Nummelin, Numi

Minä katsoin äsken Mallikoulua, vaikka paikoin tuli enemmän Sillä silmällä mieleen. Sit niinku just hauskinta oli must tota se, ku Numi Nummelin sano summa summarum.

Miten minusta alkoi taas tuntua, että termi super tekee paluuta keskuuteemme. Vai johtuuko tuokin vain otannasta. I'm super, Thanks for asking.

Enkä minä ymmärrä sitäkään, miksi mallineidot laitettiin kirjoittamaan päiväkirjojaan typerän teennäisellä puhekielellä [käyttäisivät edes typerän teennäistä kirjakieltä, kuten minä]. Muistan, kuinka kerran villeinä lukiovuosinani nappasin kirjastosta kyytiinii Sanankäytön pikkujättiläisen, muutaman tiiliskiven kokoisen opuksen, jossa kerrottiin genrelle tyypilliseen tapaan hieman kaikesta mahdollisesta. Myös päiväkirjoista.

Kirjassa rohkaistiin kaikkia kirjoittamaan ajatuksiaan muistiin eikä suotta jännittämään liikaa, vaikka laatu ei niin ihmeellistä olisikaan. Ei jokainen meistä voi olla kuin presidentti Paasikivi, siinä muistutettiin.

Että pitäkää se mielessä, tytöt.

Edellisen viestin herkistelyn jälkeen on syytä palata älyllisemmälle tasolle. Mietitään vaikka seuraavaa paradoksia.

Kävelen myöhässä tilaisuuteen. Minua hävettää kauheasti, nöyränä soimaan itseäni ja mietin, että voivoivoi [tai siis oivaoivaoiva].

Vaikka tuohan sisältää oletuksen, että kaikki tarvitsevat minua. Että tilaisuus ei ole mitään ennen kuin minä olen paikalla. Mitä nöyremmin katuu, sitä ylpeämmin luulee itsestää liikoja.

Minusta tuo on kiinnostavaa. Unohdetaan tarkoituksella ajatus itseisarvoisuudesta, että myöhästyminen on syntiä, vaikka sen tekisi metsässä, jossa kukaan ei ole kuulemassa.

Hieman tuohon liittyen olen joskus harmitellut, kuinka olen joutunut maksamaan myöhästymismaksua kirjastoon äänilevystä, joka on lainattu varaston puolelta ja josta voi olla varma, että kukaan ei sitä kaipaa. En tiedä, onko kirjaston myöhästymismaksujen tavoite huolehtia siitä, että aineisto kiertää ja kaikki saavat haluamansa ajallaan vai ottaa osaltaan kirkon kasvatuksellinen rooli ja rankaista selkärangattomia nykyihmisiä, joista ei ole muuhun kuin netissä viisasteluun ja itseironian keinoin karkuun luikerteluun.

Jos oletetaan, että maksujen tarkoitus on tehostaa aineiston kiertoa, voitaisiin soveltaa kysyntää ja tarjontaa siten, että halutun tuotteen hautominen toisi enemmän sakkoja kuin sellaisen, jolla on lähinnä kieroutunut kulttimerkitys. Näin siis esimerkiksi Juha Seppälän kirjoja [via Sellisti] voisi pitää kotonaan hyllyä koristamassa niin kauan kuin huvittaa. Näyttää vieraille, että oikeassa elämässä olen sentään todella fiksu ja syvällinen.

Tietenkin lainat voi uusia, jotkut muistuttavat. Minua vain ahdistaa tuossa PK-seudun HelMetinsysteemissä, ettei sinne voi tallentaa omaa käyttäjätunnusta, vaan aina joutuu kirjoittamaan sen viisi miljoonaa merkkiä pitkän koodin kirjastokortista, joka pitää etsiä käsiin operaatiota varten. Toki numeron voisi naputtaa kertaallen talteen koneelle johonkin muistilapputiedostoon ja kopioida sieltä aina tarpeen tullen, mutta tuollaisia ehdottavia kutsutaan viisastelijoiksi, eikä meillä heitä hyvällä katsota.

Ja miksi ihmeessä järjestelmän faqissa ei kerrota vastausta ensimmäiseen mieleen tulevaan kysymykseen: kuka keksi kastaa järjestelmän HelMetiksi, miksi ja kuinka hänet on innovaatiostaan palkittu.

Enkä ymmärrä sitäkään, onko kyseessä jokin sisäpiirivitsi [koska tosissaan kukaan ei varmasti tuollaista suunnittelisi], että kirjailijan nimellä teosta haettaessa nimi tulee antaa nähdäkseni varsin perverssillä syktaksilla sukunimi, etunimi. Pilkulleen. Muussa tapauksessa järjestelmä kertoo näin:

ole hyva ja kirjota nainJos kone kerran ymmärtää, mitä haluan sanoa, miksei se voi toimia suoraan? Kauhulla odotan keinoälyn ja -tunteiden kehittymistä, koneita, jotka keskittyvät kuittailuun ja omasta erinomaisuudestaan iloitsemiseen. Kenties alkavat kehityksensä huipulla pitää blogeja.

Tosin ne saattaisivat päivittää hieman useammin kuin Mitvit.

6 on viitsinyt kommentoida:

Onks tääl bileet?

3/05/2005 12:40:00 ap.  

Ei taida olla bileitä, aika tyhjältä tuntuu.

Minäkin tulin vain ihmettelemään,miten kirjastonhoitajan tyttärenpojalle voi edes tulla mieleen kirjoittaa hakusanassa etunimi ennen sukunimeä? (Sinänsä olen samaa mieltä, että varsin viisasteleva vehje on kyseessä. Samalla vaivallahan se voisi heittää sinne oikeaan paikkaan sen sijaan, että alkaa kuittailla.)

3/05/2005 01:08:00 ap.  

Aijuu liittymä hei!

Joko perunavellisi rupesi käymään? Yritin Marinadin kommenttilootan kautta välittää pannukakku-sämpylä-linjalla liikkuvia käyttövihjeitä, kun sinuun on niin vaikea saada suoraan yhteyttä!

3/05/2005 01:11:00 ap.  

Mitä! Tiedättekö te sun äitis muka kuka minä olen? Puurot ja vellit ovat jo aikapäiviä menneet sekaisin.

Yhteyttä... kuka sitä nyt haluaisi. Helpompaa on rellestää vastuutta näissä muiden kommenttikohteissa.

Vaikea - juu!

3/05/2005 01:16:00 ap.  

Oottekste muut blogaajat muka jotain ihmisiä ettekä koneita? Äh, unohtakaa että sanoin ton.

3/05/2005 03:40:00 ip.  

Minä luulin, että Kysyn vaan oli ainoa tunnettu robottiblogaaja ja hänetkin piti sammuttaa ennen kuin hänestä olisi tullut uhka ihmiskunnalle.

3/05/2005 04:16:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds