Eilinen flow-tila on tiessään. Onneksi kirjoitin edes osan ajatuksistani muistiin. Kaikkia en ehtinyt.

Ja mikäpä olisi hienompi tunne kuin huomata unohtaneensa, mitä äsken ajatteli – ja antaa olla. Luottaa siihen, että kohta tulee uusi ja vielä parempi ajatus.

Se on softisversio blogin itsemurhasta tai top-listalta vetäytymisestä kaltaiselleni nössykälle, joka ei vain osaa tappaa darlingejaan.

Vaikka ei Top-listaan ole kohdallani liittynyt samanlaista tunnesidettä enää Pinserin lopettamisen jälkeen. Siellä oli sentään päivitysbonus ja kuvaaja ja kaikki. Nykyinen on niin kovin hengetön, ettei se oikein jaksa koskettaa.

[miksi puolet maailman ihmisistä kutsuu kuvaajia taulukoiksi? pitäisikö muuttaa termejä?]

Muutenkin seuraan ennemmin linkkilistaa, koska se nähdäkseni paremmin koska sijoitukseni sillä on kovasti korkeampi. [vakoilin sitten viimein Vt:ltä – jonka Sisäpiirikunnan uusin täydellinen kirjoitus kannattaa kehystää WC:n seinälle – kuinka tuollainen yliviivaus tehdään.]

Tästä rivien välistähän voi lukea jonkinlaisen kumarruksen yläosattomalle Schizo-Jannelle. On tietenkin kertaluokkaa kovempi temppu vetäytyä top-listan kärkisijalta kuin jostain muualta. Sittenkin hänen haastattelunsa herättää pari kysymystä.

Suomessa yhteisöllisyyttä ei ole tarpeeksi. – – Omasta mielestäni blogeista tekee blogeja juuri niiden välinen kommunikaatio. Kanssakäyminen ihmisten välillä on aina tervetullutta maailmaani.

Schizo-Janne Blogisanomissa 20.10.05


keskityn blogissani johonkin muuhun kuin suomalaisen blogiskenen tapahtumiin (ainakin yritän olla keskittymättä). Sillä mikä itse asiassa voisi olla tylsempi aihe kuin suomalainen blogiskene?

Schizo-Janne Pää auessa 14.10.05


Ristiriitojen etsiminen on vielä blogien välistä kommunikaatiotakin kiinnostavampaa.

Kuinka vain, mutta tätä lausetta en aivan täysin ymmärrä.

Koska jos minä en siellä [joka paikassa esillä] olisi ollut, niin ainakin tähän mennessä siellä ei olisi ollut kukaan muukaan.


Uskon kyllä, että blogaajayhteisöstä olisi tarpeen vaatisessa löydetty joku toinenkin cooli kalliolainen puuhan mannekiinikisi, jos niikseen olisi tullut. Fabula vaikka.

***

Eilen herätessäni päätäni takoi kakofoninen biitti. Siinä yhdistyi Michael Jacksonin alkukantaisella kalkkeellaan tenhoava They Don't Care About Us heleä-äänisen lapsikuoron laulamaan Piippolan vaarin oli-taloon.

Tiedättehän

in the suite,
kot-kot
(on the news,)

jokapuolla kot-kot
(everybody dog food)


all i wanna say is that
hii-ola, hii-ola, hoi
(they don't really care about us)


[minä muuten ajattelin kutsua tästä lähtien kaikkia rytmimusiikkipyrkyreitä wanna-beat-artisteiksi]

Jos osaisin mixata muzaa ja jos minulla olisi käsissäni nauhoite Piippiksestä, koettaisin onneani koosteen kanssa, vaikka luultavasti tuo ei toimisi. Unissaan sitä kuvittelee kaiken laista.

Hieman kuin eräässä unessani, jossa luulin keksineeni sanaleikin. Se perustui sanaan luulihan [merkityksessä luinen liha], jonka unessani kuvittelin näyttävän samalta kuin luulinhan-sanan. Herättyäni ymmärsin totuuden ja petyin katkerasti.

***

Tämä kuitenkin suisti minut musikaaliselle uralle ja aloin miettiä kateissa olevia kappaleita. Niitä on edelleenkin aika liuta, vaikka monta olen jo löytänyt.

Luulin esimerkiksi aikoinaan, että Total Eclipse of the Heart -kappaleessa lauletaan totally clips off my heart, mutta lopulta onnistuin löytämään laulun. Myös aikoinaan kateissa ollut Blame it on the Weatherman -kappale löytyi ensimmäistä kertaa Napsteria kokeiltuani. Sääli, ettei B*witchedillä ole yhtään muuta kelvollista kappaletta, ja tuossakin laulajan ääni on aika onneton.

Minä lihavon täällä myös yhtyeiden nimet. Minusta näyttää niin kovin surulliselta, kun jossain lehdessä on Puhdas elämä Marcolle -konsertin puffi ja yksittäisten artistien nimet on lihavoitu, mutta bändien kirjoitettu normaalisti. Tämä on kovin eriarvoistavaa.

Niin ikään löysin Kristiina Halkolan Jos rakastat -kappaleen loppuosan muutaman muistamani säkeen perusteella. Kuten koko Täytyy uskaltaa -levyn, joka teidän kaikkien olisi kannattanut poimia mukaan Hullujen päivien alelaarista.

Löysin hiljattain myös kappaleen, jonka en tiennyt olevan kateissakaan. Within Temptation -yhtyeen Jillian-veisu on kovasti itsetarkoituksellisen mahtipontinen – sanoista en viitsi edes puhua. Sittenkään en voi olla hehkuttamatta ensimmäistä kertaa hetkellä t = 43 s kuultavaa korkealle kohoavaa kiljahdusta. Juuri noin sen pitää olla.

***

Erinäisiä kappaleita on silti yhä kateissa. Ala-asteen kotibileiden selkäranka, Blue Moon -kasetti, esimerkiksi sisälsi yhden kappaleen, jonka haluaisin kuulla vielä joskus. Siinä laulettiin, öö, baby ja sitten jotain. Vaikka muistan noin paljon, en onnistunut löytämään laulua Googlen avulla.

Kertsin päätteeksi laulettiin jotain, joka kuulosti aina kuin siinä olisi sanottu If you wonder, let it be, mutta ei tuossa ollut minusta ikinä mitään järkeä.

Oikeastaan olisi aika veikeätä, jos joku sattuisi tietämään koko kasetin kappalelistan. Olen varsin varma, että upean Tanita Tikaramin Twist in My Sobriety oli myös tuolla albumilla. Sekin laulu minulla oli pitkään hukassa, ja vielä löytämisen jälkeenkin luulin kauan, että siinä sanottiin All God's children need travel insurance, vaikka siinä kyllä puhuttiin travelling shoeseista.

Sittenkin eniten minua häiritsee, etten tiedä, mikä se suomalaislaulu mahtoi olla, joka soi vuoden 1999 kesällä K-supermarketin mainoksien taustalla. Siinä sanottiin mm.

Sata jotakin,
tuhat jotakin tms.

Ja

Sä täytät maailmain,
kun palaat
ja satu kaunein alkaa
taas voi.


Ja vielä

Kun sinä lähdet,
ei mulle jää mitään.


Sitten on vielä yksi laulu, joka minulla on koneellani, mutten tiedä, kenen esittämä se on. Se lienee nimeltään First Time ja kertoo ensirakkaudesta ja on kovin korni. Imuroin sen aikoinani vahingossa Napsterin sulkemisen yhteydessä. Sieltä ei enää löytänyt mitään oikeaa musiikkia, joten innostuin etsimään Coca-Colan mainoslauluja. Jostain syystä tämä tuli vastaan [en muista, millä tiedostonimellä], vaikkei kai mitenkään Cokikseen liitykään.

Hupsua on, etten löydä laulua Googlella, vaikka viime keväänä kuulin siitä kerran katkelman radiossa eräässä pommisuojassa käydessäni [me kansalaisjournalistit pääsemme käymään monenlaisissa paikoissa].

It's an uncharted scene,
it's an unopen door
but youv'e got to reach out
and youv'e got to explore.

***

[Tämä on kovin epäilyttävää. PA kaipaamassa kaiken maailman ällölällylauluja. Tarkoittaako tämä, ettei hän olekaan kolea [ja härski?] ja uskottava. Tarkoittaako tämä, että Milla B. ei ollutkaan Vt:n yksityisprojekti, vaan hän toteutti sen yhdessä Sellistin kanssa, mutta PA:lle ei hiiskuttu mitään? Ah, spekulaatioita.]

10 on viitsinyt kommentoida:

Tuo First Time -biisin esittäjä on Robin Beck. Se oli kova hitti silloin, kun miehet eivät olleet vielä rautaa.

10/20/2005 04:11:00 ip.  

Kiitos, näin se tieto leviää. AMG kertoo näemmä seuraavaa:

Former background vocalist for the likes of Melissa Manchester, Chaka Khan and Leo Sayer, American Robin Beck briefly topped the U.K. and German charts with 1988's "The First Time," a song used in a Coca-Cola commercial.

10/20/2005 04:15:00 ip.  

Onko PA ryhtynyt blogaamaan päihtyneessä tilassa, vai onko hän kenties vaihtanut voimakirjansa näppiksen, kun jo kahdessa kirjoituksessa on ollut tahattomalta vaikuttavia typoja?

10/20/2005 04:34:00 ip.  

Tahrattomat typot johtuvat siitä, että olen alkanut kirjoittaa unissani, ja silloin sattuu noita kirjoimen erehdyksiä.

Ei, ilta-aikaan typoja syntyy oikeasti helpommin, kun tässä 12-tuumaisessani ei ole näppäimistövaloa ja sormetkin kohmettuvat ulkoilmassa. Näin päivällä minulla ei ole mitään tekosyytä. Korjasin tekstistä viisi kirjoitusvirhettä ja poistin kymmenen minä-, itse- yms. sanaa.

10/20/2005 04:46:00 ip.  

Vaan voiko kukaan suhtautua coolin välinpitämättömästi johonkin sellaiseen kuin vaikka.... uusi top-lista?

http://www.blogilista.fi/newtop.php

10/20/2005 05:13:00 ip.  

Uusi top-lista

Siistiä, luin tuosta jostain, mutta unohdin tutustua. Näemmä sijoitukseni tuolla on vanhaakin top-listaa huonompi, joten pitäydyn linkkilistan kannattajana...

10/20/2005 05:19:00 ip.  

GEESUS, minähän olen tuolla järkyttävän korkealla. Menen pökräämään.

10/20/2005 06:28:00 ip.  

Hei, jätkä on niin terävä et tarviin sun apua. Oox messis?

Selitä mulle tää nykyne blogiskede lyhyesti ja ytimekkäästi. Aika alkaa nyt!

10/20/2005 08:50:00 ip.  

Herra on hyvä ja päättää, mitä listaa eniten arvostaa. Minulla esim. on ollut tapana saapua tänne oman sivupaneelini kautta (jolloin saat hitin linkkilistalla),ei niinkään blogilistan kautta (eli et siis saa osumaa uudelle top-listalle).

10/21/2005 08:24:00 ap.  

Sata jotakin,
tuhat jotakin tms.


Miten olisi Paula Koivuniemen Sata kesää, tuhat yötä?

6/18/2006 03:39:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds