Kännypostaus

[kaikki tännen tänään ensi kertaa eksyneet: tämä on huono päivä aloittaa.]

Minä sitten kerroin maailmalle kaiken oleellisen blogeista. Jaoin esitykseni kolmeen pääotsikkoon:

  • Blogs?
  • Finnische Blogosphäre
  • Blogs & Medien

, ja varsin hyvin se meni. Rakenne on kaikki kaikessa. Jos puhuja on tehnyt itselleen selväksi, mistä aikoo kertoa, se ei voi olla näkymättä kuulijoille. Muistan, kuinka äidinkielenopettaja antoi palautetta puheviestinnän kurssilla kirjoittamalla: rakenteen ansiot ilmeisiä.

Rakenteen ansiot ilmeisiä, voiko asiaa enää äidinkielenopettajamaisemmin ilmaista? [se on sittenkin kauneinta, mitä kaltaisellesi puhuekyvyttömälle raukalle voi sanoa]

Kertaalleen sekaannuin pahasti, kun en ollut etukäteen kunnolla miettinyt, kuinka selittäisin blogaajien merkityksen tekijänoikeuslakijupakassa [ai minkä merkityksen?]. Tai siis en muistanut, mikä tekijänoikeuslaki on saksaksi ja sekosin yrittäessäni etsiä sitä muistiinpanoistani.

Näytin Blogitutkimuksen kartan ja käytin ironisesti Marinadin kampaamokuvia kuvituksena Haircut-blogeista kertoessani, kun en äkkiseltään löytänyt mistään parempaa materiaalia.

[pitäydyin sanomasta, että kovin avomielisiä oman elämänsä tilittäjiä voitaisiin kutsua pubic haircut -blogaajiksi]

Hehkutin blogilista.fi:tä ja valittelin, että saksalaisia blogeja on vaikeaa löytää, kun vastaavaa listaa ei ole. [osaako joku neuvoa, mistä niitä löytäisi jotenkin järkevästi?]

Esityksen ohjaaminen bluetoothin turvin kännykällä herättää edelleen yleisössö vastaavia wow-tuntemuksia kuin pari vuotta sitten, kun tekniikkaa ensimmäistä kertaa tositoimissa käytin.

Minulla on lisäksi pieni kätevä laserpointteri, jonka voi kytkeä puhelimen perään. Pro-meininkiä.

Oli pakko hieman puffata stereotypiaa suomalaisista teknofiileinä friikkeinä.

Jälleen sain tosin havaita, ettei muistiinpanoista ole mitään iloa PowerPointin [tai Keynotenkaan] esitystilassa. Ei ole mahdollista puhua yhtä aikaa sujuvasti yleisölle ja yrittää tihrustaa tekstiä tietokoneen näytöltä. Muistiinpanot saa näkyviin kännykän näytölläkin, mikä on kätevämpää ja mahdollistaa vaivihkaisemman vilkuilun, mutta valitettavasti oma vanha SE T610:ni ei osaa näyttää kuin pari ensimmäistä riviä kunkin dian tukisanoista.

Perjantaina on viimein kurssin koe. Torstaina on lukukauden alkajaisbileet.

***

Kun nyt tälle linjalle lähdettiin, tulee kai minunkin sanoa jotain Samsungin ja B&O:n yhteistuumin tuottamasta Serene-kännykästä.

Sere

Minäkin mietin aikoinaan pari vuotta sitten, että voisi olla hyvä idea, että näyttö olisi alapuolella ja näppäimet päällä. Serene tosin näyttää niin leveältä, että sen käyttäminen tuskin on kovin mukavaa mitenkään päin. iMitoidun rullauspyörän kanssa lienee sentään vaikea mennä vikaan [jos onnistuu välttämään patenttirikkomussyytteet].

Kaikkiaan tuossa on minusta jotain hyvin ironista. Puhelinta myydään ihmisille, jotka haluavat osoittaa hyvää makuaan ja tyylitietoisuuttaan. Ja omien taustakuvien käyttö on estetty, sillä valmistajat pelkäävät, että mauttomat käyttäjät tuhoaisivat puhelimen ilmeen.

***

Minun piti vastata Anssin kysymyksiin hyvin pitkälti samaan tapaan kuin Kuuluttaja jo ehätti tekemään. Meillä täällä Pää auessa ei ole aivan noin paljoa aikaa juttujen tuottamiseen. Minun kun pitää muun muassa ehtiä eksyä aina silloin tällöin. Normaalisti käytän teksteihini tunnin verran, mutta tämän pikaisen puristin alta puolen tunnin. Blogistanin sukkelin sanailija olen tietenkin minä, kun Mitvit ei koskaan päivitä.

Huvitti vain kovasti, kun silmäilin vanhoja päiväkirja-aarteitani. 28.11.03 kirjoitin yksistä tupareista otsikolla Tuvanomaista [eli tupaan tuli] seuraavasti:

Olen niin monesti kirjoittanut mukahauskoja kuvauksia eksymisen tai virhearvion seuraksena määrättömien matkojen tarpomisesta, etten pidä sitä tällä kertaa tarpeellisena.

3 on viitsinyt kommentoida:

Huomasin, että kovin moni muukin oli vastannut samoin kuin minä eli kohtiin 1-4 numerojärjestyksessä ja kuhunkin erikseen.

10/11/2005 04:36:00 ip.  

Ach so, olen siis tunnustettu haircut-bloggaaja ihan ulkomaita myöten. Mainiota!

10/11/2005 05:39:00 ip.  

Ai eksymisesi oli yleinen läppä jo ennen blogiaikaasi? Ja tähän vuoteen noita harhautumisia on julkaistuksi asti riittänyt useita. Ihan poikkeustilanteista ei siis ole kysymys, vaan pysyvästä piirteestä on kysymys.

10/12/2005 06:58:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds