Viikon varrelta

Voisin ottaa periaatteeksi julkaista jotain vain, kun minua erikseen pyydetään.

Tähän asti olen seurannut periaatetta, että julkaisen vain, kun suinkin joudan. Tauosta huolimatta tämän viikon asiat ovat jääneet puolivillaisiksi ja kaikki on kesken. Tästäkin tulee tällä kertaa vain kepeä kuvapostaus, sillä en taivu mihinkään viisaampaan. [Niin, jätkät, on aika työlästä kirjoittaa noita Meat Loaf -levyarvosteluja.]

Tulipa jälleen mieleeni yksi juttu, jossa olisin kohtuuttoman huono. Jos joku antaisi minulle jotain ja sanoisi, että tuossa on, älä hukkaa sitä. Ja minä kysyisin, että mitä minun pitäisi tällä tehdä. Ja toinen sanoisi, että ei sillä niin väliä. Kunhan et hukkaa.

Äh.

***

Eikä sillä, että erityisen hyvin olisi mennyt tämänkään mainoksen kukkavastaavalla. Jos tehtävänantona oli hommata vaaleanpunainen kukka ja tämä on parasta, mitä löytyi, niin lienee hakenut jo uusia hommia.

P1030915

Vai onko mainoksen juttu se, että kukka on väärän värinen. En tajua. Ja minulla on sentään pinkki lompakko.

***

Mitähän mainittavaa mahdoin tässä kuvassa nähdä. Ainakin siinä on poikkeuksellisesti passiivi oikein.

P1030885

***

Suomen- ja ruotsinkielisten julisteiden teksti on yhtenäinen. Tästä herää väistämättä kysymys, mitä mahdetaan tavoitella sillä, että englanninkielisessä versiossa Jaakko Mustosesta on tullut Janne Liimatainen, oppiaine on vaihtunut historiasta psykologiaan ja lukukausi- tai -vuosimaksu laskenut 12 000:sta 10 000:een.

[Hahaa, keksin uuden tällaisen yhdyssanaesimerkin. Aikoinaan yläasteella pohdin, onko sallittua lainata palasia ristiin tapauksessa työntekijä- tai -antajajärjestö.]


P1030929

P1030926


[Kuvat ovat kuitenkin samat, joten kyseessä on ilmiselvä feikki. Kehtaavatkin.]

[Äh, siinähän luki sittenkin per vuosi. Mutta kuinka lukukausimaksu voi olla vuosikohtainen. Mitä kertoo Suomesta, ettei meillä ole valmiina edes soveltuvaa terminologiaa.]

***

En minä teistä tiedä – vieläkään – mutta minusta tässä on jotain surullista. Ehkä se kuvaa laajemmalti juuri minun elämääni. Semminkin, kun lapussa lukee Dipoli, vaikka se sijaitsee aivan toisaalla Innnopolissa.

P1030924

***

P1030935

Täytyypä ruveta minunkin tupakoimaan, jos sillä kerran saa noin vaaleat hampaat. Vaikka sitten sivuvaikutuksena huulet punastuisivat.

***

P1030961


Kyllä, kuvassa ei ole zoomia; minä olin juuri näin lähellä. Curling on yhä niin koleaa puuhaa, että eivät ole vielä joutuneet siirtymään hohtocurlaukseen.

Minä olin kaikkiaan niin keilaus-mindsetissä [ajattelin kyllästyä tuohon sanaan vasta ensi viikolla], että otin kiven käteeni heittohakille siirtyessäni. Uusis sitten komensi, että laskePA se jäähän, ettet pudota.

Parasta oli kenkien kanssa päästä päähän liikkuminen. Hienoa oli myös tunne, että harjaamalla saattoi vaikuttaa asioihin vielä heiton jälkeenkin. Vähän samaan tapaan kuin saunassa olisi kohtuuttoman tylsää istua, ellei voisi välillä heittää löylyä ja näin tehdä jotakin. Kuulla sihahduksia, tuntea höyryä. Tämä on tärkeää, tällainen.

Kuinka vain, haluaisin tuollaiset luistopohjakengät moonwalk-harjoitteluun.

***

Tämän viikon harjoituksena voitte etsiä kielioppivirheitä tästä Kampin keskuksen tavaransäilytyslokerikon käyttöohjeesta.


P1040037

Ensimmäisestä kappaleesta

Kaikki lokerot ovat lukittu, myös vapaatkin. Saadaksesi vapaan lokeron, mene maksuasemalle:


oletan löytyvän neljä huomauttamisen arvoista ongelmaa.

[Pahoittelut salamasta, mutta minulla on ihan oikeasti parempaakin tekemistä kuin käyttää aikaani Kampin keskuksen säilytyslokerikkojen käyttöohjeiden valokuvaamiseen.]

11 on viitsinyt kommentoida:

Kunhan et hukkaa mitään siitä pinkistä lompakosta?

Lienen poikkeuksellinen keski-ikäinen nainen, mutta tässä uusishenkilössä en ole koskaan kokenut mitään animal magnetism -jutskaa. Sellaiset liukukengät voisin sentään ottaa.

Passiivi on NIIN vaikea. (koskahan se monikko muuttuu tuollaiseksi ihan vain siksi, että niin monen kielikorva valehtelee ja lopputulosta kutsutaan kielen kehittymiseksi?)

11/19/2006 04:38:00 ip.  

Äitis, Uusis on niin Chuck Norris. Mutta kivempi :)

Pinkin gerberan sijaan olisi suonut käytettävän sopivaa vaaleanpunaista Anthuriumia. Oikean värin lisäksi siinä on muutakin helposti hyödynnettävää jujua.[Flickr-harrastajien suosima kuvakulma on muuten huomattavan eri kuin botanistien mitä tähän kasvilajiin tulee.]

Vihje kuva-arvoitukseesi: Äänentoisto=PA

[Jehna, no kommentoidaan nyt urakalla:] Jätin erääseen julkiseen tilaan joskus heippalapun helattomaan oveen: Älä sulje ovea, se menee lukkoon etkä saa sitä ilman työkaluja auki. [Tjsp.] Palasin rikospaikalle 10 v myöhemmin, ovi edelleen ilman kahvaa, heippalappu paikallaan. Terveisiä nuorelta itseltäni! Se oli huimaa. Vielä kun ajatteli ihmisvirtoja jotka olivat väliaikaiseksi tarkoitetun viestini vuosien vieriessä lukeneet, huh.

11/19/2006 06:51:00 ip.  

Niin, tuo Gerbera taitaa olla fuksianpunainen. Tuskin muuten tätä väriä edes muistasin nimeltä, mutta se sattuu olemaan Helsingin yliopiston fyysikko-opiskelijoiden haalarin väri (kyseisen vaatekappaleen frakkimuotoon leikattu yläosa on arkistoitunut vaatekomeroon). Possunpunaiset taas ovat koneteekkareita, ja näiden kahden sekoittaminen on tietysti asianomaisten silmissä kardinaalimunaus.

Värin valintaan liittyy tarinakin, ja tarinaan liittyy omapäinen nuori ainejärjestö-aktiivinainen, mutta se on toinen juttu.

11/19/2006 09:17:00 ip.  

Kauheaa, en oikeasti osaa enää kirjoittaa suomea. Enkä tajunnut tuosta säilytyskyltistä mitään. (überraschung)
Mutta linkin kautta jäin miettimään baarirahaa. Tykkään myös siitä, kaikki sujuu nopeammin ja jotenkin viileästi.

11/20/2006 12:48:00 ip.  

Eiii tommosta kylttiä voi olla. Jösses! No onhan kirjoittaminen yliarvostettu taito, apinatkin selviytyvät elävinä osaamatta aakkosia.

Kaikki lokerot ovat lukittu, myös vapaatkin. Saadaksesi vapaan lokeron, mene maksuasemalle.

Jokainen - myös vapaa - lokero on lukittu.

Lokerot ovat lukittuja, myös vapaat.

Kaikki lokerot ovat lukossa, myös vapaat. Lokeron saat käyttöösi maksuasemalta.

Kaikki lokerot ovat lukossa, vapaatkin.

Kaikki lokerot on lukittu, vapaatkin. Olemme niin vittumaisia. Mene maksuasemalle saadaksesi vapaan lokeron.

Lokero on hölmö sana kun sitä mutustelee. LO-KE-RO. Lörinä.

TILT

Sun word verification vaati kirjoittamaan PUKAMA.

Wakkii douppii, lisää tätä. Mie teen comebackin!!

11/20/2006 09:14:00 ip.  

Kata, furchtbar, selbst kann ich nicht mehr Deutsch schreiben. (ylläri).

Antti, noin sitä pitää.

Tarkoituksena oli puuttua ainakin virheelliseen passiivin, myösin ja kinin tortapåtorttamaisuuteen, ylimääräiseen pilkkuun ja typerään kaksoispisteeseen.

11/20/2006 09:48:00 ip.  

Minusta pinkki on vähän tuollaisen kukan värinen. Sen sijaan kuvassa näkynyt lompakko vaan niiiiin ei oo pinkki. Vaaleanpunainen, sen sijaan.

Olet väärässä, taas!

11/21/2006 08:26:00 ap.  

ES, mutkun se kukka on ihan eri värinen kuin ne kännykät (, jotka ovat lompakon värisiä). Jomman kumman on oltava väärän värinen.

Minä olen elänyt kymmeniä vuosia onnellisena maailmassa, jossa pinkki ja vaaleanpunainen ovat synonyymejä, mutta aina silloin tällöin vastaani osuu kaltaisiasi kiusanhenkiä, jotka muuta väittävät.

11/21/2006 08:35:00 ap.  

ES on oikeassa. Pinkillä ja vaaleanpunaisella on suuri ero. Vähän niinku kans fuksia, aniliini yms.

11/21/2006 12:16:00 ip.  

Lisäksi "Tavarat eiVÄT saa missään tapauksessa nojata..." aargh! Taidan mennä ottamaan itselleni muistokuvan samasta lokerosta. Vaikka tokkopa tuollainen epäsuomi on kovin uhanalaista.

11/21/2006 03:47:00 ip.  

Aukaisemisen jälkeen pitää aloittaa uusi säilytys.

Jos lokero avataan, tulee aloittaa uusi säilytys.

11/21/2006 06:25:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds