Mac-uskovaisuus on saavuttanut jälleen uudet mittasuhteet. Pää auen juniorikansalaisjournalistit olivat aiemmin tänään paikalla Helsingin tuomikirkkoseurakunnan nuorisojumalanpalveluksessa, jossa pastorilla oli vaikeuksia löytää rippikouluun liittyviä ulkolukutehtäviä sisältävää tiedostoa Windows XP -koneeltaan.

Tietokoneen kanssa tuskailleen pastorin kerrotaan todenneen useaan otteeseen, että kyseessä ei ole mainos, mutta mutta että Macilla homma kyllä hoituisi aivan eri tavalla. Hän yritti soveltaa Windowsin etsi-toimintoa, ja Wtf-koirana tunnetun käyttöliittymäinnovaation ilmestyttyä näkyviin pastori intoutui suorastaan suitsuttamaan, että Bill Gates on kyllä itse piru siinä, missä Steve Jobs on Jumalan remmissä.

Näemmä kirkon opit ovat muuttuneet sitten omien rippikouluaikojeni, olkoonkin, että sama tekonuorekas kielenkäyttö on yhä entisensä. Kukaanhan ei oikeasti eikä ikinä sano kenenkään olevan missään remmissä. Sen koiran voisi sellaiseen kyllä laittaa ja kiristää tiukalle.

Ei enää henki kulkisi ja noin.

Jos et saanut tarpeeksesi kirkkoaiheesta tälle päivälle, käy ihmeessä katsomassa tämäkin. [blog works in mysterious ways?]

***

Sunnuntain kunniaksi pysähdyin jälleen miettimään motivaattoreitani. Minä sielultani funktionalisti nautin ajatuksesta kierrekorkkista muovipulloa epäkäytännöllisemmästä perinteisestä lasisesta Cocis-pullosta. Ja minä nautin ajatuksesta maksaa inaus ylimäräistä moisesta poikkeuksesta. Ja lopulta olen tyytyväinen, kun juoma on sittenkin halvempaa lasipullossa kuin puolilitraisessa muovisessa.

Turha tulla sanomaan feikiksi. Minulla on syy kaikkeen.

***

– – Menin äänestyksen jälkimainingeissa niin sekaisin, että äänestin vahingossa kasettimaksun laajentamisen (esim. muistipiireihin ym.) puolesta ja neuvoin vielä Oras Tynkkystä äänestämään samalla tavalla. Tosi noloa, anteeksi Oras ja anteeksi kaikki, joille olen luvannut vastustaa kasettimaksua. Onneksi esitys ei mennyt läpi.

Jyrki J. Kasvi

Minäkin menin aikoinaan niin sekaisin äänestyskopin huumassa, että äänestin vahingossa ihan eri miestä, mutta onneksi Kasvi sentään pääsi läpi. Puolustuksekseni on tosin sanottava, että minulla oli enemmän mahdollisuuksia erehtyä.

Ilmeisesti koville poliitikoille ei tuota mitään eettistä tuskaa äänestää olevansa poissa. Jokuhan niitäkin nappeja aina painaa.

Jyrki J. Kasvi on meidän kaikkien blogaajien suuri sankari ja tunnetusti ainoa fiksu mies koko eduskunnassa. Minusta oli kovin hauskaa, kun luin miehen kotisivuja ennen edellisiä eduskuntavaaleja ja siellä oli otsikko Miksi vihreät tms., jossa hän perusteli puoluekantaansa.

Googlella löytyi myös vanhempi versio samasta sivusta, jossa otsikko oli yhä muodossa Miksi nuorsuomalaiset tms. Perustelut olivat enimmäkseen samoja. Hyvähän tuo tietenkin oikeasti vain on, jos syyt säilyvät samoina.

Ellen ole maininnut, minusta olisi hirveän hienoa, jos suomessa olisi vakasti otettava vapaamielipuolue liberaalien ja keskustan lisäksi.

***

Vakavasti otettavuudesta puheen ollen. Intouduin poikkeamaan tänään 9/11-totuusjärjestön tilaisuudessa, joka oli otsikoitu mahtipontisesti Neljä valheen vuotta. Tapahtumassa käytiin läpi yleisimpiä perusteluita siitä, miltä osin päivän tapahtumien virallinen selitys on kovin ontuva ja mitä vaihtoehtoisia selityksiä tapahtumille voisi olla.

Puhujakaarti vaikutti nimekkäältä. Pääpuhuja Andreas von Bülow esiteltiin Saksan entiseksi teknologiaministeriksi, olipa hän kirjoittanut aiheesta bestsellertietokirjankin. Olisi sinänsä mukavaa mainita miehen puoluetausta, kun kyse on sentän poliitikosta. Ja myös, mitä mies nykyään tekee.

Tilaisuuden hengen mukaisesti aloin tietenkin heti epäillä, kun vaikutti siltä, että Bülow ymmärsi suomea. Mikä alkeellinen yritys huijata kaltaistani skeptikkoa! Mikä on todennäköisyys sille, että saksalainen osaisi suomea. Aivan, liki olematon.

Myös asiasta aikoinaan Tekniikka&Talous-lehdessä kirjoittanut kirjailija Leena Krohn oli paikalla. Hän piti tilaisuuden alussa taiten rakennetun puheen, jossa varsinaisesti mitään sanomatta pyöritti hienosti rytmitettyjä lauseita ja sujuvasti parsittuja yhdyssanarakenteita. Mukava kuunnella moista.

Taitava esiintyjä oli myös tapahtuman pääjärjestäjä, jonka nimeä en ehtinyt kuulla tultuani paikalle pari minuuttia myöhässä. Oletan, että hän oli mainittua sivustoa pitävä Hannu Yli-Karjanmaa [tässä skenessä oletukset ovat sallittuja, jopa suositeltavia]. Rauhallinen ja hallittu oli hänen tapansa puhua mikrofoniin ja tulkkaukset Bülowin puheesta pätevästi tiivistäviä.

Suurin pettymys oli onnettomuustutkija tekniikan tohtori Heikki Kurttilan tarkastelu tornien sortumisen fysikaalisista edellytyksistä. Argumentointi jäi kovin epäselväksi, puhe oli epämääräistä ja esitys loppui kummasti kesken, vaikka valtaosa yleisöstä viittasi, ettei oikein ollut ymmärtänyt, mitä Kurttila yritti selittää. Eipä syntynyt järin uskottavaa kuvaa tohtoristason tekniikanymmärryksestä. Alaa ei kerrottu, mutta veikkaisin, ettei kyseessä ollut fyysikko.

Kaikkiaan kiinnostava ja viattomalla tavalla jännittävät tilaisuus. Leikkiä siinä sitten suurta paremmin tietävää ja katsella, kuinka osa yleisöstä vaikutti skarpilta ja terveellä tavalla kriittiseltä – osa luultavasti uskoo McCartneynkin kuolleen jo kauan sitten.

***

Minä pidin eilen läksiäisiä. Kiitos kaikille paikalle päässeille. Mukavaa, ettei tarvinnut lähteä kutsumaan väkisin puolituttuja. Mukavaa, että porukkaa riitti sen verran, että talossa oli ihmisiä ja elämää.

Surullista, etten haalinut paikalle enempää naisia. Vaikka vaikeaksihan moinen vain lähtemisen tekisi.

Selitän kyllästymiseen asti, etten ymmärrä mitään ennen kuin totun siihen. Olisi syytä pikkuhiljaa tottua ajatukseen, että alkaa olla kiire ja syytä pakata. Työt loppuvat torstaina ja lento lähtee lauantaina. Kärsivällisyyttä tännekin.

5 on viitsinyt kommentoida:

Liberaalit eivät ole vakavasti otettava puolue, valitettavasti, soisin olevan toisin.

9/12/2005 12:14:00 ap.  

Eivät ole, niin. Lauseeni oli huono, mutta tarkoitin, että olisi hienoa olla vakavasti otettava puolue, kun liberaaalit ja keskusta eivät sitä ole.

9/12/2005 07:35:00 ap.  

Jos fyysikko etenee urallaan tohtoriksi asti, niin hänestä ei tule tekniikan, vaan luonnontieteiden tohtori. :P

9/12/2005 11:05:00 ap.  

Jos fyysikko etenee urallaan tohtoriksi asti, niin hänestä ei tule tekniikan, vaan luonnontieteiden tohtori.

Paitsi jos fyysikko on opiskellut teknistä fysiikkaa teknillisessä korkeakoulussa ja väittelee ko. korkeakoulusta (tosin välillä sattuu, että maisteri-fyysikot suorittavat jatko-opiskelut teknillisessä korkeakoulussa ja saavat tekniikan tohtorin arvon, joten kai se periaatteessa olisi mahdollista niinkin päin, että DI-fyysikko väittelee yliopistolla ja päätyy luonnontieteiden tohtoriksi!)

9/12/2005 03:37:00 ip.  

Kyse ei voi olla fyysikoista, sillä vain (Al-)Kemisti pystyy
tekemään Coke-juomasta Cocis-pullollisen juomaa.

9/12/2005 05:20:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds