Aistiharha

Hahaa, Firefox ei näemmä noudata järjestelmätasolla säädettyjä välipalvelinasetuksia, vaan sisältää omansa. Siksi en siis sillä viimeksi päässyt sisään. Nyt saamanne täytyy jälleen kursiivitekstiä.

Tietenkin voisi kirjoittaa myös nyt saa manne pitää ansioiden mukaan, mitä se sitten mahtaisikaan olla. Tai miettiä, onko suoriutumiskeskeinen yhteiskunta niin kiva juttu. Mika Myllylä riutukoon suolla, kun tekee sen kerran vapaaehtoisesti.

***

Kaikki muistanevat Mitvitinkin puhuman GB:n viimevuotiset 7 syntiä -Magnumit. Minä ainakin muistin Saksassa käydessäni. Jäätelöhinnastoa silmäillessäni silmiini osui teksti 5 Sinne. Sen verran hämäännyin, että aloin pohtia, onko moinen nyt laitaa vai myöhäistä. Ymmärtäähän sen, että seitsemän sorttimentin hallinta saattaa olla logistinen haaste, mutta hieman kömpelöä on noin vain alkaa puhua yhtäkkiä viidestä synnistä. Sehän on hieman kuin viisi kääpiötä.

Tai yksi hiirennappi.

Vasta tänään Suomessa jossain Magnum-mainokseen törmättyäni muistin, että der Sinn ei suinkaan tarkoita syntiä vaan aistia. 5 aistia tuntuukin heti kovasti järkevämmältä. Liike-/tasapainoaistia kun ei perinteisesti tavata suotta laskea mukaan.

Sainpa tänään tietää yhden tuttuni tulleen valituksi erääseen paikkaan, johon luultavasti kaikki alamme opiskelijat ovat hakeneet. Ihan fiksu tyyppi se on, mutta kovin tylsä.

Ole tässä nyt sitten solidaarinen, kun maailmassa on vain kilpailijoita.

Sikäli olen kuin kaikki toiset, että mietin kovasti, mitä minustakin mahdetaan ajatella. Katselen ihmisiä ja pohdin huolestuneena, että minuakin saatetaan luulla juuri tuollaiseksi. Pinseri viittasi tänne termillä blogimaailman slow food. Se on totta. En osaa tiivistää olennaisintani kahteen ratkaisevaan sekuntiin.

Sain hiljattain kuulla kaveriltani jonkun juorunneen minusta, että se on ihan ufo tyyppi. Ja varmaan homokin vielä. Jos olisin teini, olisin kai ylpeä tuosta. [Viimeksi tänään laskin ikääni, en koskaan jaksa muistaa sitä ulkoa.]

Kaverini ei sitten suostunut kertomaan, kuka noin oli sanonut. Yritin udella edes sukupuolta, mutta sen ilmoittaminen olisi hänen mukaansa paljastanut liikaa. Ja oikeassapa hän olikin: puolet maailman väestöstä välittömästi poissa laskuista. Harvoin sitä saakaan yhdellä kysymyksellä eliminoiduksi moista määrää.

Pelasin aikoinaan jossain tukiopetuksessa Arvaa kukaa enkä koskaan ollut muistaa, kummat piti kääntää alas: ne, jotka täyttivät ehdon vai ne, jotka eivät. Opettaja suhtautui tietenkin ivallisesti ja piti tyhmänä.

***

Osallistuin tänään sellaiseen pilottikokeeseen. Valitettavasti kyseessä ei ollutkaan lentosimulaattori, kuten olin kuvitellut, vaan tehtävänäni oli tunnistaa enemmän ja vähemmän sumennettujen ihmiskasvojen esittämiä perusemootioita. Tiedättehän, iloinen, vihainen, surullinen jne.

Siitä vain puuttui tyystin vaihtoehto lumoava.

***

Hankin arveluttavia reittejäni pitkin käsiini tänään julkaistun Äpy-lehden, jota Metrokin näkyvästi puffasi kannessaan. Siinä on tänä vuonna mukana piknik-alusta, mikä on toki Ulliksen sillistä ajatellen varsin käyttökelpoinen idea. Jutut ovatkin sitten hieman mitä sattuu.

Lukiossamme oli aikoinaan keittäjätäti, joka leipoi joka aamu herkullisia munkkeja ja myi niitä sitten kello kahden pullavälkällä kahden markan kappalehintaan. Lukion ensimmäisen luokan ajan söin munkkirinkilöitä käytännössä joka päivä kitalaki verillä, siksi täydellisiä olivat. Seuraavana vuonna täti jäi eläkkeelle eikä mikään munkki ole sen jälkeen ollut yhtä hyvää – saati hintansa väärtiä.

Ähkittyäni pääni täyteen purevia ja päivänpolttavia huumoriblogeja en enää millään saata innostua maksamaan kahdeksaa euroa julkaisusta, joka päivittyy kerran kahdessa vuodessa ja sisältää uusia juttuja, kuten: Tupakointikiellon jälkeen baareissa aiotaan kieltää viinanjuonti tai espoolainen vähemmistöryhmä: länsimetroseksuaali. Enkä välttämättä jaksaisi lukea enää yhtään Martti Ahtisaari -juttuakaan.

Oikeasti minua vain risoo, ettei pääkirjoitustakaan ole saatu tuotetuksi ilman virheitä ja heti sivulla kaksi silmille hyppää kaksoispassiivikämmähdys. Kyllä tällainen tyylikkyyshakuinen julkaisu pitäisi tehdä loppuun asti huolella, jos kerran hätäisesti rävellettävät blogitkin siihen pystyvät.

Kyllä minä ymmärrän, että Äpykin rävelletään tosiasiassa kokoon hätäisesti.

Ja tuntuuhan se sentään hyvältä kädessä, paremmalta kuin useimman huumoriblogit. Ja kannet kiiltävät kivasti. Ja on siellä muutama kehuttavakin juttu. Ja säälikää nyt teekkarimyyjäpolojakin. Ei ole heilläkään aina helppoa.

Sitä paitsi logonsa on varsin edustava [tämän tyyppinen ilman heidän-sanaa tapahtuva sanailu on meidän kaikkien possessiivisuffiksiorientoituneiden fossiilisen viimeinen ristiretki katalaa maailmaa vastaan]. Pidän tuosta.

apy-logo


Siirryn viimein päivittämään sivupalkkiani ajantasaiseksi. Vaikka ajaisin tasaiseksi, en poista sinua, Skrubu [se tosiaan meni ja veti kokonaisen Äpyn kerralla, tätä siitä sitten seuraa].

Niin, ja PS-vastaava käski lähettää terveisiä Ainailonalle.

PPS-vastaava huomattaa, että PA on linkatuimpien blogien listalla kaikkien aikojen huipputuloksessaan, sijalla 12. Mieletöntä, jätkät.

***

Täten seuraavat tänne kiinteästi viittaavat blogit on lisätty kunnioitettavalle palkkipaikalle, satunnaisessa järjestyksessä:

10 on viitsinyt kommentoida:

Täten seuraavat tänne kiinteästi viittaavat blogit on lisätty kunnioitettavalle palkkipaikalle, satunnaisessa järjestyksessä

Satunnainen järjestys näyttää olevan lki synonyymi sanalle aakkosjärjestys. Vain Milla on pannut Pään pyörälle (kuin Karpela paavilta?) ja Posket lommolla on tipahtanut mainonnan ja miedon väliin.

4/27/2005 08:07:00 ap.  

Mea kertoo pelastaneensa Blogger-blogit, ja todentotta Aukileen päivitys havaitaan, mutta mitä ihmettä, itse merkintä on hävinnyt!

4/27/2005 10:59:00 ap.  

Tarkoitin, että tuossa viimeisessä listassa ne ovat satunnaisessa järjestyksessä. Palkissa toki aakkosittain, kuten otsikkokin sanoo. Millab oli lipsahtanut osoitteensa mukaan ämmien sekaan.

4/27/2005 12:17:00 ip.  

PA ei ehkä ole intohimoinen huumoriblogi, mutta tämä tuntuu käteen viehättävän sileältä ja kimmoisalta, muodokkaalta.

4/27/2005 01:54:00 ip.  

Mä mitään Äpyä... kunhan ihmettelin. Poista vaan jos siltä tuntuu.

Skrubussa PA näkyy oikeassa laidassa niin kauan kun se on mun Päivän Pamauksessani. Ja siellä se on niin pitkään kun PP toimii ja puskee RSS-feediä. Sitten kun PP lakkaa olemasta, toivon että uusi lista tarjoaa vastaavaa feediä jonka voin virittää näkymään skrubun oikeassa laidassa, ja silloinkin siellä on PA mukana. Ja koska tästä tuli näinkin pitkä pätkä tekstiä, niin voin jatkaa sitä vielä ylimääräisellä, mutta mitäänsanomattomalla lauseella jonka aloitan ja-sanalla ja lopetan ja-sanaan: ja (vaikka oikeasti lause loppuu pisteeseen).

pni

4/27/2005 03:14:00 ip.  

En ole poistamassa. Tuossa oli siis ideana, että jos ajaa tasaiseksi vrt. ajantasaiseksi vrt. ajan tasaiseksi, Skrubut jäisivät matkasta pois.

Idea oli, että jotain noin typerää keksii vain lukemalla Äpyä.

4/27/2005 03:45:00 ip.  

Ach. tuohan oli... kaunis sää ulkona eikös?

pni
http://skrubu.net/

4/27/2005 05:19:00 ip.  

Onko jossain meneillään varjogaala?

4/27/2005 07:18:00 ip.  

Tunnin olen ihmisen kaipuussani yrittänyt päästä kaikkien tuttujen kommenttilaatikkoihin, tuloksetta. Ja Viistolle pinnalle en pääse lainskaan, tiedoksi vaan Kauralle (ja kiitos terveisistä, jotka lähetit). Nyt kun kommenttimahdollisuus vihdoin aukesi, en enää tiedäkään, mitä sanoisin!

4/27/2005 10:46:00 ip.  

Minulla on aina vastaava olo pilareita soittaessani. Kun joku viimein vastaa, ei yhtäkkiä olekaan mitään järkevää sanottavaa.

4/27/2005 10:52:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds