Ns. "niin sanottu"

Joku laittaa jostain syystä lainausmerkkejä käyttämiensä "kuluneiden ilmausten" ympärille.

Mitä hän tarkoittaa tällä?

Hän tarkoittaa, että vaikka minä lainausmerkit sanan ympärille laittamalla osoitan, että ymmärrän, että sanavalinta on huono, minä en kunnioita sinua, lukijani, sen vertaa, että korjaisin sen.

Minä lyön turpaan ja puhallan. Minä kamppaan ja otan kiinni ennen kuin kaadut. Minä pudotan myrkkymarmeladia Afganistaniin. [sinuna keskittyisin lopettamaan ja vaihtamaan aihetta]

***

Anssin juttu edistyy edistymistään, ja Schizo-Jannekin on ymmärretty ottaa mukaan. Mitäpä olisikaan blogeista kertova juttu ilman Jannea.

Yleinen asennoituminen bloggaajia kohtaan on, että he ovat jotain tekstuaalisia ekshibitionisteja – –

mutta hei, ei kaikki blogaajat ole niinkuin meizi.


Mikä ihme minäkin olen piruilemaan Jannelle. Hänhän ei ole koskaan sanonut minusta poikkitelaista sanaa. Oikeasti hän ei ole sanonut minusta yhden ainoaa sanaa. Sekö minua surettaa. Ehkä se on tämä armoton ryhmäpaine. Meidän huumoriblogaajien vain kuuluu nälviä Jannea.

***

Tässä eräänä päivänä matkustin junalla. Saatan kertoa jossain vaiheessa tarkemmin matkastani, nyt tyydyn toteamaan vain, että kapusin toiseen kerrokseen kuin automaattisesti. Mietin, että haluan aina niin ylös kuin mahdollista.

Seuraavaksi ajattelin, että tuolle on oltava jokin nokkela sana. Korkeanpaikankammo olkoon lähtökohtana, päätin. Ja aloin miettiä. Korkeanpaikankaipuuu. Bläh, on oltava parempaa. Aina on jotain, kuin Jim Carreyn uusimmassa elokuvassa, joka oli ok, mutta jonka pitkää nimeä en jaksa muistaa.

Korkeanpaikankaiho, ymmärsin kotvan kuluttua. Tiesinhän minä, että se löytyisi. Enkä minä riemuinnut hyödyttömästä nokkeluudesta, niin kuin jotkut hölmöt yhä kuvittelevat, vaan oivalluksen tunteesta ja lähtökohtaisesta tatsista, että jotain on oltava.

Minusta tuntuu, että tässä kielten sekamelskassa – katsoessani kaikkea ulkopuolisena – olen nokkelampi kuin aikoihin.

Tiedättehän, kun olin eilen kapakassa eivätkä huolineet täkäläistä EC-korttiani, vaikka ovessa niin oli luvattu. Vain käteinen kelpasi.

Ja mietin, että siksi käteinen on saksaksi Bargeld.

***

Useimmille gallupoimilleni ihmisille ei ole tarjottu vakuutuksia tilin avaamisen yhteydessä. Itseni lisäksi tiedän vain yhden tapauksen. Mietin, onko kyseessä vastaava luokkayhteiskuntailmiö, kuin josta Rahinakin hiljan kirjoitti.

Pitäisikö minun, krhm, olla hieman tyytyväinen itseni, kun noinkin herralta vaikutin.

Oikeasti pankkineiti katsoi, että tuopa vaikuttaa sopivan hölmöltä huijattavaksi. Tai sitten vaihtoehtoisesti sellaiselta, joka luultavasti sössii juttunsa jatkuvasti ja saattaa hyvinkin aiheuttaa kolmen miljoonan euron onnettomuuden.

[Paitsi, että vakuutusyhtiöidenhän pitäisi juuri välttää tuollaisia asiakkaita.][Ymmärrä lopettaa tämä juttu pikkuhiljaa, ei tästä mitään tule].

***

Jos saa esittää toiveita, kuten yhdessä Sellistin ensimmäisistä postauksista, pyytäisin Kuuluttajaa tekaisemaan jotain nasevaa tästä Ilta-Sanomien uutisesta, jossa Conanin hupailuun suhtaudutaan kuin kyseessä olisi tietotoimiston tuottama faktanmuru eikä – no – huumori.

[tiedättehän, kuin PA olisi sekoitettu AP:hen]

Mitä muuten luulette, tulevatko Sellistin arkistot koskaan nähtäville nettiin? [nono, tuo nyt oli jo niin sisäpiirijuttu, että edes omat harvat lukijasi eivät sitä ymmärrä.]

Näemmä videot voi hakea Finland for Thought -blogin kautta.

Ja vielä urhoollisen kansalaisjournalistin raportti paikan päältä.

***

Kaikki saksan sanakirjaa tarvitsevat macistit hyppikööt riemusta. Mainio LEO-englanti–saksa–englanti-sanakirja tarjoaa Dashboard-witkutinta.

Kaikki viimeiset pari vuotta kateuden riivaamina elämäänne kärsineet Windosw-ihmiset. Salling Clicker [ajoittain hehkuttamani bluetooth-pohjainen kaukosäädinsofta] on saatavilla myös pimeälle puolen.

Joo joo, Macillehän voi hankkia nykyään myös Applen kaukosäätimen, jotkut sanovat. Mutta Applen kaukosäädin ei osaa pysäyttää musiikkiasi, elokuvaasi tai seuraamaasi tv-lähetystä, kun saat tärkeän puhelun tai lipsahdat käyttämään sä-passiivia.

Ei sillä, että minä olisin saanut yhtään puhelua moneen viikkoon.

9 on viitsinyt kommentoida:

Olisiko sinulla jokin puhelinnumero, johon voisi soittaa?

10/14/2005 02:52:00 ip.  

No, ei, mutta en minä ole sitä kellekään kertonut.

Olen miettinyt, että minun puhelimestani puuttuu yksi valikko. Vastattujen ja vastaamattomien valikko löytyy kyllä. Samoin soitettujen puheluiden valikko.

Sen sijaan soittamattomien puheluiden valikkoa ei ole lainkaan. Ei sillä, se ei olisi kaunista katsottavaa.

10/14/2005 02:57:00 ip.  

Miten ihanan sisältörikas postaus!

Vaihdoin heti hammastenkiristystä kuvaavat lainausmerkkini toiseen tehokeinoon kirjoituksessani.

Sellistin arkistot... ajattelin että on häneltä fiksua pidättää copyright itsellään jos voi. Eräänä päivänä suomalaisia blogeja on triljoonia, ja Sellistikama on hot myös paperiversiona. Tyyppiä on tosin ikävä, missä lie?

Tällä viikolla on käynyt ekan kerran mielessä että telkkari olis kiva. Nyt mainitsemasi videot latautuvat taustalla, kiitos vinkistä.

10/14/2005 06:28:00 ip.  

Oliks nämä videolinkit jokin lisäys, vai miten ihmeessä missasin ne ensilukemalta ja rupesin kyselemään Sun puhelinnumeroa sen sijaan, että olisin kysynyt, miten ne saa näkymään Macillä?

Nimittäin mulla ei näy, vaan aukeaa joku QuickTime plugin -sivu, mutkun en tiedä, mitä sieltä pitäisi valita. Eli jos ystävällisesti kertoisit ohjeet, olisin ikikiitollinen.

PS Tiesitkö muuten, että Perso kutsuu tuota kirjainhärdeliä alkometriksi? Monennellakohan tällä kertaa menee läpi?

10/14/2005 11:11:00 ip.  

Olen pahoillani.

"Korjaan" tapani.

Onkohan nää kenenkään muun mielestä hauskoja? Ja välitänköhän minä siitä? Missä mä edes olen?

10/14/2005 11:18:00 ip.  

Uups, I did "it" again.

10/14/2005 11:19:00 ip.  

Justin, ei se sua takoittanut! En ainakaan "usko"!

10/15/2005 12:03:00 ap.  

Ei teidän huumoribloggaajien kuulu minua nälviä. Mutta hyvä huomio, että minä en ole sinusta mitään blogissani maininnut. Varmaan johtuu siitä, että minä keskityn blogissani johonkin muuhun kuin suomalaisen blogiskenen tapahtumiin (ainakin yritän olla keskittymättä). Sillä mikä itse asiassa voisi olla tylsempi aihe kuin suomalainen blogiskene?

10/16/2005 12:39:00 ip.  

Janne puhui minulle. Olen olemassa.

Niin, minähän keskityn tässä blogissa lähinnä omaa elämääni sivunneisiin asioihin. Ja siinä määrin suomalaiseen blogiskeneen kuin se elämääni sivua. Eli joltisenkin runsaasti.

Suomalaistakin blogiskeneä tylsempi aihe on toki suomalaisesta blogiskenestä puhumisesta puhuminen, vaikka yleensä metastelun ystävä olenkin.

Eipä sillä, ulkomailla näkee aina kotimaansa uudessa valossa. Kyllä minusta suomalaisesta Blogosfääristä kelpaa ylpeä olla.

10/16/2005 06:45:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds