Menneessä rypemistä

Menneisyyden haaveeni näkyvät toteutuvan yhtäkkiä. Viime talvena halusin ruskean takin, mutten löytänyt soveliasta. Nyt hankin sellaisen, vaikka tänä vuonna olisin halunnut vyöllisen. Ilmeisesti ei sittenkään ole olemassa villakankaisia miestentakkeja ja naisten takit ovat kamalan lyhyitä, vaikka hartioiden puolesta menisiväh

Tämä yltää vain polviin asti, muttei silti mahdu roikkumaan suorana työpaikan naulakossa. Kenties tämä on hienovarainen vihjaus, ettemme me oikeasti ole aivan niin tärkeitä ihmisiä, kuin keskenämme kuvittelemme.

***

Jotenkin Leopardista innostuminenkin on aiempaa vaimeampaa. Niin, minulla ei ole iPhonea enkä ole edes ostanut Leopardia vielä. Minut pysähdytti joka tapauksessa perjantaisen Metro-lehden kansi.

http://www.metrolehti.fi/content/acrobat/helsinki/FIHEL_20071026_A_metro.pdf


Kappas, Applen uusi käyttöjärjestelmäversio on viimein Suomessakin etusivun uutinen, tuumin. Ja otsikkokin oli varsin mainoshenkinen. Mac OS X:stä oli sittenkin koko sivun juttu vasta sivulla kolme eikä kaksi, niin kuin tuosta luulisi.

Minä olen aina miettinyt, keitä urpoja varten mainoksien kulmaan laitetaan niitä ILMOITUS-tekstejä ja onko tosiaan jokin laki, joka sanoo, että ne tulee latoa versaalein.

Kävin minä perjantaina kaupungissa poiketessani kääntymässä Verkkokauppa.comissa, sillä Mac-liikkeet sulkivat jo kahdeksalta. Saavuin koneelle, katsoin hölmön näköistä Dockia ja mietin, mitä minun pitikään kokeilla. Ai niin, Time Machine, keksin, mutta koneeseen ei ollut liitetty varmuuskopiolevyä. Uusi Safari Web Clippeineen, mutta koneessa ei ollut nettiyhteyttä.

Lopulta katselin uusia ohjelmakuvakkeita koko 30-tuumaisen näytön täydeltä, ja kyllähän ne vähän mössöisiltä näyttivät. Jokohan seuraavaan versioon saataisiin vähän suuremmat kuvakkeet.

Vaikka kaikkea muuta on pyöristetty, näytön reunat eivät ole enää pyöreät. Merkillistä.

***


Saapuessani vuosi sitten Saksasta olin kesän kokemuksieni myötä tykästynyt ajatukseen valtaisasta kosketusnäytöstä ja ajattelin, että tussitaulu olisi köyhän miehen ratkaisu vapaan käsienheiluttelun toteuttamiseen. Sellaisia ei vain oikein myydä missään tavallisille ihmisille, ja asia jäi.

Vaan nytpä viime viikolla kirotessani väsyneenä kipeyttäni ja typerää tenttiä armaat pikkuveljeni saapuivat kylään huumoriblogien kiistellystä joukkohaudasta ryöstämänsä 2,5-metrisen tussitaulun kanssa. Ja iskuporakoneen.

Sen kiinnittämiseen liittyi tiettyjä haasteita, ja asentaminen kesti lopulta koko viikon. Mutta nyt se on seinällä ja lopulta ihan hauska juttu. [Ainakin testikäyttäjillä riitti asiaa.]

26102007(004)

Onpahan jotain puhuttavaa, jos joskus sattuu kutsumaan vieraita. Ja mikä parasta, ei tarvitse puhua, kun voi kirjoittaa.

8 on viitsinyt kommentoida:

No nyt minua alkoi toden teolla nolottaa uusin postaukseni. :)

10/28/2007 10:41:00 ip.  

Niin, minähän odotan vasta uutta konettani ja iPodiani. Voi olla, etten malta olla hihkumatta sitten, mutta nyt pitää vielä pitäytyä coolina.

10/28/2007 10:43:00 ip.  

Tussitaulu. Oon niin kade että tikahduttaa hitusen.

10/28/2007 11:17:00 ip.  

Minä olisin kyllä ennemmin liitutauluväkeä. Valkotaulut tuovat liikaa työn mieleen!

Kun opiskelin matikan cumua, kertoi dosentti Oikkonen, että Stanfordissa (tai MITissä tai jossain) on matematiikan osaston käytävien seinät päällystetty liitutauluilla, jotta matemaatikot voivat koska tahansa ryhtyä keskustellessaan doodlaamaan kaavoja peliin. Kuulosti hurmaavalta!

(Ei sillä että minä tarvitsisin liitutaulua juuri kaiken aikaa päähän punkevien matemaattisten ongelmien ratkontaan! Ei todellakaan!)

10/28/2007 11:35:00 ip.  

Tussitaulu! Jätkä on puolijumala!

10/29/2007 06:33:00 ip.  

Tämä ei liity mitenkään aiheeseen, paitsi ehkä tuohon edelliseen kommenttiin jossa sinua tituleerattiin puolijumalaksi. Menin tänään käväisemään viereisessä tietokoneliikkeessä ja vuoroani odottaessa rupesin selailemaan esillä olevia lehtiä. Avasin ensimmäisen käteeni osuvan lehtisen ja arvaa kenen kuva ja kirjoitus sieltä löytyi?

10/31/2007 10:15:00 ip.  

Vai että sellaisia lehtiä on menty lukemaan. Minun pitäisi varmaan joskus lukea se suositeltu kirja, mutta ensin pitäisi selvittää, mikä se olikaan.

10/31/2007 10:46:00 ip.  

En mä nyt tiedä suosittelisinko sitä varsinaisesti. Ei se ainakaan huono ollut kun luin sen loppuun asti. Oliko se se Imre Kertezin (aksentit pois jätettynä) Tappio. Jos oikein muistan.

11/01/2007 12:10:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds