Työpöytäkurkistus

Piti kirjoittaa vaikka mitä vuosijuhlavuorokaudestani, mutta saa nähdä, kuullaanko siitä ikinä mitään. Osallistun sittenkin tähän kiertokyselyyn, jossa pyydetään paljastamaan, millaisissa puitteissa minkäkin julkaisun toimituskunta työtään pakertaa.

Pöytää kiellettiin erikseen siivoamasta. Ette arvaakaan, kauanko tällaisen sekalaisen huolimattoman, muttei silti tyystin kaaottisen lookin luomiseen kului aikaa.


P1030183

Kuvassa esiintyvät muiden muassa PowerBookini ja vanha Formac-näyttöni, johon olen rakentanut legoista telineen iSight-kameralleni. Näppäimistö on Macallyn iceKey ja sinisenä hohkaava pylpyrä Griffinin PowerMate, josta aikoinaan kirjoitin. Nahalta vaikuttava hiirimatto on Ikeasta, samoin oivana puheenaiheena toimiva karvainen tuoli. Ja kynttilänjalat ja, äh, vähän kaikki. iPod lojuu pöydällä modifioimassani kaulakotelossa.

Pöytä on vanhemmilta saatu Muurame, ja oikeastaan pidän siitä, vaikka ystäväni ihmettelevät, miksi luovuin edellisestä, joka oli sentään suunniteltu tietokoneita varten. Minusta ergonian kannalta oleellisinta on riittävä syvyys, jotta näppäimistön voi tunkea niin kauas, että käsiä kykenee kunnolla lepuuttaamaan pöydällä.

Lasinen pöytä olisi kyllä hieno, vaan mitäpä siitä näkyisi, jos kuitenkin peitän sen kauttaaltaan kaikella roinalla.

Huomatkaa myös hatutettu hymypoika [niin, kyllä te tiedätte, mistä me nössöt olemme palkintomme pokanneet] sekä ikkunalaudan radio-ohjattava Campari-rekka. Oikeasti Campari-rekka ei ole radio-ohjattava, mutta olen vaihtanut radio-ohjattavan nupin päittäin Campari-rekan vaunun kanssa, ovela kun olen.

Tuo Heineken-museosta Amsterdamista saatu peltitörppö ei välttämättä sovellu paikalleen erityisen hyvin, ja sen voisi kyllä tunkea jonnekin muualle.

Intuitiivisesti olisin laittanut näytön pöydän toiseen laitaan, mutta se on tuossa siltä varalta, että viimein saan aikaiseksi hankkia sohvan, joka tulee kuvan oikean laidan seinää vasten siten, että näytön katselu onnistuu sieltäkin.

***

Aiemmin kaipailemani Nike-palikka iPodiin on viimein saatavilla. Törmäsin vempainta esitelleeseen ständiin Kampissa perjantaina ja poikkesin Nike-kaupassa paluumatkalla hankkimassa oman laitteen, kun sen aikoinaan synttärilahjaksi sain.

Testaaminen jäi tähän päivään. Cooperin juokseminen vuorokauden vuosijuhlinnan jälkeen on nähdäkseni oiva osoitus teknologisesta determinismistä. Laite väitti tulokseksi reilua 2600 metriä, mutta olen mitannut reitin kartalta hieman pidemmäksi. Pitää perehtyä ja kenties kalibroida.

Täytyy varmaan tehdä profiilistani julkinen ja antaa kaikkien seurata edistymistäni. Sen voisi kuvitella olevan liki yhtä mielenkiintoista kuin Big Brotherin ekstrojen seuraamisen.

Vielä en onnistunut profiilin luomisessa, kun Applen typerä flash-pohjainen kirjatumislomake sanoi, että error, ei onnistunut. Ei sitten elaboroinut. Minulle on hirttänyt hirveä tarve hokea jatkuvasti elaboroida. Tehkää minulle jotain, pyydän.

11 on viitsinyt kommentoida:

Pitäisi kenties olla "luominen" ?

On se vaan rasittavaa, kun klikkaa kuvaa nähdäkseen sen isompana ja päätyy hitaasti hitaasti hitaasti flickriin, jossa kuva on tasan yhtä pieni. Hmph.

10/08/2006 10:23:00 ap.  

Olet maininnut Flickr:n hitaudesta ennekin, ja silloin todettiin, että muilla se ei ole tuskaisen hidas ja että kovasti parempaakaan vaihtoehtoa ei ole.

Bloggerin oma kuvatsydeemi ei käy, jos vaikka joskus siirrän blogin toisaalle tai haluan käyttää samaa kuvaa kätevästi uudestaan tai haluan, että systeemi ei pakkaa kuvaa puolestani.

Muokkasin linkin osoittamaan suoraan suureen versioon.

10/08/2006 11:10:00 ap.  

Nyt näyttää paremmalta. Eikös ne kannattaisi aina linkittää noin? Eli jos klikkaa, niin näkee suuremman version heti. Ei kai niitä muuta varten juuri klikkaillakaan.

Ja tietysti "luomiseen kului" toimii yhtä hyvin ja saa ikäänkuin bonuksena aikaisemman kommenttini alkuosan näyttämään idioottimaiselta :D

...mitä se myös oli...

10/08/2006 12:28:00 ip.  

Sori nyt tuo idiotisoiminen, mutta kun ärsytti, kun siis kyllähän minä tiedän, mitä haluan sanoa, ja jos en niin kirjoita, niin sitten teen sen vain tahallani ja ironisoiden.

Joo, kai se kannattaisi aina linkata noin, mutta kun tuo ensimmäinen linkki syntyy automaattisesti (flickr luo koodinpätkän ja sanoo, että peistaa tästä), mutta isoon kuvaan linkkaaminen vaatii nysväämistä käsineen.

Toisaalta käsineen nysväämistä vaaditaan joka tapauksessa, sillä flickr:n keskikokoinen kuva on 500 pikseliä leveä ja blogipohjaani mahtuu vain 450-pikselinen.

Maailma on yhä kesken.

10/08/2006 12:48:00 ip.  

Äh, mä en ollenkaan ymmärrä tätä luominen-luomiseen kului -keskustelua. Tyhmä minä!

Siinä olen herra Kervån kanssa samaoilla linjoilla, että ihminen jotenkin olettaa, että klikkaamalla kuvaa saa avattua sen isompana näkyviin. Tällä oletuksella on varmaan joku hieno käytettävyysteoreettinen nimityskin. Onko?

10/08/2006 01:19:00 ip.  

Tietenkin on tavoiteltavaa, että toimenpiteestä seuraa sitä, mitä käyttäjä olettaa. Tähän voidaan päästä mm. tarjoumain avulla vinkkaamalla, rajoittimin ohjaamalla, yleisiä käytäntöjä noudattamalla, standardeihin nojaamalla tai pahimmassa tapauksessa manuaaleihin ja kurssitukseen turvautuen.

Reaalimaailma ei vain aina ole niin auvoisaa, jolloin joudutaan tekemään jotain, jota koleat ammattilaiset kutsuvat kompromisseiksi.

Flickr:n intresseissä on lähinnä saada väkiä käymään sivustollaan. Siksi tekevät automaattisesti linkin, joka ohjaa heidät sinne. En tiedä, ehkä he jopa haluavat käyttäjien tutustuvan palveluunsa ja löytävän itse linkin, joka näyttää kuvan surempana.

Minun intresseissäni on päästä helpolla ja luistaa kuvatagin kirjoittamisesta käsineni. On varsin houkuttelevaa tyytyä kopipeistaamaan valmis koodinpätkä bloggeriin ja antaa käyttäjien suorittaa yksi klikkaus enemmän,jos sattuvat haluamaan suurimman kuvan nähdä.

10/08/2006 01:32:00 ip.  

PowerMate! Halusin pitkään tuollaista, mutta sitten unohdin sen olemassa olon. Tahtoo taas.

10/08/2006 09:26:00 ip.  

Onpa espoolaisen valkoista. Hymypoikakin, arvasin!

IceKey näyttää herkullisemmalta kuin tämä Applen Keyboard. Varmasti tuntuukin paremmalta.

10/08/2006 09:57:00 ip.  

Alis, niin, tässä nykyisessä huoneessa häiritsevät nuo puunväriset ikkunanpuitteet. Ennen olivat valkoiset.

iceKeyn hankin tuntuman perusteella, ja saatan suositella. Ongelmana vain, että se kerää herkästi likaa ja on hankala puhdistaa. Erityisesti kynsiä ja hiuksia se syö.

[Mitä, ettekö te leikkaa kynsiänne tietokoneen ääressä?]

Ironista hymypojassa on, että olin varsin vakava tuolloin. Opin hymyilemään vasta alettuani käyttää alkoholia.

10/08/2006 10:16:00 ip.  

Arvasin kanssa hymypojan!! Tai sitten olet kertonut patsaastasi.

Kamalan kummaa. Kuuntelen just Eppu Normaalien jotain vuodelta 88 best of ratina vinyyliä ja olen ihan liikuttunut, vaikka Eput on aina kuulunut inhobändeihin. Täällä sataa ja on pimeää, niin kai sielläkin. Tänään oli Köln marathon ja olin altstadtissa, jouduin keskelle jotain brasilialaista rumpu (trommeln) ryhmää..koko rudolfplatz war gesperrt.
En saa autoa täältä ulos. Eli olen jumissa täällä ringin välissä. Kovin kiinnostavaa..
Äh, quatsch. Mietin vaan tätä lukiessa, kuinka juuri istuttiin siinä autossa wm spiele pleissiä etsiessä, ja nyt on ihan kylmää.
Taidan mennä nukkumaan, voi hyvin.
(P.S. Onko sulla vielä niitä wm spiel kuvia? J kysyy, kuten minäkin. Eihän meillä tietenkään ollut kameraa koko wm aikana..)

10/08/2006 10:26:00 ip.  

Kata, mieleeni tulvahti juuri viime viikon sateessa tuo viikonloppu jonkun korviini arpoutuneen Morrissey-kappaleen myötä. Kun levyä tuolloin junassa kuuntelin.

Se oli yksi sen aurinkoisen kesän parhaista viikonlopuista.

Pitää laittaa kuvia tulemaan, ja videopätkä, jossa Lehmann torjuu Saksan jatkoon.

10/08/2006 10:36:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds