Punkin elämää

Tommi Evilällä ei hätää

Tällaiset otsikot sentään rauhoittavat näinä levottomina aikoina.

***

Minun täytyy myöntää, ettei minulla oikein ole tyylitajua saksan kielen suhteen. Suomessa tykkäsin leikkiä lauseenvastikkeilla ja epätarkoituksenmukaisen kiemuraisilla virkkeillä ala-asteen kuudennella luokalla ja jonkin matkaa yläastettakin, ennen kuin opin rakastamaan pistettä.

Saksassa sitä vastoin tulee vastaan tyystin toivottomia hökkyräsmökkyröitä, jollaisia ei ikimaailmassa suomessa katseltaisi. Vaan nytpä olen viimein löytänyt rajani, tukkinut pönttöni paperilla. Opettaja oli merkinnyt kommentiksi seuraavaan virkkeeseeni, että nicht klar.

Das Ziel ist das System zu dezentralisieren; laut dieser Länder sollte die Behörde des unter EPO zugehörenden Europäischen Patentamtes (EPA) an nationale Ämter abgeben werdern.

Tämä sen sijaan meni läpi, joten raja on jossain tässä välissä:

Die Gegner sagen, dass europäische Standards nationalen Zielen nicht geopfert werden dürfen, und hinterfragen sogar, ob die kleineren Länder die Befähigung hätten, komplizierte Patente zu erteilen und ob die Verlagerung eben juristisch haltbar sei.


***

Kerroin aiemmin vappuyönä särkyneistä kengistäni ja siitä, kuinka ei tulisi olettaa, että kaikki toimii aamukiireen hetkellä. Tänään ehdin kävellä jonkin matkaa kadulla, ennen kuin ymmärsin, että farkkuni olivat rikki. Takataskun alla oli kymmenen senttiä leveä repeymä.

Hihkuin riemusta, kuinka olin viimeinkin punk ja muistelin ala-asteaikojani. Yhdellä tytöllä oli tapana käyttää sellaisia farkkuja, jotka oli revitty rikki polven kohdalta, ja opettaja sanoi hänelle ennen koulukuvausta, että älä nyt sitten niitä housuja laita luokkakuvaan sentään. Laittoipa vain.

Ei sillä, se ei sopinut hänelle lainkaan. Hän oli sitä tyyppiä, josta niin isä kuin äitikin kysyvät joka vuosi luokkakuvaa katsoessaan, että kukas se tuo tyttö on. Sittemmin olen ymmärtänyt, että meidän luokallamme oli selvästi keskimääräistä edustavimpia naisenalkuja. Yhden teorian mukaan tämä laapsuusaikojen pilallehemmottelu on osasyyllinen nykytilanteeseeni.


***

Kävin tänään myös havainnoimassa joogatuntia. Siellä minä istuin ikkunalaudalla ja kuuntelin, kuinka ohjaaja neuvoi hengittämään. Omaani pidätellen, sillä se olisi tuntunut jotenkin epäkohteliaalta tunkeilulta siinä ympäristössä.

Tarpeekseni saatuani hipsin pois. Ovea sulkiessani keskityin tekemään sen rauhallisesti ja äänettä, jotta en aiheuttaisi häiriötä.

KLONK!

En olisi voinut epäonnistua juuri pahemmin. Minulla oli muistilehtiö ja kynä kädessäni enkä näin saanutkaan kiinni kahvasta, vaan ovi lipsahti kiinni vanhalla vauhdillaan. Mitä tuossa tilanteessa kuuluu tehdä?

Avasin oven ja kuiskasin entschuldigung.

***

Täytyy vielä hieman kehua eilen nauttimaani belgialaista Hoegaarden Grand Cru -olutta. Sen lisäksi, että se siivittää hupaisiin känniblogientryihin, se soveltuu myös mainiosti krapulahakuiseen juomiseen. En muistakaan, vähään aikaan yhtä miellyttävän pulppuilevaa jälkeisoloa kokeneeni. Sellaista, jossa pää ei särje vaan ainoastaan aukeaa, ajatukset sinkoilevat ja puhekin pulppuaa [teksti tosin tökkii näemmä lievästi].

Makukin on 8,5-volttiseksi yllättävän miellyttävä. Blogini sivistävän tehtävän täyttämiseksi mainittakoon, että Hoegaarden tulee ilmeisesti lausua [huuhaarden], jossa ärrä on kurkkumainen. Tavujako menee kaiketi ennemmin huuh-aarden kuin huu-haarden. Osaatte sitten snobbailla baarissa ja turhautua, kun tarjoilija ei ymmärrä.

Ai niin, mutta eihän suomalaissa baareissa ole tarjoilijoita.

***

Nyt-liitteessä tai jossain kirjoitettiin aikoinaan fillariläheteistä, joiden kuninkuuslaji on jarruttomalla pyörällä ajo. Tuli mieleen, että tuo on jokseenkin analogista blogaukseen, jonka itseoikeutettuna kuninkuuslajina on känniblogaaminen.

13 on viitsinyt kommentoida:

Harkitsin tässä hiljattain kännientryn tekemistä viskin voimalla, mutta pokka petti. Olen niin nössö.

5/31/2006 08:30:00 ip.  

No Huu uh! On teillä siellä tujut korjaukset!

Arvasin,et olet juuttunut vesanpöntön tukkimiseen.

Ei se silti mua haittaa. Hauska on lukea ajatuksenjuoksujasi.Pilku/ityksistä huolimatta.

5/31/2006 08:31:00 ip.  

Erkka, olet ymmärtänyt jotain väärin, jos sotket harkinnan ja känniblogaamisen.

Särö, mitä meinaa pilkitys?

5/31/2006 08:48:00 ip.  

Pitänee itsekin käydä nappaamassa Deleezistä tuota Huuhaardenia, kun mulla on nyt sille sopiva mukikin. Kiitos.

5/31/2006 09:01:00 ip.  

Kappas. Minulla on tosi samanlaisia kokemuksia jooga tunneista. Kerran lupauduin kesätöihin jooga leirille ja viimeisellä kertaa sain paniikkihäiriökohtauksen kun yritin hengittää hiljaa, häiritsemättä ketään. Kuulin lopuksi vain oman hengitykseni.

Tsihihii, analogikommentti digitaliajassa

Oskari, älä nappaile liikaa. Mukiinmenevästi.

6/01/2006 12:22:00 ap.  

Jos [huuhaarden] ei luo liikettä baarihenkilökuntaan ei sitä tee myöskään [czheszanii] (joka on siis tökerö yritys kirjoittaa miten Řezaný {annos olutta jossa puolet on tummaa ja puolet vaaleta} lausutaan), alun zch-äänteeseen kuuluu lisätä hiukan ärrän pörinää mukaan, ainakaan meidän tsekkipubeissa.

http://skrubu.net/pni/gallery/xtra/prague/index.php?show=40

6/01/2006 12:57:00 ip.  

Oho. Mun tökerö linkkimainostus ei onnistunut. Tässä uusi yritys.

6/01/2006 12:59:00 ip.  

Kiitos vinkistä. pni. Varasin juuri eilen hostellin Prahasta.

6/01/2006 01:03:00 ip.  

pa: Nimenomaan. Viski oli jo nautittu ja konekin auki, mutta sitten tuli se harkinta - siihenhän se kaatui. :)

6/01/2006 03:27:00 ip.  

Taisin keksiä uuden sanan :O
Ajattelin,että kännibloggauksesta voi seurata pilkkimistä,sitä kautta kiriotus vihreitä. Ei valittamista.

6/01/2006 08:14:00 ip.  

Täytyypä joku ilta ottaa tavoitteeksi blogata vaikka kolme viiniä pullo kerrallaan. Ensimmäinen sujuisi varmasti ihan mukavasti, toisesta irtoaisi jo syvällisempääkin juttua ja kolmannen aikana voisi tilittää rikki menneet parisuhteet, haistattaa poliitikoille ja sammua publish-napin päälle.

Blogini olisi varmasti kiinnostavampi jos kaikki merkinnät kirjoittaisikin vasta loppuillasta. :)

6/02/2006 12:10:00 ip.  

Voi ei! Palaan pitkästä aikaa blogiisi ja huomaan sinun karanneen muille maille vierahille.

Ihailen. Sen halusin vain sanoa.

6/03/2006 01:05:00 ap.  

Minäkin ihailen aina kun joku palaa näinkin pitkän ajan jälkeen.

6/03/2006 02:23:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds