Vertausopintoja

Minulla on blokki ja juuri tänään pitäisi muka olla kirjoittamassa pääkirjoituksia ja sen sellaisia. Hesarin pääkirjoitus, isä uhosi jokaisena lapsuuteni päivänä, se on ällän aine joka kerta. Ällän aine.

Niin blokissa olin, että käytin jopa komparatiivimuotoisia adjektiiveja kertomatta, mihin oikein vertaan. Niin ei saisi tehdä. Kaikki äidinkielenopettajat tietävät sen.

Äidinkielenopettajat, jotka eivät suostuneet ymmärtämään vastalauseitani. Että ei ole olemassa absoluuttisia totuuksia. Että adjektiivin positiivimuotokin on aina vertaamista johonkin. Sanottaessa suuri tarkoitetaan, että suuri suhteessa johonkin.

Minusta tulisi tietenkin aina kirjoittaa selvästi näkyviin, mihin kulloinkin ollaan vertaamassa, jottei väärinymmärryksille jäisi sijaa. Koska on vaivalloista kirjoittaa jatkuvasti, että pullonkorkki on pieni hiustenkuivaajaksi, voitaisiin ottaa käyttöön lyhennetty syntaksi, jossa verrokki merkittäisiin sulkuihin adjektiivin jälkeen.

Näin saataisiin esimerkiksi hauska (Visa Kopu) tai postmoderni (Schizo Blog) tai yliarvostettu (enpäs kerrokaan kun olen tällainen nössö).

***

Petteri Järvinen [tai joku samaa nimeä käyttävä] oli ilmeisesti saapunut blogiini googlaamalla nimeään Blogihaussa. Ei kai siinä ole mitään hävettävää. Kaikkihan me haluamme joskus katsoa, olisiko lukema kasvanut edes inauksen, vaikka oikeasti kaikenmoiset kasvatuskeinot ovat silkkaa humpuukia.

Eksyin tuota kautta itsekin lukemaan vanhan tekstini viime vuoden lopulta, ja jopa se olikin hyvä. Jäädään odottamaan parempia aikoja.

Odotellessani voisin julkaista yhden kuvan, joka pääsi kaiketi unohtumaan aiemmin. Olen syksyn mittaan viettänyt joitain toveja Alexandriassa ja säikyn hieman siellä liikkuvia humanisteja. Eräänäkin päivänä ryhmätyötilastamme löytyi tällainen fläppitaulunäkymä.


tavoitteita

***

Lisättäköön vielä, että löysin vitsin luentokalvoista! [Kyllä, tässä tilanteessa jopa minä hellyn huutomerkkiin.]

• Hypotalamus säätelee homeostaasia (nälkä, jano, ruumiinlämpö), aktiivisuustasoa, motivoitua käyttäytymistä (4 F’s of behavior: fighting, fleeing, feeding, mating)

2 on viitsinyt kommentoida:

Just hyvä vitsi, tarjosi kaksinkertaisen oivaltamisen ilon ja nauratti kovin!

12/11/2006 06:39:00 ap.  

Minä tajuan tuon vain yksinkertaisesti, mutta olenkin miehenä jo määritelmällisesti yksioikoinen.

12/11/2006 01:20:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds