Miltä Veli tuntuu?

Kävin tänään Heltechissä, ja olipa mainiota, että pääsin verkkoon samoilla tunnuksilla kuin kirjastossa.

***

Miksei City-lehtiä jaeta enää mistään? Maailma on täynnä V-lehden jakelutelineitä, mutta Cityä ei tahdo löytyä. Kampissakin lienee vain yksi jakelupiste ja sekin lukkojen takana jo alkuillasta. Isosta Omenasta ei löytynyt, ei Ruoholahdesta liioin, kun viimeksi tarve iski.

Onko tässä salakavala tausta-ajatus, että City-lehti on tarkoitettu vain kaupunkilaisille? Lukekaa espoolaiset Länsiväylää.

***

Espoosta puheen ollen. Kunnon kansalaisjournalistin tavoin kävin jälleen tarkistamassa Haukilahden tilanteen. Shellin edessä on jo pidemmän aikaa ollut IBM:n suurellinen mainos, jossa kehotetaan nostamaan kytkintä ja viitataan osoitteeseen uranousuun.com.

Ei kestänyt kauaakaan ennen kuin joku oli piirtänyt alkuun k-kirjaimen ja jatkanut n:n h:ksi. kurahousuun.com siinä luki.

Mainos käytiin vaihtamassa, mutta tänään se oli jälleen modattu.


Joku voisi pitää tuollaista siistinä juttuna ja kaiken kaksisuuntaisuus- ja osallistavuushömpän nimissä jopa rohkaista moiseen, mutta jotenkin tuntuu, ettei IBM.

***

Hiljattain kiersi meemi, jossa udeltiin, mitä aikakauslehtiä kukin tilaa. Minä en ainuttakaan. Tietokonelehdet luen töissä tai kirjastossa. Imagea, Wiredia, Sterniä ja Spiegeliä selaan kirjastossa, mutta en suin surminkaan väitä, että jaksaisin oikeasti lukea Spiegelin juttuja. Talouselämää luen himakotona. Eipä sinnekään juuri lehtiä kanneta, mitä nyt äiti pari vuotta sitten jostain ällistä meni lankeamaan jonkin naistenlehtikauppiaan maanitteluihin.

Hieman kuin minä muutama viikko sitten Kampin K-kaupan mehuosastolla. Joku oli jättänyt hyllylle Veli-lehden enkä malttanut olla vilkaisematta. Oliko kenties tullut lukemaan salaa pois lehtihyllyjen luota.

Aloitin lehden takaapäin, kuten yhä silloin tällöin teen. Olin juuri puolivälissä lukemassa Arman Alizadin vastausta kysymykseen deodoranteista, kun hyllyväliini hyökkäsi kolme poliisia. Äh, busted, tuumin ja poistuin vaivihkaa paikalta.

[Poliisit eivät sittenkään piitanneet minusta. Luultavasti heidän ajoivat tuonne edulliset ja ravitsevat Euroshopper-merkkiset paprikasipsit. Jipijee, viimein Suomestakin saa paprikasipsejä.]

Lehteä myytiin sittenkin puoleen hintaan, joten tieteen nimissä menin ja lunastin itselleni oman kolmella ja puolella eurolla.

***

Lehden kannessa on Kiira Korpi, jonka tunnistin urheilijaksi. Asiaan tosin auttoi, että nimen alapuolella luki urheilumme kasvot.

Kansi oli tukevaa materiaalia ja paperi kaikkiaan laadukasta. Lehdessä oli sidottu selkä, mikä tekee jämerän vaikutelman. [Vai onko tuo nyt sidottu? Ei siis nidottu kuitenkaan.]

Yhdessä jutussa kerrottiin, mitä kosmetiikkaa kannattaa soveltaa, jos sattuu heräämään naisen luota. Toisessa todettiin yksinkertaisesti, että jos miettii musiikkisoittimen hankintaa, kannattaa ostaa iPod.

Verkkokäytöstä käsittelevän pikkujutun luin tietenkin suurella mielenkiinnolla.

Tyypit, jotka aina käyttävät isoja alkukirjaimia, sopivia välimerkkejä ja oikeaoppisia sijamuotoja, ovat pelottavia snobeja. Mikäli viesteissä ei koskaan ole lyöntivirheitä, potentiaalinen partneri on nipottava tylsimys.

hlevetti.

***

Lauri Nurkseen haastattelu ei ollut järin kummallinen. Kiira Korven kansijuttu koostui lopulta kolmesta kuvasivusta ja yhdestä sivusta tekstiä. Aika halpamaista moinen. Minusta kun Imagen Ola Salo -juttukin oli vähän kyseenalainen, mutta siinä tekstiä taisi olla sentään kolme sivua.

Kiira Korpi osaa sirklata paremmin vasta- kuin myötäpäivään.

Ihkua, niin minäkin. Koska tavataan?

***

Miesten pukuja esittelevään juttuun oli valittu malliksi nainen. Oivaltavaa. Aukeaman mittainen puvun ostoa opettava juttu oli sekin hieman pinnallinen. Kerrottiin, ettei nehru-takkia kannata ostaa, muttei suotta, mikä nehru-takki on.

{Sinä paraskin puhuja haukkumaan juttua pinnalliseksi, kun et edes tunne nehrua.}

Mieleeni palaa vanha Tenavat-sarjakuva, jossa Eppu muistelee isoisäänsä, joka oli tyytyväinen elämässään yhteen asiaan: hän ei koskaan ostanut nehru-takkia. Minua jäi tuolloin kalvamaan, mitä tuo tarkoitti, ja nytpä sain sitten yllykkeen googlata.

[Niin, tapaan yleensä muistaa tilanteet, joissa en ole ymmärtänyt jotain. Siksi kai minulla on hyvä muisti.]

***

Johanna Koljonen kirjoitti sinänsä viisaasti pitkä häntä -ilmiöstä parisuhteiden kentällä. Teoriassahan marginaalituotteiden yhteenlaskettu menekki ylittää volyymituotteiden myynnin. Vastaavalla tavalla ihmiset profiloivat itsensä yhä tarkemmin – ja vastaavasti kumppaniehdokkaansa.

Ennen useimmat tahtoivat olla itsekin pulliaisautoja: Toyotoja, Nissaneita ja Volvoja. Nykyään me olemme Pimp My Ride -tuotteita: homoja, lahkolaisia, anarkofeministejä, kinkykansaa ja aikuispunkkareita. Kranttuilu, kustomointi ja muu väsääminen ovat keskeinen osa minäkuvaamme. Ja mitä erikoistuneemmaksi yksityisen maailmamme rakennamme, sitä vaikeampaa sitä jakamaan on löytää sopivaa kumppania.


Itse Koljonen kertoo kaipaavansa pitkiä, komeita, korkeasti koulutettuja, tyylitajuisia taiteilijatyyppejä, jotka ovat myös muusikoita, kielitaitoisia, kunnianhimoisia, ja jotka ovat asuneet ulkomailla, kuuluvat johonkin alakulttuuriin ja haluavat lapsia.

Hitsi, jos taiteilijatyypiksi pääsee sillä, että runoja on painettu kirjaan ja alakulttuuriksi hyväksytään ex-huumoriblogaaja, minun tarvitsee enää ruveta muusikoksi, ja minulla saattaisi olla saumaa yrittää Johanna Koljosta.

En sittenkään täysin ymmärrä hänen kuvaansa yleispätevästä ihannenaisesta: sympaattinen, lyhyt, hoikka vaaleaverikkö, jolla on kiinteät rinnat.

Öh, eikö tuosta nyt unohtunut timmi perse?

[Älkää huoliko te pitkät tummatukat, joilla on kiinteät rinnat; minä kyllä huolin riemumielin teidätkin.]

***

Viimeisenä on kaiken aloittanut Armanin vastauspalsta. Hän sentään vastaa perinpohjaisesti ja huolella, neuvoo mm., että aurinkolaseja varten kannattaa hankkia kotelo, jotta pysyvät kunnossa. Tein itse hiljattain juuri noin. Hankin halvat lasit ja niitä kalliimman kotelon. Kotelo on kiva, ja kivat lasit olisivat maksaneet kohtuuttomasti. Näin sain kivuutta kivutta.

10 on viitsinyt kommentoida:

Pääset myös SEHV-alakulttuuriin siteeraamalla kappaleen nimeä ensimmäiseltä levyltä. Eikö se ole jo melkein muusikkoa?

5/16/2007 10:12:00 ip.  

Asematunnelin Alepasta saa City-lehteä. Ja muualtakin kyllä.

http://www.city.fi/lehti/jakelupisteet/

5/16/2007 10:18:00 ip.  

Tervetuloa himakotiin, täällä on nyt tarjolla Talouselämän, Taloustaidon, Tietokone-lehden ja Kodin Kuvalehden lisäksi Gorban lahjaksi saaman Vene-lehden spesiaalina kotiin kannettu miesten maailma. Siinä on kaikki, mitä mies voi toivoa (paitsi ne tissikuvat). On autoja, moottoripyöriä, America's cuppia, golfia, rodeota, kalastusta yms.

Jos siis olet ajatellut uutta uraa miehille tarkoitettuja lehtiä kommentoimalla, niin ei tarvis edes investoida materiaalin hankintaan.

5/16/2007 10:27:00 ip.  

Lämmittää mieltäni että huolisit minutkin!

(Kas, Saara on sairaslomalla, näkyy taas kommentteja siellä täällä. Kummallista miten työ häiritsee aina blogGaamista)

5/16/2007 10:38:00 ip.  

Minä olen kaivannut Suomen kauppoihin paprikasipsejä yhtä vähän kuin vaikkapa Radler-limsaolutta (taustalla elämäni karvaimman pettymyksen aiheuttanut ravintolatilaus). Monipuolinen tarjonta on toki ok, vaan kun siellä Saksassa paprikamaustetut ovat norminaksuja ja tavallisten suolalastujen löytämisessä voi olla tekemistä, ainakin jos ei tykkää perus-Pringlesistä.

Vanhan kotipaikkani lähellä sijaitsee kylä, jonka modaukselle altis nimi on Tokero. Useamman kerran - ja kerran minunkin myötävaikutuksellani - tienviittoja on peukaloitu siten, että kylää lähestyvä on saanut lukea saapuvansa Tökeröön.

Olihan se ajattelematonta, typerää, jopa kehnosti tehtyä.

5/16/2007 10:41:00 ip.  

Tulit sitten katumapäälle!

5/19/2007 11:46:00 ip.  

Katosiko täältä tekstiä?

5/19/2007 11:54:00 ip.  

Olin nukahtaa kesken postauksen ja välittömästi sen julkaistuani menin torkuille. Niiltä pystyyn häröttyäni olin varma, että postaukseni on huono ja otin sen pois.

Ehkä jonain päivänä luen sen läpi uudestaan ja ymmärrän, että kaikki sujuu sittenkin suunnitelmien mukaan.

Kiitos huolenpidosta yhtä kaikki.

5/20/2007 12:03:00 ap.  

Sitä paitsi tällä tavalla saadaan kasvatettua edellisen merkinnän kommenttilukemaa ja luotua pientä hypeä uudelleenjulkaisua odoteltaessa.

5/20/2007 12:06:00 ap.  

Jep! Alamäkiheebo aloitti jo hypetyksen.

5/20/2007 12:27:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds