Hiphei. Olisin julkaissut tämän käytettävyysblogissani, jos minulla sattuisi olemaan sellainen, mutta laitetaan nyt tähän. Törmäsin Piclenseen hiljattain flickr:n yhteydessä, mutta tänään huomasin, että se toimii myös Googlen kuvahaussa, joka on aina ollut perin jähmeä ja vaatinut ylimääräisiä klikkauksia.

Kuvassa hiiri on viety vasemmassa yläkulmassa olevan hattukuvan päälle, jolloin kuvaan ilmestyy yllättäen nuolisymboli. Kun tätä klikkaa, kuva laajenee välittömästi koko ruudulle iPhoton koko ruudun tilaa muistuttavaan näkymään. Jos on juuri päässyt kiroamasta takkuillen toimivaa verkkoyhteyttä ja joka nurkasta jumittavaa konettaan, efektin pehmeys korostuu kuin kylmät väreet kuumetaudissa.

piclens1.png

piclens2.png


Nyt hakutuloksia kelpaa klikkailla näkyviin, ja kuvat vaihtuvat pehmeällä feidauksella, välittömästi.

piclens3.png


Olin sittenkin niin tottunut iPhotoon, että yritin sulkea tämänkin näkymän oikean alakulman painikkeesta, joka toimikin linkkinä Piclensen sivuille. Oikeasti sulkeminen tapahtuu vasemman yläkulman ruksista tai esciä painamalla.

Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että tuo on ehtinyt kaataa Safarini jo paristi, mutta tällaista tämä on joskus. Hulppeaa, että kaikki tapahtuu ilman, että selaimeen tarvitsee asentaa mitään. Macillä tuo toimii Safarilla. Windowsilla tarvittaneen Vista ja Firefox.

Eikä sillä, myös .Macin uusi galleriaominaisuus vaikuttaa upealta.

[Ei saisi olla tällainen, mutta minusta on jokseenkin riemastuttavaa, että nykymaailmassa yhtäkkiä IE 6:n käyttäjät ovat niitä, jotka saavat eteensä kehotuksia hankkia yhteensopiva selain.]

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds