Sano se vielä kerran

Minä luin eilen vastaan tullen bussin päätepisteen Schwulzentrumiksi Schulzentrumin sijaan.

Vuosi sitten en olisi osannut tehdä moista virhettä.

Huomenna on saksankoe.

Ensimmäinen heinäkuuta alkaen täällä ei enää saa nousta bussin kyytiin keskiovesta, ja etuovesta noustaessa pitää näyttää lippu ja kaikki. [Tsihihii, kaikki.Vilauta, niin saat jopa kymmenen prosenttia bonusta, luki suomalaisella huoltoasemalla]{Sinua vain harmittaa, kun jouduit maksamaan lisähintaa}

Muutaman ensimmäisen päivän kuljettajat ovat jaksaneet kuuluttaa asiasta jatkuvasti. Ja kuuntelen ihmetellen, kuinka pitkiä ja kimurantteja lauseita he osaavatkaan ladella ilman muistilappuja ja muita mokomia.

Väitän, että suomalaiset bussikuskit eivät sujuvasti tuottaisi tuollaisia virkkeitä edes saksaksi.

Joku sanoi joskus, että Saksassa mikä tahansa uusi on aina valtavan kiinnostavaa. Uteliasta tarkoittava neugierig on sekin oikeastaan uutuudenjanoinen, jos ajatellaan gierig himokkaaksi – enkä minä juuri muuta tee kuin ajattele gierigiä hi

Sikäli siis soveliasta, että bussien käyttöä hankaloittavasta uudistuksesta kertova tiedote on otsikoitu sanalla Neu. Tämän jälkeen kerrotaan, että se tehostaa ja parantaa kontrollia. Huh, vähemmänkin luulisi kuumottavan.

Kolea kaverini käyttää jatkuvasti kuumottaa-verbiä. Kannattaa siis sinunkin, Kata.

Tuli jostain syystä mieleen Leijokuninkaan kohta, jossa hyenaat sanovat, että Mufasassa on poweria.

– Sano se vielä kerran
– Mufasa, Mufasa, Mufasa
– Iiiiurhhh

Tuo on elokuvan paras kohta, jos ette tienneet.

Olenko se vain minä, vai tarkoittiko suomen kielessä aha ennen vanhaan vai niin ennen kuin se Disney-propagandan myötä alkoi tarkoittaa kyllä?

***

Tuossa on kuva hetkeltä, jolloin Zidane antaa vaparin. Kuva on huono, mutta eikös siellä ole yksi brasilialainen kaikkein alinna. Siinä teille paitsioinisijät. Sitä vastoin täysin selvästi yksi brasilialainen pysäytti pallon kädellään rankkarialueella muurissa seistessään, mutta peli jatkui.

vapari

Gotta love YouTube [n. hetkellä 1.30 min] Minä tarvitsisin joskus gotta love -fraasin suomenkielistä vastinetta, mutten tunne sitä.

***

Frings ei kuulemma saa pelata ensi ottelussa, sillä fifalaiset olivat tutkineet videoita ja huomanneet hänen osallistuvan Argentiina-pelin jälkinujakointiin. Hienoa, ettei vääriä tuomioita tarkisteta videolta, mutta moisia sitten jaksetaan syynätä.

Joku sai foorumilla pyyhkeitä kutsuttuaan Ruotsi-peliä Münchenin salamasodaksi ja Argentiina-ottelua Berliinin verilöylyksi. Katsoessani rangaistuslaukausten aikaan rivissä seisovia saksalaisia en voinut välttyä teloituskompanja-assosiaatioilta. Kuulemani mukaan Saksa on upottanut rankkarinsa arvokisoissa yli 95:n prosentin varmuudella. Tuskinpa teloittajatkaan paljoa parempaa pääsevät.

Siltä varalta, ettei joku ole vielä nähnyt tämän vuoden Den glider iniä: 54 74 90 2006.

[Niin, minähän lueskelen jalkapallojuttuja ihan vain kokeeseen varautuakseni.]

***

Piti mainita, että olen kääntänyt kelkkani, mitä tulee tuulivoimaloihin. Minä olen nykyään niiden puolella. Katsoessani eilen rautatien päässä auringolaskussa pyörivien roottorien silhuetteja ajattelin, että kyllähän ne aika hyvältä näyttävät – hivelevät funktionalistista umpilisäkettäni. Että jos sen lentokonevalon polttaminen ei syö kauheasti sähköä, niin voi niitä minun puolestani rakentaa.

Brysselissä Atomiumia katsoessani harmitti, että se ei liiku. Liian monet taideteokset seistä pönöttävät paikoillaan. Vähempikin olisi tylsää.

Joku saattaa tietenkin älähtää, jos kaikki taideteokset tästedes korvataan tuulivoimaloilla. Mumisevat jotain diversiteetistä ja sen sellaisesta.

Minun äidilläni oli aina tapana ostaa vähintään kaksi samanlaista vaatetta, jos sattui nähdäkseen hyvän löytämään. Meille lapsille, siis. Selitä siinä sitten ilkkuville kavereille, että on minulla oikeasti useampi vaate, mutta ne nyt vain sattuvat olemaan kaikki samanlaisia.

Huh, miesten ulkonäköpaineet ovat hirvittävät.

Itse en ole kaikin osin onnistunut tuota mallia omaksumaan – mitä nyt kirjoitan blogiini joka kerta samanlaisen jutun eikä kukaan huomaa mitään.

11 on viitsinyt kommentoida:

Miten ois: "YouTubea ei voi olla rakastamatta"?

HALOO?

7/03/2006 09:44:00 ip.  

Mutta eihä kukaan koskaan sano noin. Ja onhan se niin vaikeaa, etten yhtään ihmettele.

Suomalainen rakastaa-sana on kaikkiaan kovin vaikea. Sitä ei voi oll

Mutta sano nyt vielä kantasi tuohon ahaa-juttuun, niin kaikki on hyvin taas.

7/03/2006 09:48:00 ip.  

KYLLÄ ME HUOMATAAN!

Ja se vastine on "pakko tykätä".

7/03/2006 11:02:00 ip.  

Pakko tykätä YouTubesta.

*maiskuttelun ääntä*

Joo, ehkä joku voisi sanoa noin. Mutta sehän kuulostaa aivan karmealta anglismilta...

7/03/2006 11:05:00 ip.  

Vielä video Frings-kahakasta. Hupsua on, että argenttiinalainen sanoi haastattelussa, että häntä ei lyöty. Kuten myös se, että videonpätkän toimitti FIFAlle ilmeisesti italialainen tv-yhtiö.

7/03/2006 11:37:00 ip.  

Niimpä. Mutta kuvakulma on huono, eli siitä brasilialaisen paitsiossaolemisesta voi taas olla montaa mieltä. Sekin, missä Ronaldo yritti suojata kättään osumasta palloon, oli muka kädellä pelattu pallo, ihan tyhmää.Siinä äijätungoksessa ei voinut hypätä kädet alhaalla vartaloa pitkin, ei mitenkään. Vaikka Ranskan puolellahan minäkin olin.
terveisin paitsioinisijä
-minh-

7/04/2006 09:59:00 ap.  

Niin, ja noissa soccerblogeissahan luki kaikkea fiksua, kuten että saksalaiset olisivat "haukkuneet argentiinalaisia juutalaisiksi" sun muuta. Saksalaiset ehkä viimeiseksi sellaista tekisivät.
-minh-

7/04/2006 10:02:00 ap.  

Meillä pelataan saksalaisten sarjojen kanssa protokolla-bingoa. Aina kun joku sarjassa mainitsee "protokol" pitää huutaa bingo.
Viidellä protokollalla saa lasin viskiä tai calvaa.

Meillä oli koulussa kaveri, joka loppujen lopuksi toi vaatteensa kouluun näytille, kun sille huomautettiin ettei sillä ole kuin yksi paita ja yhdet housut. Sen mummo oli keksinyt että kun poika kerran ilahtui lahjaksi saamastaan paidasta, niin ostetaan niitä sitten viisi lisää.

Minä sain eilen kohtauksen ja leikkasin elämäni hurjimman näköiset housut. Sinistä ja keltaista, afrikkalaishenkistä kangasta. Oottakaa kun saan vetskarin niihin, niin panen värikuvan ihmiskuntaan.

7/04/2006 10:38:00 ap.  

Kuumottava sana on minulle erittäin tuttu. Luulin että kukaan ei enään sano niin.Ehkä se on sellainen "bubbling under" in Suomen sanat Billboard Charts.

Tämä helle on aika kuumottavaa. Kohta lähtee taju.

7/04/2006 01:06:00 ip.  

En oikeasti tiedä kuumottavasta, kun ainoastaan tuo yksi kaverini sitä käyttää, ja hän nyt on muutenkin vähän alternatiivinen.

7/04/2006 01:09:00 ip.  

"tarkoittiko suomen kielessä aha ennen vanhaan vai niin ennen kuin se Disney-propagandan myötä alkoi tarkoittaa kyllä?"

"aha" ei missään tapauksessa voi tarkoittaa "kyllä". Aivan psyko ajatuskin.

Pakko diggaa Youtubea?

7/04/2006 08:29:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds