Hukassa

Kuningas sai kuvansa kolikkoon – raha hänen muistolleen.

Liikeidea: myydä feikkiä ja feikinpoistoainetta.

Päässä tapaa kaikua typeriä lauseita vähien unien jälkeen. Minä niin pidän stressistä aina jälkeenpäin. Jollain tällaisena hetkenä ymmärsin myös – kaksikymmentä vuotta myöhässä – mitä Kikan Sukkula Veenukseen -kappaleessa tarkoitetaan.

Avainsana shuttlecock.

[Avainsana Shuttlecock, eikö tuo olisi aika hyvä nimi elokuvalle][Vähän niin kuin Ajojahti]{On kestämätöntä julkaista täällä vitsejä, jotka on suunnattu vain yhden lukijan ymmärrettäväksi}{Vaikka se ei tällä kertaa viittaisikaan sinuun itseesi}

Kestämätön ja älyllisesti epärehellinen. Siinä kaksi tyylikästä ilmausta, ettäs tiedätte.

***

Minun piti kirjoittaa huumorin kuolemasta Tommin ajatuksia herättäneen kirjoituksen pohjalta. Valitettavasti nuo ajatukset karkasivat pian herättyään enkä enää muista niistä kuin yhden väsähtäneen pekoniläpän, jonka julkaisen joskus myöhemmin.

Huumorin pohtiminen ei ole sitä paitsi hiukkaakaan hauskaa, joten ei liene ylipäänsä soveliasta tuottaa moista tavaraa tähän blogiin, josta lukijat toivovat löytävänsä – paitsi ohjeita Messengerin poistamiseen Windowsista – myös etäisesti hupaisia tarinoita toilailuistani.

Olen miettinyt, että pitäisi hieman hajauttaa. Periaatteessa tarvitsisin yleistyperän Pää auki -blogin. Sitten sellaisen ajatustenkehittämisblogin, jossa määrittelisin konsepteja ja loisin käsitteistön linkittämällä niitä edestakaisin. Sitten yhden asiablogin. Yhden typerän vitsiin perustuvan blogin, joka saattaisi kantaa kolme päivää, jos jättäisin päivittämättä toisena. Ja sitten vielä yhden tai kaksi salakavalaa valeblogia hieman lommokkaitten poskien tai panian tapaan.

Kun kaikkea on liikaa, mikään ei riitä.


***

Joten kirjoitanpa nyt sitten vaikka Lost-tv-sarjasta. Se on ilmiö, jos ette tienneet. Se on se sarja josta sanotaan coolisti:

Nelonen alkaa näyttämään Lostia kuluvan kuun loppupuolella. Ihan kiva, että Suomessa päästään nauttimaan sarjasta. Kannattaa katsoa, jos on vielä näkemättä. [korostus PA:n]

Kaikki ovat, kato, jo hakeneet jaksot nedestä ja liki kilpailevat sillä, kuka on jumittanut enimmin jaksoja putkeen.

Ei sillä, että minulla olisi mitään sitä vastaan. Kaaoshan siitä vain syntyisi, jos kaikki käyttäisivät tuhlaamansa ajan hyödyllisesti blogaamalla. Tämä vain toimii taustatietona seuraavalle jutulle. Teini kirjoittaa nuortenlehden lääkäripalstalle: Onks ok, ku mä oon jo koht kolmetoista enkä mä oo vieläkään ollu sillee oikeesti kouqssa mihinkään sarjaan?

Mihin lääkäri vastaa nokkelasti: Get Lost.

[Oli pakko kirjoittaa tämä jonnekin, kun kukaan ei reagoinut, kun keksin tuon extempore kesken lauseen.]{Olisiko sillä ollut vaikutusta, että lauseesi oli siihen asti liittynyt lähinnä sinulle vasta hiljattain avautuneeseen Henrik Laxin inhimilliseen puoleen?}[Ei mutta minusta ihan oikeasti Laxin Miten minusta tuli minä -juttu on kuuntelemisen arvoinen.]

***

[Suunnilleen tähän asti blogger oli tallentanut tekstiäni. Voi elämä, mikä on turhauttavampaa kuin se, että qwertyssä q ja w ovat vierekkäin. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun tarkoitus oli sulkea vain yksi välilehti...][Tulee mieleen vanha Hotline-jäynä. Purkeista pystyi lataamaan vain rajoitettu määrä käyttäjiä kerralla, joten kätevä keino saada lisää tilaa linjoille oli neuvoa muille salainen koodi, joka nopeuttaa latausta: kirjoittakaa komento-näppäin pohjassa QUICK.]

On sentään aika hyvin pärjätä näin vähällä määrällä Macci-läppää tällaisena suurpäivänä.


***

Pikkuinen oikaisu, sillä menin pikkuisen oikaisemaan hiljattain saksalaisesta heippaamisesta kertoessani.

Tschüss-sana kirjoitetaan tuplaässä, ei ß:llä, kuten väitin. Vanhentunut lähde, sori.

Tämä tarkoittaa samalla, että ü on syytä ääntää lyhyenä [vaikka se on kyllä kuullakseni vähintään 1,5-kertainen].

Syy, miksi kuvittelin sitä pitkäksi on tuo mainitsemani versio, jossa lopun ässä on pudotettu pois. Luulin kyseessä olevan sama ilmiö kuin sanottaessa nich sen sijaan, että sanottaisiin nicht.

Vaan kuinka väärässä minä olinkaan! Kyse on kokonaan eri sanasta. Tuo sana kirjoitetaan tschö ja on vielä puhekielisempi kuin tschüss.

Jos siis haluatte hyvästellä überkuulisti, sanokaa [tschö:] ja muistakaan, että tuo ö on kovin üümäinen.

[Ei toimi välttämättä Baijerissa ja muilla hupsuilla alueilla.]

Ja vielä viimeisenä vinkkinä: jos joku sanoo Tschüss!, älkää vastatko Gesundheit!.

***

Näinä huumoriblogien alennustilan aikoina on syytä muistella vanhoja sankareita. Eikö ollutkin niin, että etevimmät humoristit saattoivat ottaa päivänpolttavan aiheen, kiepauttaa sen ympäri ja kirjoittaa niin ylitseampuvan absurdisti, että lopputulos huvitti, oli asiasta mitä mieltä tahansa.

Äh, on ihan tyhmää enää puhua ko. mediaviikon pääkirjoitusnikkarin jutusta. Sehän on jo kaksi päivää vanha.


[tai siis oli eilen, mutta kun Blogger jumitti enkä päässyt päivittämään]

6 on viitsinyt kommentoida:

1/11/2006 03:10:00 ip.  

Ei mitn kommentoitavaa, mutta pari hajahuomiota:

Joskus ammoisina aikoina, kun intternettiä ei ollut vielä keksitty, tai Keravalla siitä ei ainakaan mitn tiedetty, oli tietenkin iltaisin kovin vähän tekemistä. Niin älyttömän vähän, että paremman puutteessa kävin vilkaisemassa Kikan keikan Kinon terassilla! Kokemus oli laimeudessaan niin järisyttävä, että sille vetää vertoja vain Miisan keikka Kinon sisätiloissa. Vieläkin puistattaa, onneksi ei tarvinnut selvinpäin olla (koskaan). (muistaako kukaan Miisaa? Se ei edes laulanu, se ei tehny mitään ja sitten sillä oli "keikkoja")

Huh, hetkinen, keräilen itseäni.

Toinen Off Road Topic: töissä välillä hemmot joutuvat turvautumaan mikroruokaan. Jotta siinä tilanteessa olisi edes pieni valonpilkahdus, voi kirjolohikiusausta kutsua nimellä Lax Temptation. (c) Raahen veijarit.

Uudesta Macista huomasin minäkin nopeamman Firewiren puutoksen. Vanha koneeni on siis toistaiseksi minulle parempi kuin uudet "pro":t.

Al Anonymous: kännykkävipillä saattaa päästä lähemmäs sadan prosentin vuosikorkoon :)

Tschüss!

1/11/2006 06:03:00 ip.  

Hei, minä muistan Miisan!

Nyt-liitteessä oli aikoinaan jokin ulkomainen musiikkiguru, jolle soitettiin suomalaisia artisteja. Hänen sanatarkka kommenttinsa Miisasta oli: "Paskaa."

Aikakoneesta hän sanoi suomalaisen ärrän sorahtavan kivasti. Soitettu kappale oli Odota, jossa sanotaan:

"miksi kaRR-
kuun juoksit niin varoen"

Nyt kun mietin, oliko se tanssikengät-biisi Miisan? Se, jossa sanottiin jotein tyyliin: "Tanssikengät, tanssi alkaa, kaikki alkaa tanssimaan".

1/11/2006 06:19:00 ip.  

"Nyt kun mietin, oliko se tanssikengät-biisi Miisan? Se, jossa sanottiin jotein tyyliin: "Tanssikengät, tanssi alkaa, kaikki alkaa tanssimaan"."

En tiedä tuosta biisitä, mutta kun Miisa ei tehnyt yhtään biisiä eikä laulanut eikä soittanut mitään, niin onko edes olemassa "Miisan biisejä"? Okei, biisit jotka on julkaistu levyllä, jonka kannessa lukee Miisa, ehkä...

No, kävi se "keikoilla" jorailemassa, machtavaa.

mukzyr!

1/11/2006 06:30:00 ip.  

Miisako se siinä HIM:n videossa koikkelehti. Vähän yksinkertaisena?

1/12/2006 01:14:00 ap.  

Ellei sitten joku samis.

1/12/2006 01:17:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds