Sien estäjä

Kauan sitten ajattelin, että juristit tietävät kaiken laista.

Nyttemmin olen alkanut lisäksi arvella, että kaikkea säädellään jollain lailla.

***

Hesari tiedottaa asenneilmastosta.

Suomalaiset hyväksyvät nyt homot ja armomurhan

Vanhaan hyvään aikaan hyväksyttiin myös homojen armomurhat.

Kaltaisiani urbaanieläjiä patistetaan myös jätteidenlajitteluun. Motivaatiota parantaa hieman, että jutussa kerrotaan, etteivät kaikki roskat enää nykyään päädy samaan läjään. En tarkkaan tiedä, miksi jaksoin lajitella biojätteet Saksassa, mutta en täällä. Toisaalta siellä jaksoin tiskatakin, vaikka seinästä ei tullut edes lämmintä vettä.

[Onneksi Vincent ei ymmärrä Suomea, niin voin väittää vaikka mitä.]

Sittenkin olen sitä mieltä, että pakkauksissa tulisi lukea, mihin roskikseen ne tulee heittää. Turhia varoitustarroja jaksetaan kyllä painaa, mutta ei suotta kerrota, minne munankennot tulee tunkea.

Minulla on yksi hauska aiheeseen liittyvä valokuva kännykässäni, mutta en saa bluetooth-yhteyttä toimimaan eikä minulla nyt ole sellaista kaapelia, joka tuohon puhelimeen sopisi.

[Hehee, biojätekuvat ovat aina yhtä hauskoja.]***

On valtavan rentouttavaa unohtaa tietokoneensa laturi työpaikalle. Kotona olisi hirveästi tekemistä, mutta aikaa on vain se reilu pari tuntia, jonka akku suo. Lopun aikaa voi vaikka lukea kirjaa tai sen sellaista.

Ellei ole unohtanut kodin valaisimiakin työpaikalle. Minulla on enenevissä määrin vaikeuksia reaalimaailman kanssa.

Lopulta menin nukkumaan jo kymmeneltä ja heräsin viideltä, ajoissa töihin.

***

En pitäisi moista kovin kiinnostavana, mutta niin paljon turhempaakin saa lukea, jopa blogeista – ja maltan olla linkkaamatta. Täytyy olla vahva. Ei se, että minä olen vähän kykenemättömässä vaiheessa tarkoita, että teidän tarvitsi olla tuollaisia. No, ano nyymi sanoi tämänkin palionparemmin.

Kuten pomoni kommentoi pomonpomoni ideaa:

– Toi on hei ihan yhtä kiinnostavaa kuin joku Jaakobin evankeliumin neljännen jakeen seitsemäs momentti.

– Voi olla, pomonpomo totesi.
– Mutta älä unohda, että niche-markkinalle se on totuus.

***

Ihmiset outoine mieltymyksineen. Jyväskylästä Tampereelle bussissa istuessani järjestelin tavaroita paikoilleen ja törmäsin hupsuihin tekstinpätkiin. Tämän tiedoston nimi oli toiveita.

Ulkoisesti uljas sekä
sisäisesti söpö.
[Keksi tähän jotain] Niin, ja
nenältäsi nöpö.
***

Viikonloppuna ajoin sumuista maantietä paljoa eteeni näkemättä ja laskin ABC-huoltamoita sekä kaiken maailman kahjoja ohitseni. Pohdin hetken, että on aika hienoa ajella yöaikaan paikasta toiseen ja pysähtyä kahville rähjäisessä mökkilookissaan ja huomata, ettei paljoa poikkea valtavirrasta.

Kohta muistin, että pitemmän päälle autolla ajaminenkin on varsin tylsää.

Joku äiti sanoi lapselleen sie ja minun teki pahaa katsella, kuinka lasten kuullen harrastetaan moista kielenkäyttöä. Alkavat vielä pahimmassa tapauksessa itsekin sanoa noin, lievimmillänkään eivät kuule siinä mitään väärää.

Sienessä en käynyt. Yhden kärpässienen kaadoin kirveellä. Ja mietin älykkään suunnittelijan etevyyttä; harvoin on nähty mitään, mikä muodollaan noin manifestoi myrkyllisyyttään ja vaarallisuuttaan.

11 on viitsinyt kommentoida:

Viikonloppuna ajoin sumuista maantietä paljoa eteeni näkemättä ja laskin ABC-huoltamoita sekä kaiken maailman kahjoja ohitseni.

Täydellisyysnarkkari (perfektionisti) olisi saattunut harkita kaistojen mainitsemista.

***

Minäkin kohtasin viikonloppuiltana yhden sienen. En saanut kaadettua sitä kirveelläkään.

9/17/2007 09:45:00 ap.  

Joku äiti sanoi lapselleen sie ja minun teki pahaa katsella, kuinka lasten kuullen harrastetaan moista kielenkäyttöä. Alkavat vielä pahimmassa tapauksessa itsekin sanoa noin, lievimmillänkään eivät kuule siinä mitään väärää.

Äh, en mie nyt keksinytkään nasevaa kommenttia tästä.

. Yhden kärpässienen kaadoin kirveellä. Ja mietin älykkään suunnittelijan etevyyttä; harvoin on nähty mitään, mikä muodollaan noin manifestoi myrkyllisyyttään ja vaarallisuuttaan.

Jouduin sienestäessä toteamaan, että hieno sieniveitseni ei ollutkaan niin hyvä, kuin mitä se antoi ymmärtää. Eli ihan sama juttu, kuin monien ihmisten kanssa: käytettävyys oli mielikuvia huonompaa. Mutta hienon kärpässienen näin, ja sinne sen jätin.

9/17/2007 05:55:00 ip.  

Fum on taas viivana tarkentamassa, hienoa.

Kuten sekin, että Marinadi on sikäli tolkun ihminen, että vaikka hänet on tuon lapsiraukan tavoin ehdollistettu pitämään sietä tyystin ok:na, hän kykenee järjellä ymmärtämään, että onhan moinen varsin typerää eikä hämmenykseltään kykene kommentoimaan.

9/17/2007 06:13:00 ip.  

Marinadi,
minäkin tartuin ensimmäiseksi juuri tuohon virkkeeseen. Mutta lopun sienestysjutun kohdalla luin otsikon ja ajattelin, että se sien vastainen lausuma oli sittenkin taidettu sovitella tekstiin vain, jotta voitaisiin toteuttaa otsikon sanaleikki!

(Näin ne äidit yrittävät selittää lastensa sanomisia parhain päin. Välilä on vaikeampaa kuin toisinaan.)

9/17/2007 09:53:00 ip.  

"Viikonloppuna ajoin sumuista maantietä paljoa eteeni näkemättä ja laskin ABC-huoltamoita sekä kaiken maailman kahjoja ohitseni. Pohdin hetken, että on aika hienoa ajella yöaikaan paikasta toiseen ja pysähtyä kahville rähjäisessä mökkilookissaan ja huomata, ettei paljoa poikkea valtavirrasta."

Rakastuin tähän virkeeseen.

9/17/2007 10:02:00 ip.  

Äh, niitä virkkeitä on kaksi.

Mutta kiitos. Ja äiti on aivan oikeassa. Oikeasti olen vain kateellinen, kun minulla ei ole koskaan ollut omaa murretta eikä kotiseutuidentiteettiä.

9/17/2007 10:04:00 ip.  

SÄ: Tämä oli oikein onnistunutta PA-maista sanaleikkeilyä.

Itse asiassa epäilen, että PA pelkää (oltuaan mm. miun seurassa), että jopa häneen saattaisi tarttua murteellisuus heikkoina hetkinä.

9/17/2007 11:28:00 ip.  

Marinadi, toki olen heikkona hetkiin, mutta älä nyt mene siihen.

Totuuden nimissä totesin tuon sie-kommentin ääneen tilanteessa. Minusta se oli kamalan huvittava. Seuralaiseni kummasteli. Kenties oli ihan hyvä, että join sitä kahvia ennen kuin jatkoin ajamista.

Otsikon keksin postauksen valmiiksi kirjoitettuani tuijotettuani minuutin tyhjää kenttää miettien, että jotain on oltava.

Otsikon kirjoitettuani lisäsin kappaleen sienestä.

Joskus näin päin.

9/17/2007 11:52:00 ip.  

ei kotiseutuidentiteettiä?! mahdat olla raunioina.

minun oli pakko etsiä tätä jaakobin neljä:seittemää, mutta tässä ei ole tehty jakoja.
pelottavaa kuitenkin, että juuri tuossa neljännessä luvussa on hedelmöittynyt kaimani.

http://www.apokryfikirjat.com/jaakob.htm

en osaa edes tehdä sellaista hienoa linkkiä. menen pois, kun alkoi pelottamaan nuo säkeet ja jakeet ja tuo edellinen lause.

9/18/2007 08:58:00 ap.  

Oletko huomannut että tuo Alamäkeen blogin linkki johtaa outoon paikkaan?
Hämmentävää.

9/21/2007 04:25:00 ip.  

Joku karvainen amigo kaappasi osoitteen heti kun tapoin blogini. Ehkä se alamakeen tarkoittaa espanjaksi jotain.

9/21/2007 05:27:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds