Nousussa


Kapitalismi: raha saa palkkansa.

***

Minä muuten odotan päivää, jollon Ilta=Sanomien lööpissä seisoo:

Oikea pariskunta piestiin

Osallistutaanpa meemiinkin vielä. Avataan kirja sivulta 132 ja siterataan sen kuudes virke.

A more natural solution is to put a list of all available language names, written in their own respective language, onto the interface object that leads to language selection.

Jan Borchers, A Pattern Approach to Interaction Design
Äh, aika tylsää huttua. Otetaanpa seuraava kirja.

Erst ab mitte der dreißiger Jahre beschäftigt sich Heidegger in seinen Vorlesungen und Schriften mit der Kunst, und zwar in Verbindung mit seinem Intresse für dir vorsokratishen Philosophen, deren Werke oftmals eine poetische Form aufweisen und viel enger mit der griechischen Lyrik verwandt sind als beispielweise Kants Werke mit der deutschen; für Philospohen wie Schelling und Nietzsche, die der Kunst eine zentrale Stellung in der Philosophie einräumen; und schließlich für die Sprache, die nach Heidegger von den Dichtern gestiftet wird.

Michael Inwood, Heidegger


Sori, tuo on oikeastaan seuraavalta sivulta, kun varsinaiselle sivulle ei mahtunut kuutta virkettä. En minä ymmärrä, mikä älli minut sai taannoin tuon kirjan hankkimaan. Oikeasti lienen sivulla kymmenen.

***

Minä kävin pääsiäissunnuntaina Kölnin tuomiokirkossa jumalanpalveluksessa. Se oli aika jännää, vaikka olisin toivonut hieman lisää pontta urkuihin. Satunnaisen ranskalaisen takia myöhästyin alkuperäisestä junasta ja edelleen viisitoista minuuttia seremonian alusta. En näin tuntenut tarvetta tunkea varsinaisen yleisön joukkoon, vaan seurasin tyytyväisenä karsinan takaa.

Ja tietenkin, minä seuraan kaikkea karsinan takaa. Ja tunsin oloni jotenkin ironiseksi vuosisatoja vanhassa rakennuksessa, seuraten, kuinka jotkut yhä uskovat vuosisatoja vanhaan myyttiin.

Eikä myytti kirkollisessa kielenkäytössä ota kantaa tapahtuman todenperäisyyteen [sattumaa?], joten siitäs saitte taas.

Ja kun tulin takaisin kotiin, meillä oli helvetti valloillaan. Joukkueemme oli varmistanut paikan Bundesliigaan ensi kaudelle. Nyt viimeistään tiedätte kaikki, missä olen. Tajuatteko, Bundesliiga!!! Tämä on kuin Porin Ässien aivan kaikki ikinä.

Minä tietenkin taustani vuoksi vihaan Porin Ässiä. Sori vain.

Ainakin kaksi iltaa putkeen väki kokoontui kaupungin keskustaan juhlimaan saavutusta. Siitä huolimatta, että jälkimmäisenä päivänä oli juuri hävitty 2-0. Suuret linjat, tiedättehän.

***

Täällä on myös tivoli. Aivan eri kertaluokkaa kuin suomalaiset. Maailmanpyörä on kuin Linnanmäellä, ja törmäilyautoratojakin kaksin kappalein. Ja isoja. Ja aina täynnä. Ja lapsille toki omansa. Ja erikseen vielä monikerroksinen mikroautorata.

Voi sitä hurmaa, tunsin lievää täpinää saalistettuani ensin pari paikallista kiinni ja sitten mennä paukautettuani ohi kuin tuosta vain. Kun kurvissa liki sladittaa jatkuvasti. Kun, hupsheijaa, tuntee itsensä mieheksi. Röh röh.

Tuota kuvaa klikkaamalla pääsee kuvagalleriaan. Täytyi lähteä leikkimään kameran kanssa niin kauan kuin illat ovat vielä pimeitä. Pimeässä näkee kaiken uudessa valossa ja noin.4 on viitsinyt kommentoida:

Eikös se meemi ollut, että sivu 123 ja lause? No hälläväliä, mutta satunnainen ranskalainen kuulostaa epäilyttävän keväiseltä :)

4/19/2006 10:02:00 ap.  

Ja Pentele: hyviä kuvia! Näyttää image stabilizer toimivan todella hyvin. Oisit jättänyt tuosta noi muutamat tärähtäneet (en tarkoita kohteiden liikkumista) pois, niin sehän toimisi sataprosenttisesti.

4/19/2006 11:35:00 ap.  

Joo, olisi pitänyt, mutta ne jotenkin lipsuivat mukaan enkä sitten jaksanut enää luoda uutta galleriaa.

4/19/2006 11:41:00 ap.  

Poikani äidin suvulla on vanhat siteet Kölnin tuomiokirkkoon. Eräs heidän esi-isistään oli siellä noin 1200-vuotta sitten piispana. Sillä oli hauska ranskankielinen nimi Odo de Cologne.

aezwycva ei taas ole laisinkaan sukua kenellekään

4/19/2006 10:15:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds