Noniin, nyt minäkin olen viimein – lopetettuani Harmaan hatun päivittymisen odottamisen hyödyllisenä – tutustunut hieman euroviisutarjokkaisiin ja osaan kertoa mielipiteeni.

Lähdin ensin katsomaan videoita YLEn sivuilta. Tänä vuonna ne toimivat, mutta perin hitaasti ja kommentitkin puuttuivat, joten siirryin Youtuben puolelle.

The Ark on tehnyt musiikkivideon Worrying Kindista ja perinteinen media on viimein herännyt plagiaattisyytöksiin. Kylläpä on jälleen hienoa olla alati valveutunut kansalaisjournalisti.

***

Onnistuin siitä huolimatta löytämään myös kolme muuta kappaletta, joille soisin menestystä. Saksa on tällä kertaa mukana kovin tyylikkäällä esityksellä. Viime vuoden Texas-pelleilystä ei ole jälkeäkään, ja kielikin on itsevarmasti oma. Kaveri näyttää kovasti siltä, miltä minun menneen maailman kaihoissani näytetään.

Frauen regier'n die Welt, video ja sanat.

Ein lasziver Blick
Und schon ändert sich deine Politik
Kein Boss und kein Actionheld
Kein Staat und kein Mafiageld
Frauen regier’n die Welt


Islannin rock-balladi on videoltaan vähän korni hulmuhiuksineen ja käsienlevittelyineen, mutta ylittää sittenkin rimani – ääni on hieno. Laulaja sitä paitsi näyttää ihan Meat Loafilta. Ei ärsytä, mikä on tässä kontekstissa paljon.

Valentine Lost, video ja sanat.

A tiger trapped inside a cage
An actor on an empty stage
Come see the show
Rock 'n' roll will heal your soul
When broken hearts lose all control

Tuosta tulee kyllä kovasti mieleen Bat III:n Alive:

I'm a runaway train on a broken track
I'm a ticker on a bomb, that you can't turn back this time
That's right
I got away with it all and I'm still alive


Yllätyslemppari on Ranska, jonka edustajat tapaavat aina olla hyvin virallisia ja tylsiä. Ja erittäin ranskankielisiä. Tämänkertainen ranskaa ja englantia sotkeva edustaja sitä vastoin on hauska ja tarttuva, ja minäkin ymmärrän sanat.

L'amour à la français, video ja sanat.

I remember jolie demoiselle
The last summer, nous, la tour Eiffel
I remember comme tu étais belle
So beautiful with your sac Chanel


Vielä kunnianmenetysmainintana Iso-Britannia. Olisivat nyt vain päästäneet Morrisseyn edustajaksi ilman karsintoja, niin maailma olisi säästynyt tältä kuonalta.

Ja vielä, koska se nyt sattui löytymään. Kealakee hääl on edelleen perin söpö. Katsokaa vaikka.

***

Ai niin, Morrisseyn keikka tuli telkkarista jossain vaiheessa kevättä ja satuin sitä katsomaan. Mietin jälleen vakioajatuksia henkilönpalvonnan upeudesta katsoessani fanin tuskaisaa ilmettä hänen yrittäessään tunkea vartijoiden välistä koskettamaan idoliaan.


morrissey1.png

Niin, tosiaan, lähetys tuli FST:n puolelta, ja Moz heitti koko keikan spiikit ruotsiksi ja kiitteli, kuinka ruotsin avulla hänenkin on ollut helpompi oppia englantia.

morrissey2.png

Viimein mies sai haluamansa. Minulta valitettavasti puuttuu aiempi kehys, jossa kädet eivät vielä koske toisiaan ja jossa tuo miestä tähtäävä spottivalo ei ole vielä syttynyt. Valo kun syttyi messiaanisesti juuri samalla hetkellä kuin kädet koskettivat. Liikuttavaa.

morrissey3.png

3 on viitsinyt kommentoida:

Jotkut erittäin valveutuneet kuuntelijat sattuivat huomaamaan tuo "plagiaatin" jo melkein kuukausi sitten... http://sekamediasoppa.blogspot.com/2007/04/vyrysen-ajassa.html

5/09/2007 11:36:00 ip.  

Siinä Saksan Texas-pelleilyssä oli kai jokin juju kuitenkin. Jos ei muu, niin ainakin kaktuslajitelma. (Ainakin se jäi mieleen, mitä en voi sanoa monesta viimevuotisesta viisuilijasta. Suomen edustajankin muistan vain vaivoinäh.)

5/11/2007 09:47:00 ip.  

L'amour à la français

Sanoitus oli luetelmallinen ja laulu esitettiin ranskalaisin diivoin.

5/17/2007 03:51:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds