Hammaslääkärissä

Elkom-messujen seminaaripuheenvuoroissa tänään kritisoivat terveydenhuoltojärjestelmää esitellessään hyvinvointiteknologian saavutuksia.

[Messukeskus, ennakkoilmoittautumisella ilmainen sisäänpääsy, huomenna siellä puhuu itse Jorma. Aiheena mm. web 2.0:aa, torstaina käyttökokemusta.]

Varsin hyvin se toimi sittenkin. Suuntasin koululle vähän vaille neljäksi päivittämään opiskelijakortin tarran ja jatkoin huvikseni YTHS:lle katsomaan, olisivatko neljään asti auki. Hammaslääkäri oli auki jopa puoli viiteen, joten marssin sisään ja kysyin aikaa tarkistukseen. En ole käynyt fuksivuoden jälkeen. Silloin sain niin julmaa tylytystä hammaskivestä, ettei ole tehnyt mieli mennä.

Vastaanottovirkailija kysyi, jaksaisinko odottaa vartin. Oli tullut peruutus. Istuin alas ja luin Tekniikan maailmasta, että Powerparkissa on Suomen hurjimmat huvipuistolaitteet.

Ei tullut kuittailuja hammaskivestä. Viisaudenhampaat saavat puhjeta kaikessa rauhassa. Unohdin jo, mitä ne olivat ammattinimeltään. Viisureita tai jotain.

[Hesburgerissa sanotaan yks hamppi ilman majoo, mutta se on toinen juttu. Minusta majo on sittenkin vallan hyväksyttävä sana, mutta se johtuu vain siitä, että lähtökohtaisesti hyväksyn kaikki saksalaiset sanat.]

Yksi paikka oli irronnut, ja senkin kiltti lääkäri laittoi vielä päivän päätteeksi paikoilleen, vaikka hoitaja hieman huokaili.

Pitäisiköhän minun käydä lääkärintarkastuksessakin, kun tämä kävi näin helposti. Kuinka usein lääkärissä kuuluu käydä? Minä kävin viimeksi fuksina.

Olen valittanut ennenkin, etten oikein ymmärrä terveydenhuoltojärjestelmää. En tiedä, milloin kuuluu käyttää kunnallista terveydenhuoltoa [luin vahingossa kummallista], milloin YTHS:ää, milloin työterveydenhuoltoa – kai minulla sellainenkin on. Voisi selvittää, jos intra joskus toimisi.

[Tiedotteessa kerrotaan, että käytettävyys on intran korjauksessa etusijalla, mutta tällä tarkoitettiin usabilityn sijaan availabilityä. Sitä, että sivustolle ylipäänsä pääsee. Ei sitä, että se on hidas, jäsentymätön ja kamala, toimii vain IE:llä, mutta haku ei silläkään.]

Kun tarvitsin lääkärintodistusta vatsataudista, kuumesta ja amplitudiltaan viittä senttiä lähennelleestä tärinästä matematiikan yo-kirjoitusten jälkeen, kävimme sittenkin Mehiläisessä.

[Aiheiden loppuessa voisin joskus kertoa teille matematiikan yo-kirjoituksista. Siinä on sentään yksi merkittävä kertomaton tarina.]

Jaiku-maailma on minulle yhä vähän vieras enkä ole jaksanut asentaa clienttiä lainapuhelimeen, mutta nämä huhut voin vahvistaa. Aikomukseni on toden totta suunnata Jyväskylään perjantaina.

En ole vielä päättänyt, kuinka ajoitan lauantaisen paluuni. Tokihan juna pysähtyy väistämättä Tampereella. Huhujen mukaan jopa Sun äitis olisi paikalla, ja hänet olisi sentään hauska nähdä ihan livenä.

Ai niin, Big Brother. Minä kuuntelin sitä taas tänään viimein tiskatessani. Tuosta on vaikeaa sanoa mitään nokkelan ironista, mutta muistutetaan, kun kaikki tuoreemmat lukijat eivät välttämättä tiedä, että Kriisi seuraa tapahtumia ansiokkaan herkeämättömästi.

Minä näin viime viikolla, kuinka he rakensivat jotain kasvihuonetta, ja tuo parjattu Henri sentään toimi jollain lailla aloitteellisesti muiden vain lööbatessa, mutta ilmeisesti hän on sitten ärsyttävä päsmäri. Huokaus.

Mielenkiintoista on, että tällä kertaa lehdet uutisoivat tapahtumissa reaaliajassa siitä huolimatta, että televisiossa asiat tapahtuvat viipeellä. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt. Idolseissa ja sen sellaisissa lehdet ovat lähteet pokkana leikkiin mukaan ja uutisoineet lumetodellisuudesta tuotantoyhtiön ohjeiden mukaan.

Tuskin tässä sittenkään on kyse tiedonvälityksellisestä läpimurrosta vaan halusta buustata 24/7-palvelua.

[Älkää minulta kysykö, mitä eroa on interblogistiikka- ja blogiskene-tageillä. Minä olen vain pomona täällä.]

4 on viitsinyt kommentoida:

[Minusta majo on sittenkin vallan hyväksyttävä sana, mutta se johtuu vain siitä, että lähtökohtaisesti hyväksyn kaikki saksalaiset sanat.]

Muudan matkaopas Irlannista (McCarthy's Bar) sisältää päänpudistelulla ryyditetyn anekdotaalisen kaskun amerikkalaisturistista, joka Mayon kreivikuntaan saavuttuaan kyselee, täältäkö se majoneesikastike on kotoisin.

[Aiheiden loppuessa voisin joskus kertoa teille matematiikan yo-kirjoituksista. Siinä on sentään yksi merkittävä kertomaton tarina.]

Kuin myös, koska jäin vain pisteen päähän lauda

[turista nyt toisen kommenttilaatikko lämpimikseen täyteen!]

9/05/2007 03:42:00 ip.  

Tosiaankin, kiitos muistutuksesta, mullkin on hammaslääkärin aika näinä päivinä ja ajanvarauskortti jossain.. joo tallessa on.

Meinasi päästä unohtumaan, kun aika varattiin jo viime hammaskivenpoiston jälkeen joskus kevättalvella. Lohkesi yksi hammas/paikka rapsuttelun seurauksena. jonoa vain oli sen verran että sain ajan vasta heinäkuulle ja sillä kertaa hammaslääkäri soitti ja perui.Sairas mukamas, krapulassa kumminkin. Ei edes itse kehdannut soittaa. Eikä kuulemma voi periä peruutusmaksua perkele.

Ja edelleen ilman telkkaria tyydyn lusikoimaan isoveljen tapahtumat kriisin lautaselta; kun ei ole kauhalla annettu ja niin pois päin...

9/05/2007 10:00:00 ip.  

Minä olen käsittänyt, että se on ”hamppa ilman majoo”. Olenkin ruvennut tilaamaan suoraan hampan ilman majoo Hesessä sen enempiä selittelemättä.

9/06/2007 07:02:00 ip.  

Henri, totta kai se on hamppa ilman majoo. Nuo hamppilääkärit sotkivat pääni.

Täytyypä jatkossa tilata oma hamppa Henrin majolla, niin ei tarvitse erikseen maksaa siitä.

9/06/2007 08:16:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds