Armotonta tiilitystä

Puhutaan suuresta inflaatiosta ja sanotaan, ettei mikään tuntuisi miltään. City-lehtikin kirjoitti tuoreimmassaan, että ennen kohahduttaneet asiat kuten tissit ja pedofilia ovat nykyään ihan jokapäiväistä perusschaittia.

[Ei sillä, minä tietenkin vastavirran antisankarina olen tässäkin suhteessa hieman kummallinen . Minulle tulee yhtenään kausia, jolloin kaikki tuntuu aivan helvetisti.]

Yksi esimerkki – ja olen minä tästä ennenkin paasannut – on kielen köyhtyminen. Kirosanoja viljellään aivan liian heppoisin perustein, jolloin ne menettävät tehonsa. [Edellisessä esimerkissä aivan helvetisti oli kyllä perusteltu, sillä juuri siitä oli kyse.] Jos ihmisiä oikeasti vituttaisi niin paljon kuin he väittävät, niin johan he olisivat tehneet itselleen jotain – ellei joku toinen vielä vittuuntuneempi olisi ehtinyt ensin.

Jottei tämä nyt jäisi jälleen sanahelinän asteelle, annetaanpa konkreettinen esimerkki tilanteesta, jossa on korrektia sanoa, että vituttaa.


tiilet

Jos ostaa erän vanhoja makasiinien tiiliä ja rakentaa niistä uuden seinän keittiöönsä. Antaapa vielä haastattelun lehteenkin. Ja seuraavalla viikolla kerrotaan [via], että tiilet ovat karsinogeenisiä ja ne tulee palauttaa.

Silloin, ystäväiseni, on korrektia sanoa, että vituttaa.

[Ei, minä en ole tuo töölöläinen herrasmies. Ja eivätköhän nuo nyt ole niitä punaisia vaarattomia kiviä.]

***

Hiljattain meemeiltiin jälleen alati kiinnostavasti, kenen sivuille on tultu milläkin haulla. Tämä tyyppi ainakin näkyy tienneen, mitä tahtoi:

hitler "Viesti 1" -site:oikeuttaelaimille.net


***

[Äh, oli minulla pari muutakin juttua, mutta jääköt tällä erää. Tässä on olevinaan vähän kiire.]

9 on viitsinyt kommentoida:

Jos yhteen harhaan puuttuisin. Kirjoitit: "Kirosanoja viljellään aivan liian heppoisin perustein, jolloin ne menettävät tehonsa."

Analyysini mukaan se ei ihan pidä paikkansa. Päinvastoin kuin solvaaminen, jolla on objektinsa, kiroilu lähtee kiroilijan tarpeista ja on muodollisesti objektitonta. (Toki on sanoja, joita voidaan käyttää niin voima- kuin haukkumasanana.)

Otetaan perkele. Se ei kulu käytössä ei sitten millään, vaan kestää vuosisadasta toiseen. Sen teho on joka kerta yhtä väkevä, eikä se petä. Sama juttu tuntuu olevan vitun kanssa.

Liikakiroilu menettää hätkähdyttävyys- ja karkeustehonsa vain sivustakuulijoiden korvissa, mutta se on jo sekundaarista.

Tilapäinen kiroilun lisääntyminen saattaa kyllä tympäännyttää itse kiroilijaakin, mutta niinhän se on kaikkien nautintoaineiden kanssa.

10/04/2006 09:23:00 ip.  

En suinkaan halua käydä eksperttiä vastaan, mutta täsmennän hieman.

Oli aika jolloin vaikkapa paska oli sanana jotenkin ekstremempi kuin peruskakka. Nykyään paska on kovin jokapäiväistä, eikä minulla ole enää uutta ja vahvempaa sanaa, kun sellaista kaipaisin.

[Mummoni sanoi aina joskus, että sulla on kakkaa naamassa ja komensi pesulle. Olisi normaalisti sanonut paskaa, mutta puhui siivosti lasten kuullen. Ja minä ihmettelemään, että mistä kummasta siihen nyt olisi kakkaa tullut.]

10/04/2006 09:28:00 ip.  

Tuolta kantilta olet kyllä oikeassa. Jokainen, joka on pienenä puhunut kakasta ja vaihtanut sen isona paskaan, ymmärtää paskankin vuorostaan arjistuvan ja menettävän paukkujaan.

Olkaamme silti kiitollisia, ettemme ole vielä siinä iässä, jolloin terve suolentoiminta on niin arvokas asia, että on jo kakkaakin ikävä.

Tänään olen mielistynyt kirosanaan "ärkele".

10/04/2006 10:40:00 ip.  

Haastetta pukkaa.

10/05/2006 09:04:00 ip.  

Heip. Ryysäsin tänne Benropen kautta Erkan kautta sitten suoraan kattoon sun työpöytää. Mit häh.

Hei jät känn komm

10/06/2006 12:56:00 ap.  

Höh, vasta tulin himaan haasteen kuulemaan. Ei kai tässä ajassa ehdin siivota työpöytää kuvaa varten, kun ensin pitäisi raivata lattialle tilaa, jotta työpöydän kamat mahtuisi laskemaan jonnekin.

Ah, tätä kaaosta, jossa mieleni velloo.

10/06/2006 01:00:00 ap.  

Ainiina se kommentti!
Kirogurulle tiedoksi, että MINUN mielestäni vittu on ihan kulunut. Perkeleestä puhumattakaan.
Ärkele on jotenkin tosi seku

10/06/2006 01:01:00 ap.  

Ei siivota sitä pöytää! :D

10/06/2006 07:34:00 ap.  

Taas on ollut sokea toimittaja asialla tuossa keittiöjutussa. Tai sitten monta tyyliä on parempi kuin tyyli. Tai jotain.

10/07/2006 10:48:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds