Piinallinen ähkiminen

Yhdet vielä ja sitten lasku... -humala.

Anteeksi, jätkät ja ystävättäret, tuo saattaa olla vanha juttu, mutta keksin sen vasta äskettäin. Minun kaverini häipyivät ja minä jäin sivistyneesti kotiin. Ehtiihän noita ääriälykkäitä keskusteluja jatkaa vielä tuonnempana.

***

Paineet tähänkin merkintään olisivat melkoiset, jos antaisin moisen häiritä. Päiväkirjamerkintäni sai villiä suitsutusta naislukijoilta, minkä jälkeen olin varma, etten enää ikinä kirjoittaisi mitään, jotten vain pilaisi kaikkea. Vaan eikö mitä, Quimki-mokoma meni kehumaan vielä seuraavaakin merkintää.

Joten viimeistään tätä tekstiä ei olisi mitään syytä ikinä julkaista.

Äh, minä yllätyin tänään huomattuani, ettei edes ystäväni ole niin laskelmoiva kuin olisin kuvitellut, joten antakoon mennä jälleen.

***

Sittenkin unohdin viime merkinnässäni kommentoida Selibaattipäiväkirja-uutisointia. Kaikkialla kerrotaan Birdyn uutuusteoksen pohjaavan tämän vuosia pitämään nettiblogiin.

Mikä hitto on nettiblogi. Jos blogi on lyhenne sanoista web log eli löyhästi suomeksi verkkoloki, niin – edelleen – mikä hitto on nettiblogi.

Etuliitteellä on tapana määritellä perässä tulevaa sanaa. Siten Euromarket määrittelee market-sanaa siten, että.. Äh, huono esimerkki. Mutta siis, öö, erotuksena mistä nettiblogi on nimenomaan nettiblogi?

Vastaa minulle, STT. Tiedän, että yksi teistä lukee tätä aina joskus!

STT:n valmiskaura, jota sekä Metro, että 100 pokkana painoivat kuin omana haastatteluinaan sisälsi peräti lainauksen, jossa Birdy mukamas puhui nettiblogeista. Ei tasan varmana kukaan blogaaja ikinä käyttäisi termiä nettiblogi yhtään mistään.

Eihän?

Ei sillä, että olisin täysin kohderyhmääkään. Minä en ymmärrä, mitä uutta on ajatuksessa, ettei naisten tarvitse välttämättä jättää jälkeään maailmaan lapsien muodossa. Minä olen hölmöyksissäni luullut tätä yleisesti hyväksytyksi faktaksi jo e-pillerin keksimisestä lähtien.

Ja sittenkin, jos satut olemaan nainen, joka ei aio hankkia lapsia, niin voit – snif – unohtaa minut, sillä minä ylitsekäymättömässä itsekkyydessäni aion, kyllä.

Minä, joka olen sikäli innostunut jättämään jälkiä, että olen signeerannut asentamani kaapelihyllyn kannattimen ruotsalaisessa ydinvoimalassa.


***

Olin tänään statistina elokuvassa. Ihan vain siksi, että tuotantotiimillä ei ollut varaa palkata minua puherooliin.

Minun puheroolini kun tapaavat olla kalliita, sillä joku joutuu aina duppaamaan ne, jotta muutkin ymmärtäisivät.

Olin hieman pettynyt ohjaajaan siltä osin, ettei hän täysin tarkkaan viitsinyt kertoa meille, onko meidän lupa puhua kahvilassa taustalla istuessamme vai ei. Käytännössä loppujen lopuksi ääni otettiin niistä lähikuvista, joissa meitä ei näkynyt. Ja kuva niistä laajemmista kuvista, joissa olimme hiljaa.

Improvisoin sentään tytön, jonka kanssa olin mukamas leikisti kahvilla, kanssa, että hän lukisi kirjaa ja minä ähkisin vieressä, jolloin emme joutuisi juuri puhumaan. Ah, piinallinen ähkiminen, onko olemassa paremmin minulle sointuvaa luonneroolia.

[Ei se ollut minun ideani. Ymmärrän kyllä, että kaikki elokuva joskus näkevät ilkkuvat, että vähänks tää on epärealistinen, että mitä ihmettä tuo muka tekee tytön kanssa kahvilla.]

***

Eikä minulla ollut mitään muuta tällä erää. Taidan mennä nukkumaan tästä pikkuhiljaa.

5 on viitsinyt kommentoida:

Keräilimme ystäväni kanssa näitä "nettiblogi"-ilmauksia muutama vuosi sitten. Tässä muutamia: "case-tapaus" ja "saliluokka". Suokikseni nousi välittömästi "tiimiryhmä", eikä sen ohittanutta ole löytynyt. Taustatietona mainittakoon, että termin käyttäjät olivat opetusalan ammattilaisia...

8/14/2006 07:11:00 ip.  

LCD-näyttö ja SI-järjestelmä ovat näiden etäisiä sukulaisia. Lukiossa oli RyhmänOhjausTuokio eli joidenkuiden peelojen mukaan ROT-tuokio.

Niin, opetusala tulisi jättää meidän amatöörien käsiin.

8/14/2006 08:14:00 ip.  

Site Meterin tulossivuilla on pitkän aikaa pyörinyt mainos "track your PPC-clicks". Tuli vaan mieleen.

8/17/2006 03:13:00 ip.  

Tervehdys! Olen itse puhunut "nettipäiväkirjasta" ja "webissä olevasta blogista",
joista on ehkä syntynyt synteesi:-)
Hyvää syksyä, pidä pää rohkeasti auki:)

8/18/2006 09:26:00 ap.  

Jee, meitsi sai julkkiskommentin. Arvelinkin, että jotain tällaista tässä täytyy olla takana. Kiitos samoin, pidän kyllä.

8/18/2006 02:07:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds