Minä istun täällä lattialla, mistä saa sähköä. Pikkuveli piirsi kerran kartan, johon oli merkitty kaikki kotimme parketin narinapaikat. Minä voisin piirtää kartan tämän kaupungin pistorasioista.

Uskottelen itselleni, että tämä on ihan normaalia. Vaikka oikeasti lattioilla ja ulkoseinän ikkunalaudoilla yöaikaan istuksivat lisäkseni vain japanilaiset.

Sähkövirta ja nettiyhteys, ihmisen kaksi perustarvetta. Jokohan mahdoin sanoa sen. Vaan mitäpä tuosta, ikuiset totuudet eivät muutu kovin usein.

***

Eilisessä rankkasateessa kotiin tarpoessani mieleeni muistui, paitsi kuinka varmuuden vuoksi takin mukaan ottaessani [lähtiessä lyhythihakeli] poistin laukustani sateenvarjon, eräs tilanne lapsuuden neuvolakäynniltä.

Aikuisuudessa en sentään ole joutunut neuvolassa käymään, sehän tästä vielä puuttuisi. Neuvola on muuten aika hauska sana. Kysyisin, mitä se on muilla kielillä, mutta oletan, että sille on ihan yhtä vähän käännöksiä kuin äitiysavustuspakkaukselle, joka sekin lienee meikäläinen outous.

Äitiysavustuspakkaus olisi takuulla saksaksi sellainen sana, jonka olisin piruuttani opetellut ulkoa lukiossa. Hieman kuin kankaankudontapiirin. Webkreis. Luultavasti saksalaiset neuleblogaajat muodostavat myös Webkreisin.

Niin, istuin neuvolan odotushuoneessa äitini kanssa kenties noin viisivuotiaana. Ja joku peelo pikkupoika pärisytteli leluauton kanssa. Brum, brum, se sanoi. Sylki vain pärskyi, kun poika renkkasi autoa eestaas. Sillä lailla liian lujaa lattiaa vastaan painaen, kuten joillain hölmöillä on tapana tehdä. Niin, että jännitys sitten purkautui auton äkkinäisenä kiihtymisenä jompaan kumpaan suuntaan.

Kuulepas PA, kuinka tomerasti tuo poika päristää, äiti kommentoi minulle.
Sietäisi sinunkin ottaa oppia.

Ja minä mietin, että vittuileeko tuo nainen minulle. Kuten lienee tiedossa, minä en osannut sanoa ärrää. Sittemmin minulla todettiin myös l-, s-, d- ja q-vika. Ainakin. Yleensä tyydyinkin luettelemaan ne kirjaimet, jotka osasin sanoa. K sujui aina varsin mallikkaasti.

Ja tuossa joku idiootti tekee jotain niin typerää kuin leikkii pikkuautolla. Ja pärisyttelee hölmösti mennessään. Ja minun äitini sanoo, että sietäisi ottaa oppia. Minulle, joka sentään istun kultivoituneesti aloillani enkä pidä meteliä.

Sitä paitsi luulisi nyt lapsenkin tietävän, ettei auto sano brum brum – niin kuin tarhassa opetetaan – vaan öööönnn, ööööööööööönnnnn. Sekä ajoittain ohi ajaessaan nniiiiiijjjjoouuuhhhh.

***

Joku humoristi voisi kirjoittaa jotain ratkiriemukasta siitä, että Harry ja William tahtovat sotaan. Eturintamalle, perkele. On tietenkin ok, että Harry ja William vaativat oikeuttaa päästä tappamaan, mutta mitä jos he pyytäisivätkin päästä kiduttamaan sotavankeja tai raiskaamaan siviilejä tai mitä näitä oheisfiitsuja nyt sotiin liittyykään.

{Täällä Pää auessa olisi humoristin paikka auki, muuten}

***

Joissain blogeissa kiertänyt intuitiotesti on minusta kovin oiva. Minäkin sain tuloksekseni, että olen sekä järki- että tunneakselilla poikkeuksellisen etevä. Sain molemmista akseleista tasan yhtä paljon, vieläpä. Omituisinta on, etten ollut varma yhdenkään kysymyksen vastauksesta. Yleensä tällaisissa testeissä vaihtoehdot vihjaavat suoraan, millaiseen tulokseen ne ohjaavat. Tällä kertaa ei ollut mitään havaintoa.

Tämä oli saman tekijän luoma kysely kuin viimekesäinen kolmiulotteinen huumoritesti, jonka senkään kysymyksistä ei ottanut selkoa, mutta lopputulos oli juuri oikea. Ja ihme kyllä siitäkin saivat jotkut todistetusti myös poikkeavia tuloksia.

Tämänkertaisesta en ole tosin nähnyt kuin meitä poikkeuksellisen laaja-alaisesti fiksuja.

Kysymyksetkin olivat kiinnostavia. Arvata nyt siinä kasvojen perusteella, kumpi kaveruksista tappoi itsensä kuukautta kuvan ottamisen jälkeen. Mietin, mitä minun kasvoiltani voisi lukea. Jos olisi kuva minusta ja jostakusta muusta ja kysyttäisiin, kumpi näistä tappoi itsensä kuukausi sitten.

***

Justin kyselee, onko toisen koulutustaustalla merkitystä parinvalinnassa. Tämähän sanoo implisiittisesti, että vastata saavat vain ne, joilla on varaa valita.

Äh.

Äiti opetti, että mitä vain kunhan ei lastentarhanopettaja. Terveydenhoitajat ovat yleensä samaa jengiä. Laupiaita. Olen sanonut tämän ennenkin enkä sen jälkeen ole saanut ainoatakaan yhteydenottoa kummastakaan ammattiryhmittymästä. Kansalaisjournalismi osoittaa jälleen voimansa.

Oikeasti minä en tietenkään kauheasti piittaa ammattiryhmistä. Olen huomannut, että oman alani ihmiset ovat usein aika tylsiä ja muiden alojen ihmiset eivät tajua mitään [ja minä olen erittäin tietoinen siitä, että suuri joukko satunnaisista vastaantulijoista pitäisi minua tylsänä – ja sen lisäksi vaikeasti ymmärrettävänä]. Varsinaisesti söpöä olisi sellainen nainen, joka ylimaallisessa viisaudessaan laittaisi minulle jauhot suuhun aina kun jaksaisi. Ei vain voisi mitään.

Tuollaisista naisista on huutava pula.

9 on viitsinyt kommentoida:

Niinpä.

4/26/2006 03:34:00 ip.  

Ihana pikkuveljesi natinakartta! Liikuttavaa pikku mieheltä.

Isosiskollani oli tapana laittaa äidin pyöreä käsipeili lattialle makaamaan, ja sitten tuijottelimme huonetta peilin kautta, sisar kertoi, että sieltä näkee eri maailman. Piti vaan varoa, ettei omat kasvot näy.
Kata

4/26/2006 06:54:00 ip.  

"Tämänkertaisesta en ole tosin nähnyt kuin meitä poikkeuksellisen laaja-alaisesti fiksuja."

Niin no, miks me loput mitään tunnustettaiskaan julkisesti?

4/26/2006 08:22:00 ip.  

Itse sain hieman yllättävästi myös molemmista prikulleen saman tuloksen. 77% on silleen mieltäylentävästi syvällä "exceptionally smartin" sisällä. Sitä tietää vielä helposti oikean rivin kun kysylee kaveriltani joka teki testin hieman mielenkiintoisemmalla menestyksellä. Tuloksena 52 ja 1. Kunhan ei tunneasioissa samaan haksahtanut on luultavasti oikeassa.

1%...pelottavan teekkarijätkä.

4/27/2006 12:27:00 ap.  

Ai LSD ja Q-vika? Käykää vain peremmälle, Kallioon, sir.

4/27/2006 01:18:00 ap.  

JCP, sinä liikut vaarallisessa porukassa. No, ei tässä onneksi ole enää kuin pari kolme kuukautta.

Kervå, joo, ei LSD:ssä mitään vikaa. Hienoa, kun ihmiset ovat ystävällisiä ja mainitsevat huomanneensa jutut. Vaikka sitten vain säälistä.

4/27/2006 06:58:00 ip.  

Voi PA, olet suloinen sekopää. Jauhottaisin suusi joskus mielelläni. Paniikinomainen tunnelma iskee vain, kun järkevä (= allekirjoittaneen) argumentaatio estetään.

4/28/2006 12:07:00 ip.  

Missjenny, mainiota. Eilen tosiaan turvauduin itsejauhoitukseen kesken kielentunnin. Paremman puutteessa välttää tuokin.

4/28/2006 12:14:00 ip.  

Oih.. Tämäpä mukavaa. *virittelee puolikarkeaa luomujauhopussiaan* Itsejauhoitus on valitettavan tuttua täälläkin (kuten myös fillarin tangon yli lentäminen, ilman kypärää tietenkin). Mutta ei se mitään, on vappu!

4/28/2006 10:30:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds