Kunnollinen

Aikana, jona media viihteellistyy, uutisia julkaistaan sen mukaan, kuinka kiinnostavia ne ovat sen sijaan, että perusteena käytettäisiin niiden merkitystä. En oikein ymmärrä, miksi kertoa suurin otsikoin, että metrojuna heilahti. Jotenkin tuntuu höhlältä uutisoida sellaisia sattumuksia, jotka ovat ohi eivätkä enää vaikuta mihinkään. Pitäisi keskittyä niihin, jotka vaikuttavat nyt tai myöhemmin.

Blogeissa kelpaa sentään mennä häpeämättömästi kiinnostavuuden ehdoilla. Ja lienee selvää, että kaikkia kiinnostaa paljon satunnaista Japani-analyysiä enemmän tietää, kuinka menestyin eilisessä kuntotestissä. [Sitä paitsi uskokaa tai älkää, mutta olin aikeissa julkaista ennen Japani-juttuja vielä vähän runoja sekä arvostelun Korkeasaaresta, joten parempi näin.]

***

Vallan hyvin, kiitos kysymästä. Pomoni sanoi, että jokainen saa vetää ihan oman tahtiin eikä mitään stressiä, mutta niin vain koko joukkio ampaisi pillin soitua liikkeelle kuin telineistä. Sporttista väkeä: yhtä hyväkuntoista lukuun ottamatta kaikki saavuttivat tulokseksi erinomaisen.

Pääsin pisimmälle, mutta ikätasoitukset mukaan luettuina taisin jäädä toiseksi. Alle kolmikymppisille erinomaisen raja oli 2800 metriä. Täydet kierrokset ovat sikäli houkuttelevia, että suurempi kolmentuhannen tavoittelu jäi tällä kertaa enkä ehtinyt kuin 2850 metriä.

Myös vatsa- ja selkätestissä ylsin erinomaiseen, mutta jalat olivat sen verran heikot juoksun jäljiltä, että kyykkyjä en ehtinyt tehdä kylliksi. Huimasikin hieman. Kaikkiaan kyykyssä käynnin kellottaminen tuntuu vähän epäreilulta, kun pidemmän ihmisen tulisi liikkua lyhempää nopeammin.

Punnerruksiin päästyämme olin niin puhki, että jo ensimmäinen tuntui pahalta. 26 jäi ikävästi erinomaisen rajana olleesta kolmestakymmenestä. Hurjin suoriutuja takoi minuuttiin 55 punnerrusta.

Rasvaprosentin mittauksessa muistelin, että jokunen vuosi sitten kokeilemani käsissä pideltävä laite ei suostunut ilmoittamaan alle kymmenen prosentin lukemia. Tällä kertaa mitattiin tarkemmin, ja tulokseksi tuli 10,5%. Ihannearvo on 12-18 %, mutta sen alittamisessa ei ole kuulemma mitään pahaa. Myös nestepitoisuuteni oli ilmeisesti hyvällä tasolla, mutta muutama kilo lisää lihasta ei haittaisi.

rasva % 10.5 % Ihanne 12 - 18 %

rasva
kg 8.4 kg Ihanne 10 - 15 kg

Rasvaton massa 71.6 kg
Ihanne 69 - 74 kg

Paino 80
kg Ihanne 81 - 87 kg

Vesi
60.6 % Ihanne 55 - 65 %

Energian kulutus levossa 2175 kcal
Energian kulutus liikkeessä 3477 kcal

Painoindeksi
21.7
Ihanne 20 - 25

3 on viitsinyt kommentoida:

Hyviä tuloksia. Kuulin kyllä kerran kovakuntoisesta kaverista, joka paineli Kuupperin testin kahteentoista minuuttiin.

Itse puolestani pidän yhä nimissäni tunnin juoksun omaa ennätystäni.

6/15/2007 10:56:00 ap.  

Vastaavaa puhuivat aikoinaan Marinadin esiteltyä tuloksiaan.

Minä en ole koskaan saapunut maaliin tunnin juoksulla.

6/15/2007 01:01:00 ip.  

Ääh, nyt tuli taas muistutus siitä, että en vieläkään ole viipottanut Kuupperia porukassa. Ehkä tänä kesänä pitää haastaa joku. Mutta en kyllä sinua, koska häviäisin liian selvästi. Nyt kyllä olen jo ylittänyt sen kolmenkympin rajan, joten vähempikin riittäisi.

Ja kun ei enää ole työsuhdetta, en pääse myöskään testaamaan, olisivatko kuntotestini tulokset viime kesää paremmat.

6/15/2007 03:16:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds