Data Rescue on paras Macin tiedonpelastajaohjelmista tai ainakin ainoa, joka onnistui minun tietoni löytämään. Ilmaiseksi saa tosin pelastaa vain yhden tiedoston. Valitsin pankkikoodivalokuvani sittenkin ennen Piirikunnan viimeisen kuukauden rss-lokia.

Olkoon päivän ajatus: miettikää, mikä on kannaltanne tärkein yksittäinen tiedosto. Ja varmuuskopioikaa se.

Päätin, etteivät yhden kuukauden valokuvani niin arvokkaita ole, että jaksaisin lähteä 120 taalan ohjelmaa hankkimaan. Tietenkin voisin järjestää keräyksen ja pyytää hölmöjä ohikulkijoita heittämään taalan tai pari. Samaan tapaan kuin nuo yhdet urpot, jotka haalivat rahaa netissä ostaakseen iPodin ja rikkoakseen sen Apple Storessa asiakkaiden ja myyjien silmien alla. Ja toteuttivatkin aikeensa.

Videon kaveri näyttää jotenkin häiriintyneeltä, ja minulle tuli selittämättömällä tavalla paha olo hänen intohimoista puuhasteluaan seuratessani: tarmokkaita vasaraniskuja, irvokasta naurua, suunnitelmien mukaan sujuvaa kaikkea.

Eikä tässä ole kyse mistään sokeasta Apple-ihannoinista. Kaverien seuraava idea on hankkia rahoitus uuten X-boxiin ja pistää se sitten tohjoksi samaan tapaan.

***

Huh, paheksua nyt coolia fiilistelyä: minusta on tullut tylsä aikuinen. Mitä enää voisin tehdä palauttaakseni vanhan kolean imagoni. Sorruin jo lässyttämään Schizoblogin kommenteissa puhtaaseen Kuukausiliite-tyyliin ja menin vielä haalimaan sivupalkkiini edustavia linkkejä aloittelijoille. Mikä minua vaivaa?

[linkit sisältänyt template jäi valitettavasti toiselle kovalevylle käveltyäni tänne parin kilometrin päähän netin ääreen]

***

Äiti on palannut. Ja Vt. Ja Kuuluttaja. Hienoa.

Ja Hesari on avannut jälleen kymmenen uutta blogia. Tulevat vanhat vitsit mieleen. Kiinan kerrottiin voittavan Neuvostoliitto antamalla ensimmäisenä päivänä 10 miljoonaa sotavankia ja jollei se vielä riitä, antamalla seuraavana toisen mokoman lisää. Käyttääkö HS samaa taktiikkaa Blogistanin valtaamiseen?

[Kai Neuvostoliitto kirjoitetaan noin? Minä en ole osannut kirjoittaa NL:n olemassaolon aikana – miettikää sitäkin sitten.]

***

Minua huvitti taas hirveästi lukea, että Matti Vanhanen [, jonka sivujen teilaamisen jätän Mitvitin harteille. Mittis, me odotamme] lähti vaaliristeilylle Romantikalle.

Jos oletetaan poliittinen muisti niin pitkäksi, ettei ole unohdettu, kuinka Mattia viimeksikin onnisti juuri laivalla.

***

Arkistojani selatessani huomasin, että vielä viime keväänä saatoin julkaista varsin lyhyitäkin viestejä. Niissä ei ollut välttämättä kuin yksi asia tai vain pikkuriikkinen oivallus. Vasta kesän myötä kaavaksi muodostui kirjoittaa aina vähintään kolmesta aiheesta ja useampia näytöllisiä.

Kyselenpä nyt muodikkaasti ja tyystin ilman ironiaa Mitvitin jalanjäljillä muutaman yleisökysymyksen.

 1. Haluatteko lukea pitkiä tekstejä vai lyhyitä vai ihan sama?
 2. Onko PA:lla tulevaisuutta Vt:n ja Sellistin oikkuilujen jälkeen?
 3. Onko mitään järkeä kuittailla Visa Kopulle [= Selllistin juttu] tai Skitsolle [= Vt:n juttu] vai pitäisikö tyytyä kuittailemaan Anssille [= kaikkien juttu]? [kaikkien meidän, joihin hän ei linkannut, that is.]
 4. [Kuinka sanotaan , that is suomeksi. Entä , for that matter?]
 5. [Olisiko sinun syytä selkiyttää hakasulkukommentaattorin persoonaa ja sulkujen käyttöä ylipäänsä?][kenen minun?]
 6. Onko mikään pahempaa kuin väkinäinen hauskuus?
 7. Koska Pää auki viimeksi ei syyllistynyt moiseen?
 8. Olisitteko uskoneet, että PA on aikojen saatossa useasti unohtanut, mitä on kirjoittanut aiemmin ja toistanut itseään surutta?
 9. Mikä seuraavista juttutyypeistä on mieluisin: asiallinen kirjoitus, itsetarkoituksellinen huumoritarina vai sinne tänne roiskiva yleistyperä hölmöily?
 10. Onko haircutia kylliksi vai liikaa?
 11. Pitäisikö minun leikkauttaa hiukseni siten, että voisin pitää niitä perinteiseen tapaan hölmösti pystyssä, kun tämä päätä myöten valuttaminen alkaa pikkuhiljaa ahdistaa?
 12. Onko turhaa pyristellä kahden geen bloggaajia vastaan?
 13. Entä Pikkugeetä?
 14. Lisäsin Termarin ja Pykimän palkkipaikalle [siihen uuteen templateen...], mutta ketkä olivat ne kaksi muuta, jotka piti lisätä?
 15. Tulisiko PA:nkin alkaa pitää varjoblogia [kun valo-blogi on jo olemassa]?
 16. Mietittekö tekin toisinaan, mitä vaikeita asioita Tanja Karpela tarkoittaa Matti Vanhasen rohkeutta kehuessaan?
 17. Onko sattumaa, että sanat metabolismi ja metablogismi muistuttavat toisiaan?
 18. Oletteko huomanneet, että PA ei aina muista, mitä on jo ehtinyt kirjoittaa ja palaa ajoittain jo kaluamaansa aiheeseen hieman eri sanoin?
 19. Jos blogaaminen ei jostain syystä teekään kirjoittajaansa kuolemattomaksi ja Pää auki loppuu jonain päivänä, tulisiko se poistaa jakelusta vai perustaa salanimen turvin erillinen arkistosivu ja näin teeskennellä, että julkaisulla on faneja?
 20. Eikö järkevin tapa suhtautua tekopyhyyteen ole teeskennellä vihaavansa sitä?
 21. Eikö PA:lta pitäisi ottaa pois Kysyn vaanin arkistot?
 22. Tulisiko Sellistin arkistoja julkaista lainkaan, vai kunnioittaa kerrankin edes yhden julkkiksen yksityisyyttä?
 23. Onko mahdollista keksiä mitään nokkelaa, joka yhdistäisi katkaisuhoidon ja lauseet, jotk

5 on viitsinyt kommentoida:

Sulla jäi kesken tuo 23. kysymys. Tai ehkä siitä vain puuttui toinen g.

10/31/2005 08:55:00 ap.  

Vt=Äiti?!?!?! Vuosisadan paljastus (vai rakkaustarina)?

10/31/2005 02:30:00 ip.  

Vt=Äiti?!?!?!

Tuollainen rinnastus vetää mielen ylpeäksi! Kyllä siinä pitäisi olla melkoinen virtuoosi, että välillä kirjoittaisi hulvatonta Vt-tekstiä ja kääntäisi sitten esiin vallan erilaisen persoonapuolen, sen tosikomman ja vanhemman ja naisemman.

10/31/2005 07:36:00 ip.  

Sun Äitis:

Ollos ylpeä vaan. Edelleen kun "klikkaa" tässä postauksessa linkkiä "Vt", saapuu lukija luoksesi. Ehkä tämä tarkoittaa vain, että elät itseltäsi salattua kaksoselämää :D

11/01/2005 11:31:00 ip.  

Sori nyt taasen. Vein koneeni huoltoon ja tässä ilman kärvistellessäni tuo väärä linkki oli vasta kolmanneksi pahin ongelmistani. Onneksi sentään uudemman tekstin linkki vie oikeaan paikkaan.

11/02/2005 09:54:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds