Siisti kännykkä

Kuuntelin sivukorvalla, kuinka jonkin kurssin assitentti selitti oppilaalle, että nykyään jotkut on sitä mieltä, ettei kuuluis käyttää frame-settejä, vaan pitäis tehdä kaikki taulukoilla vaan.

Huh, kaiken maailman porukkaa sitä mennään meillekin palkkaamaan.

Minä menin angstipäissäni avautumaan koulumme suhteesta kielenhuoltoon. Anteeksi, ei ollut tarpeen loukata. Meillä asiaan suhtaudutaan vakavasti ja virheisiin puututaan hyvin nopeasti. Kauaa ei tuokaan kirjoitusmuoto ehtinyt olla esillä vessan seinällä ennen kuin joku kävi korjaamassa.


tappi

Skitso kertoi lopettavansa. Minä voisin ilmoittaa jatkavani. Yritin parhaani mukaan keksiä Sellistiin liittyvää aprillipilaa [tiedättehän, pukeutukaa NTR:ksi ja tulkaa Liisankadun Siwan nurkalle], mutten keksinyt mitään. Tällaisella ilahduttivat lounaanjonottajia.


halpa stobe

Hyi hitto, mitä kuraa. Antoivat sentään mukaan hieman suolapalaa. Menihän se, mutta toista ei tehnyt mieli.

Tänään se sitten sattui ensimmäistä kertaa. Nainen kehui, että onpas sinulla siisti kännykkä [miten vain, aika sotkuisia kuvia se ottaa]. Mitäpä siihen saattaisi muutakaan sanoa kuin, että venttaas, beibe, kumä vilautan mun aiPodii.

[pidän podiani vasemmassa lahkeessa, kun kuitenkin halusitte tietää]

Nuo tukevasti varatut ovat sikäli ihanteellisia, ettei minun tarvitse suotta soimata itseäni [kuka sitä paitsi voisi koskaan ajatellakaan naista, joka juo Pepsi-Maxia?]. Voin keskittyä fiilistelyyn. Sikäli kuin Excelin kanssa nyhräämisessä on erityisemmin fiilistä.

Kiinnostavaa, muuten, että Excelissä voi korvata merkin myös tyhjällä, [Windows-]Wordissa on pakko syöttää vähintään välilyönti, kuten joskus kauan sitten kitisin. Se siitä yhdenmukaisuudesta eri Office-sovellusten välillä.

Havaintojeni perusteella naispuoliset ihmiset ovat yllättävän kiinnostuneita värikkäästä ja hallitun kaaottisesta [tuo kuvakaappaus on kyllä kovin kesy] iCalista. Tämän ilmiön hyödyntäminen reaalimaailmassa ei tosin välttämättä ole täysin triviaalia. Hei, mennäänks meille katteleen mun iCalia? ei välttämättä sittenkään ole kaikkein tehokkaimpia iskulaineja.

ical


Saksantunnilla tuli mieleen vanha lukiomuisto. Minä en ollut paikalla, mutta jonkun muun muisto. Mikko istui pulpettijonon [jostain syystä niitä kutsuttiin riveiksi] etummaisena, lähinnä ovea, joka oli auki. Määrä oli aloittaa kotiläksynä olleen tehtävän tarkistaminen.

Mikko, fängst du bitte an, opettaja kehotti.

Mikko istui sanaa suustaan saamatta, pälyili ympärilleen, aukoi suutaan ja huohotti. Lopulta hänen silmiinsä syttyi oivalluksen pilkahdus. Hän nousi ylös, kävi sulkemassa oven ja palasi paikalleen.

Kenties jätän jutun selityksen exclusive-palaseksi niille, jotka osaavat edistyneempää saksaa.

PA platinum -tilaajat saavat toki käännöksen tavalliseen tapaan. Sekä haastavimpien juttujen tulkintaohjeet [ideana oli viitata keikari-sanaan]. Vain viidellä eurolla päivässä.

Opettaja oli viimein korjannut otsikkoaineeni. Kehui, että sana oli herralla hallussa ja juttu jouheaa, mutta joutui silti antamaan Iin. Kuka on JCP, kuka on Visa Kopu ja ketkä ihmeen jätkät, hän tivasi. Pahimpana puutteena piti sittenkin goatse-läppää. Yritin selittää, että linkin kirjoittamisen lisäksi olin piirtänyt liitteeksi hahmotelman kuvasta. Hänestä sekään ei ollut erityisen hyvä juttu.

Minä kun ajattelin, että elinikäisen oppimisen hengessä olisi hyvä käydä hieman kertaamassa, mutta ei väkisin. Minä nyt toisaalta luulin myös, että kertaushajotus olisi yleisessä käytössä oleva sana, mutta ilmeisesti on sittenkin niin kuin aikoinaan kutsunnoissa kertoivat, että Intti on jees!.

2 on viitsinyt kommentoida:

Pulpettimatriisissa taitaa olla sekä jonoja että rivejä. Eturivi oli ainakin Jänöjussin koulussa ihka oikea rivi.

4/03/2005 02:16:00 ap.  

Tosiaan, kyllähän sitä eturivistä taidettiin puhua. Muistelen vain, kuinka ala-asteella opettaja kehotti laittamaan rivit suoraan yms. ja viittasi tällä jonoihin. Yläasteella opettaja eivät enää kehottaneet yhtikäs mitään.

Hiljaa rivissä sanottiin kyllä harvemmin

4/03/2005 11:10:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds