaaren juhannusjuhlia tahtoisin kuvata surkuhupaisiksi. Kehtasivat silti vakavalla naamalla pyytää 15 euroa siitä, että päästivät ihailemaan kokkoa.

Tämä kosketti kuin kauppatorin poronluukauppiaat.
Tämä mies saa luultavasti tyyli-inspiraationsa 60-loppupuolen slovenialaisesta elokuvasta ja ostaa vaatteensa etupäässä Kööpenhaminasta.Ja olihan siellä ihka aito morsiuspari.

Kamppi se vain oli kovasti tyhjillään.Viikonloppuna vierailin Tampereella, ja sepä on kaunis kaupunki aina vain.

Täten julistan Tornado-vuoristoradan Suomen parhaaksi huvipuistolaitteeksi. En ole käynyt Särkänniemessä liki kymmeneen vuoteen, joten tuokin oli vielä kokematta. Näin myös, kuinka Jari Sillanpää ja Tommy Lindgren harjoittelivat illan Pitkä kuuma kesä -lähetystä varten Boys of Summeria. Minähän salaa pidän tuosta laulusta.

Ostin myös pienen Särkänniemi-historiikin. Siellä väitettiin vakavalla naamalla, että oli suuri edistysaskel, kun entisen huvipuistorannekkeen ja koko alueen kattavan avaimen sijaan alettiin myydä avainta niillekin, jotka haluavat pelkkään huvipuistoon.

Kymmenessä vuodessa olen sentään kasvanut sen verran, että olisin ollut taipuvainen haluamaan Sara Hildenin taidemuseoon. Se ei vain ollut auki.

Sikäli hauskaa, että New Yorkin Metropolitanin Francis Bacon -näyttelyssä oli pari taulua lainassa Hildenin museosta.

Kävinpä sitten pitkästä aikaa Näsinneulassa, kun sinnekin pääsi. Maisemat olivat kauniit, vaikka kaupungin epäkaupunkimaisuus vähän surettikin. Historiikissa kerrottiin, että tornissa oli ennen vanhaan kaksikerroksinen yökerho, parhaimmillaan jopa rullaluistinrata. Nykyään on vain sen verran kallis ravintola, että jäi väliin tällä kertaa.

Lasten eläintarhassa oli oikeastaan hauska pyörähtää. Hassua, kuinka kameran kanssa jaksaa katsoa asioita, joita ei ehkä muuten jaksaisi.Toinen asia on sitten, jaksaako kuviaan koskaan kuitenkaan katsoa.

[Kaiken uhalla laitoin nähtäville myös joitain New York -kuvia.]

7 on viitsinyt kommentoida:

Kävitkö kokispurkeissa?

6/22/2009 10:06:00 ip.  

Enemmänkin haiskahtaa siltä, että JCD:llä ei olla saatu vaan yksinkertaisesti myytyä mainostilaa, joten pitää ne tyhjillään olevat tilat jollain täyttää. Minkälaista viestiä sekin lähettäisi mainostajille jos ei edes itse uskoisi tuotteeseensa... :)

6/23/2009 12:58:00 ap.  

Minun on vaikea tajuta, kuka ylipäätään voisi suhtautua myönteisesti noiden parkkitilaa rohmuavien sissitaulujen sanomaan.

6/23/2009 12:21:00 ip.  

Odotitko sitten Näsinneulasta avautuvan jotenkin samanlaisen näkymän kuin Empire State Buildingistä? :D
Tampere on ihan hyvä näin. Epäkaupunkimaisena. Ahdistuisin, jos Tampereen keskusta olisi samanlainen kuin Helsingin.

6/23/2009 01:17:00 ip.  

En käynyt kokispurkeissa. Särkänniemiessä oli aikoinaan se Coca Cola -laitteena tunnettu Sky Flyer. Kävin siinä kerran, mutten pitänyt.

Juuri minään.

Tiina, en minä nyt varsinaisesti niin ajatellut, mutta kun keskustastaan Tampere näyttää kaupunkimaiselta, harmitti, että tuollaista aluetta on lopulta niin vähän.

6/23/2009 01:59:00 ip.  

Seurasaaren juhannusjuhlissa teemana oli satakuntalaisuus. Opimme siellä, että satakuntalaiset kansantanssit ovat aivan helvetin tylsiä.

6/23/2009 11:42:00 ip.  

Teoriani on, että laman alkamisen näkee mm. siitä, kun mainostoimistojen pitää mainostaa itseään, kun niillä raukoilla ei ole maksavia asiakkaita joita mainostaa.

7/10/2009 04:53:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds