Pilkahdus

Sanovat, että meininki muuttuu mielenkiintoisemmaksi, kun AUKki alkaa. Tähän mennessä olen huomannut, että teemme enimmäkseen samoja juttuja, mutta toimintaa syynätään tarkemmin. Peitot täytyy viikata tarkemmin paikoilleen, ja vapaa-ajalle pääsee vasta pestyään ensin tunnin seiniä.

Hetkittäin tuntui kuin johtamisen kulmakivet eivät olisikaan älyllinen stimulointi ja yksilöllinen kohtaaminen, vaan ennemmin älytön stimulointi ja yhteisöllinen rankaiseminen. Kun pannaan punnertamaan täyspakkaus selässään, sopii hihkua hiljaa mielessään, ettei omassa repussa sattunut olemaan kiinni kamiinaa.

[Kirjoitin kamiina silläkin uhalla, että kamina tuntuisi paremmalta.]

Ehkä tuo oli kaikkiaan vain alun luulojen pois ottamista. Sittemmin on ollut rauhallisempaa.

***

Tänään mietin, että jos minun pitäisi yhtäkkiä tehdä kansanterveydellinen juliste, jolla suitsia odottavien äitien alkoholinkäyttöä, siinä voisi lukea: Älä tee lapsestasi kohtukäyttäjää.

Kuvitus sitten soveliaan inhorealistinen.

[Kirjoitin vahingossa inforealistinen.]

[Ylempänä kirjoitin vahingossa kulmakivat.]

***

Joskus armeijaa haukutaan siitä, että kaikenmaailman koulukiusatut toimivat johtajina. Minusta on jotenkin ironista haukkua jotakuta koulukiusatuksi.

Eikä sillä, koulukiusattu johtaja minustakin vielä joskus tehdään.

Ja kyseenalaisinta toimintaa harrastaa joka tapauksessa kantahenkilökunta.

***

Ai niin, mikä ihme on tuo Elisan mainos, jonka alussa animoitu tähti laulaa tähtiin, tähtiin, tähtiin?

***

Pitäisi kirjoittaa johtamisessee perjantaiksi. Ajatus oli tehdä se nyt, mutta tyydyin selaamaan nettiä ja ahmimaan pussin Pollyjä. Mielialasyön kuin pahainen naisparka. Olen laihtunut kilotolkulla, ei sillä.

Jahka saan luvan tälle koneelleni taas, niin ehkä kirjoitan joskus. Ensi viikolla en, sillä olen yhdeksän päivää metsässä. Toivotaan poutaa.

iPhonen päivitys ei sitten asentunut, mutta nyt täytyy juosta jo takaisin kasarmille.

1 on viitsinyt kommentoida:

Se on luulojen pois ottamista, mutta myös muistutus tai esimakua siitä, että Suomen armeijassa (ainakin ns. alijohdon osalta - joukkuetasolla) kun taistelija ei jaksa, hyvä esimies kantaa vastuun. Pitää tehdä siis enemmän ja paremmin varsinaisen johtamisen ohessa. Tämä parantaa miesten luottamusta ja siis koko porukan tehokkuutta.
Asia kyllä tehdään selväksi vaikkei sitä välttämättä suoraan koskaan sanotakaan.

9/17/2008 01:41:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds