Antaa tuon sivupalkin äänestyksen jatkua vielä tovin. Tähän mennessä inttiblogi ei ole pärjännyt kovin hyvin, mutta sivuanpa testimielessä aihetta hieman.

Eilen löysin itseni lueskelemasta kauhukertomuksia puolustusvoimain sairaanhoitokulttuurista Hesarin keskusteluista.

Kaikki alkoi hoitamattomasta flunssasta, josta tuli ensin poskiontelontulehdus. Leiriltä kun en päässyt pois ja 38.9 asteisena laitettiin 'telttalepoon' -10C pakkaseen, missä olin houraillut ja palellut makuupussissa, kun ei tietenkään ollut kaminaa päällä, kun sitä en itse pystynyt hoitamaan.

Oma peruskoulutuskauteni alkoi pikku flunssalla, josta sain aina myös lääkäriltä keppiä (Kykenee Palvelukseen), koska 36.9C lämpö ei ole vielä kuulemma kuumetta vaikka kuinka olisi paha olo. Tuo sitten äityi keuhkoputken tulehdukseksi ja yskin verta liikuntakoulutuksessa. Lääkäri antoi vapautuksen liikunnasta, mutta jouduin hakkaamaan jäätä komppanian edestä. Parin päivän päästä terveys romahti ja vietin seuraavat 2 viikkoa osastolla 40 asteen jatkuvassa kuumeessa.

Olimme leirillä, ja minulla siis VMTL-vapautus (sisältää aina nosto-kanto-vapautuksen, 15kg tjsp.). Kysyin luutnantilta, voinko edetä perässä hieman hitaammin, kun on jalka rikki ja VMTL. Hän käski ottaa kantoon raskaan- ja kevyen kertasingon, konekiväärin sekä lääkintälaukun (sekä oma täyspakkaus, taisteluvyö ja rynnäkkökivääri) ja perään kommentti: "nyt voi oppilas x tulla perässä hitaammin, kun on KK-mies".

Armeija tutkii itse tapahtumat, joita eliniäksi vammautunut varusmies tai kuolleen varusmiehen vanhemmat pitävät armeijan töpeksintänä. Armeijan omassa tutkimuksessa lukee, ettei mitään puolustusvoimien määräyksiä tai ohjeita ole rikottu eikä ole toimittu huolimattomasti. Liian monen varusmiehen sydän on pysähtynyt - omankin poikani.


Tiedä sitten, mitkä ovat pisaroita ja mitkä merta, mutta innostuin selvittämään tarkempia lukuja viimeaikoina surkuteltujen Cooper-tuloksien takana. Tulokset olivat kiinnostavia.

Vuonna 2004 keskiarvo on ollut luotettavan näköisen lähteen mukaan 2434.


Vuoden 2008 alokkaiden tervetulo-oppaassa [PDF, s. 18] tämä on pyöristetty huolettomasti ylöspäin noin 2500:ksi.

http://www.mil.fi/perustietoa/julkaisut/varusmies_08_su.pdf

Samalla sivulla linkatussa kuntoiluoppaassa [PDF] tavoitetaso on vielä motivoivampi, ja keskiarvoksi kehaistaan kursailematta 2600 metriä.

kunto-ohjelma1.pdf (sivu 2 / 2)

Tällä tapaa pyöristellen minäkin olen juossut yli 3000.

Oppaan sävy on kaikkiaan hupaisa.

kunto-ohjelma1.pdf (sivu 2 / 2)


Minullekin käy tavan takaa niin, että lähden kävelylenkille ja huomaan ykskaks yllättäen edenneeni kolme kilometriä 12 minuutissa, hupsista vain.

[Kyllä kyllä, huumorikin oli saanut ääniä tutkimuksessa, mutta ei kai nyt sentään armeijasta sovi leikkiä laskea. Sehän on melkein kuin naureskelisi paaville.]

4 on viitsinyt kommentoida:

mä en pääse sun blogista ulos. tää on jo kolmas tai neljäs kerta.
tarviinko mä jonkun mäkinrähjän siihen hommaan, että pääsisin takaisin edellisille sivuille noista nuolista sen kerran, kun tänne sotkeennun?

3/12/2008 11:29:00 ip.  

Tämä on vain keinoni hallita asiakaspoistumaa. Sori, no can do. Olisit lukenut pikkupräntin.

Outoa.. onko ongelma ilmennyt vasta ulkoasumuutoksen jälkeen, vai? Mitä selainta käytät?

3/12/2008 11:33:00 ip.  

Muistan armeijasta (siitä on kohta 20 vuotta) sen verran, että oli olemassa ns. vapautus marssipalveluksesta tai jotain, eli VMP, eli vemppa. Vemppajoukkoja ei sanut marssittaa tahdissa (jossa vasemman jalan täytyy osua maahan marssijoilla synkroonissa), joten tahtina huudettiin ai, oi, ai, oi, ai ,oi. Ja meno meillä olikin aika velttoa. :)

3/13/2008 02:06:00 ap.  

ongelma on ilmennyt joo. eiköhän toi joku exploreri oo.

3/13/2008 11:15:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds