Täydellinen vitsi II

Pitempään maisemissa olleet muistanevat, kuinka JCP keksi täydellisen vitsin helmikuussa. Nyt kun naurut alkavat olla naurettu, on aika seuraavalle sivallukselle.

Tämän jutun esitietovaatimuksena on yliopistomatematiikan peruskursseihin tutustuminen [suorittamista ei edellytetä, julmaa moinen]. Myös maineikkaaseen m-irc-videoon tutustumista suositellaan. Eli:


Mikä on teekkaripissiksen irc(-galleria)-nicki?

^[]

yläkolmiomatriisi

Seuraava tehtävä voisi olla keksiä JCP:lle uusi titteli. Junior Content Provideriin tarvittaisiin mukaan ripaus ulkomaankirjeenvaihtajaa. Ehdotukset kommentteihin.

***

Eräs norjalainen selitti äsken innoissaan, että suomessa kuulemma sanotaan, että voit sanoa tuon joulupukille sellaisessa tilanteessa, jossa ei uskota toisen juttua. Saksassahan kehotetaan kertomaan isoäidille.

Kummastelin, mistä hän on moista keksinyt ja mietin, voisiko olla sattumaa, että puhu pukille -fraasissa on mukana samainen pukki-sana kuin joulupukissa.

Norjalainen kertoi, että kielikurssiryhmässä oli ollut joku suomalainen tyttö, joka oli kertonut, että noin voi sanoa. Vaihtoehtoisia tulkintoja on useita. Saattaa olla, että tyttö selitti asian huonosti, eikä oikeasti tarkoittanut joulupukkia, vaan yritti vain epätoivoisesti löytää pukki-sanaa sitä kautta. Toinen kiinnostava vaihtoehto on, että tyttö oli vilpittömästi koko ikänsä luullut sanonnan viittaavan juuri joulupukkiin [ja mikä sinä olet sanomaan, ettei viittaisi?].

Kolmas vaihtoehto oli, että tyttö oli paljon kaivattu naishumoristi, joka ymmärsi, millaisella innolla kaikki höppänät ulkomaalaiset kuuntelevat mitä tahansa soopaa, joka liittyy joulupukkiin ja halusi vain kertoa hyvän jutun.

Pitääkin alkaa levittää mitä uskomattomimpia kertomuksia joulupukista ja saunasta. Ehdotukset kommentteihin. [sinä se osaat ottaa yleisösi!]

***

Hieman kummastellen olen seurannut sivusta keskustelua naishumoristien puutteesta blogistaniassa. Silva Orvokki kirjoittaa häröklinikan kommenteissa:

Jos katsotaan ketkä täällä blogeissa jauhavat esim. kansalaisvaikuttamisesta: miehiähän ne ovat. Ja tosissaan siitä puhuvat.

Totta. Esimerkiksi Kuulutuksen koulutusohjelma on tarttunut aiheeseen sen vaatimalla arvokkuudella.

No, entä ne "huumoriblogit". Jaa a. Monesti tuntuu, että blogissa sanotaan jotain pirullista ihan vain huumorin muodossa. Eli tarkoitus on v:lla, eikä huumori. Minulla huumori on itselle nauramista, tilannekomiikkaa ja pikkuseikkojen huomioimista. Sellaista englantilaista jäykkishuumoria. Sellaista olen tavannut enemmänkin naisten blogeissa, enkä niinkään miesten kirjoittamissa blogeissa.


Ehkä en tosikkona miehenä täysin ymmärrä, mikä vitsi tässä on [huomatkaa itseironian salakavaan kaapuun kätketty vee'eily], mutta juuri itselle naureskeluun ja pikkuseikkoihin hirttäytymiseen ainakin tämä blogi perustuu.

***

Minä kun en kauhean läheltä seurannut tuota muinaista Illuusia-ilmiötä, en heti Kielipoliisin loppumisen jälkeen ymmärtänyt, että se oli hän.

Tekstejä lukemalla ihmisestä muodostuu jonkinlainen kuva. Olen joskus aiemmin selittänyt, etten tunne kuin kymmenkunta ihmistyyppiä, joihin lokeroin kaikki koskaan tapaamani ihmiset vähintään alitajuntaisesti. Usein varsinkin unissa samoihin lokeroihin kuuluvat henkilöt saattavat hyvinkin vaihtua toisikseen.

Kielipoliisi kommentoi aikoinaan Illuusian tekstiä nähdäkseni viisastelun mentävän aukon verran epätarkasti, ja kävin kommentoimassa. Illuusia ymmärsin kantani väärin, että olin ollut varsinaisesti puolustamassa häntä ja kommentoi omalla nimellään jotain kommenttiani vastaan.

Ja jotenkin minusta tuntui yhtäkkiä, että Illuusia ja KP olivat saman lokeron tyyppejä. Teki suorastaan mieleni kommentoida jotain tämän suuntaista, mutta annoin olla, kun pelkäsin suotta ärsyttää Illuusiaa [tässä vaiheessa lokeroin hänet ärsyyntyneessä tilassa olevaksi äidikseni][tiedättehän, naiset, heillä ei ole huumorintajua.]

Olisi se vain ollut aikamoista sanoa vahingossa ääneen jo Kielipoliisin ensimmäisellä viikolla, kestä oli kyse.

***

Sain siirrettyä blogiesitykseni huomiselle. Opettaja tarjosi minulle vain hikistä seitsemää minuuttia päivän päätteeksi, ja kieltäydyin pitämästä esitystäni, ellen saisi käyttää vähintään luvattua kymmentä minuuttia. Kerran olen mennyt sössimään vaivalla suunnitellun esityksen vain siksi, ettei aikaa annettu tarpeeksi.

Ennen tänne lähtöäni siivotessani mietin vakavissani, olisiko pitänyt ottaa mukaan muinoin lukiossani pitämäni esityksen palautelipukkeista valokuvia, jotta voisin fiilistellä ja latautua niiden avulla. Tuo 12.9.01 pidetty esitykseni meni jostain syystä erityisen mainiosti siitä huolimatta, että olin keskittynyt seuraamaan edellisen illan etupäässä televisiota ja nettiä.

Ironisesti historiankurssin nimi oli Maailma tänään, joten toimin sikäli vain juuri niin kuin kuuluikin.

Tällä kertaa pitää kaivaa itseluottamus eilen roskapostilaatikostani pelastamastani kurssipalautteesta. Opetin ennen lähtöäni hirveästi kaikkea joka puolella, ja sain nyt palautteen omassa koulussani assaroimastani kurssista.

Ironisesti oppilaiden antamien arvosanojen keskiarvo oli huonompi kuin vuosi sitten, vaikka kuvittelin suoriutuneeni paljon paremmin. Kokemustakin kertynyt kovasti sitten viime kerran. Vuosi sitten sain keskimäärin 4,0/5, nyt vain 3,7.

Viime vuonna kukaan ei antanut kolmosta huonompaa. Tällä kertaa arvosanoissa oli suuri määrä kakkosia, toisaalta suuri määrä vitosta. Kakkosen antaneet valittivat, että kurssilla edettiin liian nopeasti. No, heidätpä minä jätän omaan arvoonsa: en minä kurssin asiasisältöä ole päättänyt. Ensimmäisen kurssin assarointi on sikäli epäkiitollinen tehtävä, ettei oppilailla ole vielä käsitystä oikeiden kurssien assareista ja siitä, mitä liian nopea eteneminen tarkoittaa todella.

Minä kuuntelen vain vitosen antajia, jotka sanoivat, että meidän assistentti oli tosi mukava ja ihana.

Kukaan mies ei kirjoittaisi palautteeseensa ihana.

Ellei kyseessä sitten olisi joku huumoriblogaaja.

***

Vielä kaikille nörtiksi itsensä tunteville, pitkä juttu Blu-raystä ja HD DVD:stä. Minä olen tähän asti kuvitellut, että Blu-ray on ainoa oikea vaihtoehto kert ku Applekin ja mahtuuhan sinne enemmän tavaraa, mutta asiassa lienee toinenkin puolensa. Sonyn ja mediafirmojen lobbaamassa Blu-rayssä käyttäjän mahdollisuudet siirtää elokuvia omalle koneelleen lienevät paljon heikommat kuin Microsoftinkin ajamassa HD DVD:ssä. Microsoft kun haluaa kaupata media-PC:tä ja antaa käyttäjien säilöä elokuvia kiintolevyillä ja striimailla niitä sitten sieltä.

Tietenkin tässä tilanteessa ainoa järkevä ratkaisu Kiinalle on kehittää kokonaan oma standardinsa.

4 on viitsinyt kommentoida:

Reps!

10/10/2005 05:30:00 ip.  

Palaute on hienoa asia. Kun tietää tilastomatemaattisesti, että kymmenen prosenttia opiskelijoista vihaa sinua teitpä mitä hyvänsä, on ainoa jännitys siinä, kuinka nopeasti ne tunnistaa.

Palautteiden hienona puolena on myös joiden valopäiden ironinen kehu maksimipisteiden kera.

Nämä "liian vaikea" ja "liian nopea" -kommentit ovat varmasti rehellisiä. Paha juttu. Heille.

10/10/2005 11:28:00 ip.  

Itse asiassa sun blogi on jollain tapaa feminiininen.. Uskoisin helposti, jos tunnustaisitkin olevasi oikeasti nainen.

Mutta ihan sama kuka oletkaan, mies, nainen tai vaikka hermafrodiitti, niin sun blogisi on yksi niistä harvoista, joita jaksan aina lukea. Pitkistä postauksista huolimatta. Saat jotenkin kummasti pidettyä mielenkiinnon yllä. :)

10/10/2005 11:31:00 ip.  

Ah!

10/11/2005 01:09:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds