Lastu tulee perässä

Piti kirjoittaa jostain aivan muusta, mutta käydään nyt vielä kerran läpi tämä lastu-sotku, vaikkei Kuukausiliitteen painokoneita pysäytä enää mikään, ja kohta kaikki on turhaa. Uskottaviksi edgelläkävijöiksi itseään luulevat keski-ikäiset puhuvat Kuukkarin jutun jälkeen lastuista ja olettavat sen olevan samalla tapaa tyylikästä kuin kömpelöiden bluetooth-handsfree-härpättimien kera kulkeminen.

Langattomat handsfreet eivät vain voi olla cool, ennen kuin niitä saa valkoisina ja Applen tekeminä. Tajutkaa.

Oletettavasti kaikki alkoi Petteri Besserwisser Nummisen Kirjoitusoppaasta bloggaajille [sic]. Hän sivisti kansaa 28.3. kertomalla, että merkintöjä tulisi alkaa kutsua lastuiksi "kertq Juhani Ahokin". Vt vastasi oivemmin kuin voisin koskaan kuvitella saattavani ja perusteli yhtä älyttömästi, että blogipostauksia tulisi alkaa kutsua aurinkolaivoiksi.

[Eikö Aurinkolaiva ollut se Tommi Läntisen uusin albumi, jossa oli ihan hirvittävä kansi. Kuin joku olisi löytänyt Photoshopin ensimmäistä kertaa ja huomannut, että kiskomalla saturityn katolleen kuva näyttää kummalta. Eikö Vt:kin tule Turusta.]

Tuolloin vielä Blogistanian [Blogistaniaa voisi alkaa kutsua Pärekoriksi, sillä se on perisuomalainen sana ja liittyy päreisiin, jotka ovat close enough lastuja] kadulla asunut ja milloin missäkin kommenttilaatikossa yönsä viettänyt äiti selitti jossain, mikä lastu-termissä tarkalleeen ottaen risoo. En tähän hätään löytänyt oikeaa laatikkoa, mutta olen samaa mieltä.

Kuinka kukaan voisikaan vastustaa noin oivaa sanaa, johon vielä liittyy niinkin veikeä ja perisuomalainen tarina. Itse Juhani Aho! Eivätkö tarinat ja perisuomalaisuus ole harvoja valttikorttejamme yhäti globalisoituvassa huomiotaloudessa?

Yleensä nautin typerien sanojen levittämisestä. Puolustin jopa korvaketta välilehteä vastaan. Eikä lastu-sanassakaan ole mitään vikaa. Se on juuri ja tasan tuo tarina, joka tökkii. Juhani Aho valitettavasti edustaa peruskouluista pakkopullaa ja äidinkielentunteja ärsyttävimmillään. Kotimaisten klassikoiden varaukseton hehkuttaminen ja ylilyövä hersyttely aiheuttaa väistämättä hylkimisreaktioita.

Eikä minusta Rautatie ole erityisen hauska romaani, vaikka äidinkielenkirjassa niin väitettiin.

Humorblogo humorblogini lupus, ei ole katsokaas helppoa antaa glooriaa kollegalleen. [Paitsi tietenkin Vt:lle ja Sellistille. Oletteko lukeneet näitä tyyppejä, ne ovat tosi hyviä!]

Minä kun olen nuori ja vastuuton hulttio, valitan vain ongelmista, mutten tarjoa ratkaisuja. Minusta postaus on myös huono sana. Merkintä kuulostaa kovin kankealta. Jotkut hölmöt puhuvat blogeista. Entryssä ei ole mitään järkeä. Raapaisu, hyi että! Rähmänokare, kuka näitä oikein keksii? Puhun teksteistä, kun en paremmin osaa. Lyhyt teksti voisi toki olla puru. Pienistä puruista kasvaa suuri joku.

Ongelma on kuin aikoinaan naisten pikkuhousujen kanssa. Kauan puhuttiin nimettömistä. Lopulta käyttöön vakiintui varsin typerä sana pikkuhousut. Loppusijoitusta odotellessani taidan puhua jatkossa nimettömistä ja hypätä sitten voittajan kelkkaan.

Kunhan voittaja ei ole lastu.

3 on viitsinyt kommentoida:

Minusta Juhani Aho on kyllä hyvä.

Lastu blogimerkinnän nimenä sen sijaan ei.

Kirjat pitäisi saattaa laittomuuden tilaan, jotta nuoriso alkaisi jälleen lukemaan.

Ameriikan ihmemaassahan tämä prosessi on jo hyvässä vauhdissa.

Lähdenkin tästä palvomaan lentävää spagetti-hirviötä.

10/21/2005 02:00:00 ip.  

Lisäksi

opettelen

kirjoittamaan

pidempiä

kappaleita.

10/21/2005 02:01:00 ip.  

Miten olisi pelletti?

Tässä tapauksessa blogoslandiaa voisi sanoa pellettikattilaksi. Tai pellettitehtaaksi. Tai -polttimeksi, tai tiedostavaksi joukoksi viherpiipertäviä kirjoittajia jotka tukevat ekologista vaihtoehtoenergiaa.

Pelletit valmistetaan höylänlastuista ja sahanpuruista(!)
Sahanpurut (ideat) puristetaan kokoon lieriönmuotoiseksi pelletiksi (blogimuotoiseksi kirjoitelmaksi).

Väännetäänkö rautakangesta?

http://www.yle.fi/ekoisti/ark99/01-12.htm#3

Äh. Olen niin (rauta)kankea että että jämähdin toissa roudan aikaan tukemaan "merkintä"-sanaa.

-eepp

10/25/2005 09:42:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds