Loppurutinaa

Minä tulin siihen tulokseen, etten jaksa vastata siihen kamalan pitkään uudenvuodenkyselyyn. En siitä huolimatta, että 2006 on todennäköisesti kaikkiaan tähänastisen elämäni paras vuosi.

Kyllä te tiedätte, keitä te olette, tavataan sanoa. Mutta meidän hikisten stalkereiden tapauksessa asia ei välttämättä todellakaan ole niin. Kyllä te säikähtäisitte, jos suinkin aavistaisitte. Kaikki sujuu suu

Sen sijaan ajattelin omistautua kulunutta vuotta summaavassa merkinnässäni kiinnittämään huomiota kahteen pääseikkaan.

1. Ihan totta, jätkät, Maajussi-Jussilla [sarjassamme vitsikkäitä vanhempia] on tasan joka ainoassa valokuvassa sama Tasmanian tuholainen -solmio. Ei väliä sen, onko kuva otettu ohjelman kuvauksien aikaan vai joulupöydästä.

tuholainen

2. Mitä, jos Olli olisi sanonut mitä tahansa muuta kuin että ei pysty ja liian hapokasta. Jos hän olisi todennut, että enpä onnistu tällä kertaa; kuplii liikaa, niin ei siitä olisi mitään ilmiötä tullut. Se on joskus pienestä kiinni, tietävät kaikki, jotka ovat työkseen kirjoittaneet hokemia kansan suuhun. Eikä juontaja ymmärtänyt, että hän on keskellä legendaarista tilannetta ja että hänen jokaista sanaansa tultaisiin lainaamaan hänen kysellessään Ollilta, tuliko juoman happopitoisuus yllätyksenä. Jos hän olisi sen ymmärtänyt, hän olisi luultavasti kysynyt toisin eikä ilmiötä olisi syntynyt. Paradoksaalista on elämä joskus.

***

Ja huomamme, että kirjoittaminen on hyvä lopettaa tähän vaiheeseen. Katsellaan sen sijaan koostamiani suosikkivalokuviani viime vuodelta {nyt se tuputtaa lomakuviaan – juoskaa!}

Pistin oikein tägit ja kaikki, sillä tägäämätön informaatio ei kuulemma ole olemassa. Näinhän sanoi jo vanha kunnon Heidegger.


***

Lopuksi ehdotan, että kaikki vannoutuneet yhden geen blogaajat lisäävät bloginsa Blogilistn blogaajat-ryhmään, niin näemme, paljonko meitä oikein onkaan.

8 on viitsinyt kommentoida:

kylvän maailmaan kaaosta sekä eripuraa ja kirjoitan täysin satunnaisesta blogausasiat yhdellä tai kahdella g:llä. Ihan miten sattuu huvittamaan! Me naiset kun olemme sillä tapaa ailahtelevia.

Haluaisinkin tähän siteerata otteen Ernst Lampénin teoksesta Kielipakinoita (1926, Otava): "Kieletär, se tietysti on 'oikullinen neitonen'. Kielitajunta siis naisellinen ominaisuus, jolla ei ole loogillisuuden kanssa mitään tekemistä. Aivan oikein! onko mitään maailmassa, jolta puuttuu niin täydellisesti johdonmukaisuus kuin kieleltä. -- Tiedän hyvinkin, että turhaa on potkia
naisen ja kielettären oikkuja vastaan --"

12/30/2006 04:19:00 ap.  

Tuo on se tyyppi kuka vietti yksinäisen Joulun Karoliina koiran kanssa! Eikö? Se oli ehkä koko vuoden surullisin uutinen. Koko joulupyhät kävi häntä niin sääliksi.

Kuvia katsellessa tajusin, etten ole kiivennyt torniin ainakaan seitsemän vuoteen. Jäi kai joku trauma, sellainen liian kapean paikankammo. Ehkä tänään uudestaan.

12/30/2006 10:56:00 ap.  

Bloggaajilla on kyllä surffaaja-argumentti puolellaan, mutta blogaajat sointuvat huomattavasti helpommin ja kauniimmin.

12/30/2006 06:28:00 ip.  

Heillä on toki puolellaan golffaaja-argumentti, mutta kukaan ei riistä meiltä rokareita.

12/31/2006 12:36:00 ap.  

Mikshän äskeinen kommentti ei tullut (vihaan bloggeria, sietäis melkein olla bloger). Noh uudestaan. Golffaajat- ja surffaajat pätee huonosti, koska ei ole yhtään väärin puhua golfaajasta ja surfaajasta. Tupla-ähvä on lisäks niitä varten, jotka ei osaa tavuttaa Suomen kieltä ja painottaa siksi tavuja väärin, ellei asioita korosta kahdella konsonantilla. Kun ei ne ole suomessa mikään golf-ari ja surf-ari, vaan gol-fa-ri ja sur-fa-ri. Paino toisella tavulla. Perk! :-)

12/31/2006 02:32:00 ip.  

Tosin on lisättävä, että surfaajia ja golfaajia ei sais sekoittaa koko blogaus-asiaan, koska noi urheilijat on paksuja ähvä-äänteitä yhdelläkin ähvällä. Ja me blogaajat sen sijaan nimenomaisesti haluamme ohuen geen emmekä paksua. Hence vain yksi gee. Tai mä ainakin haluan. Teistä en tiä.

12/31/2006 02:40:00 ip.  

Tarkennetaan vielä, että golffaaja oli olevinaan vitsi. Niin kuin rokarikin. En tajunnut, että joku oikeasti sanoisi sen kahdella äffällä.

Mutta nimenomaan samasta kepeydestä tässä on kyse kuin siinä, kun sanotaan psyka ei eikä psykka.

12/31/2006 02:45:00 ip.  

Blogaaminen on mogaamista, sano töölöläinen.

1/09/2007 03:09:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds