Vanha maestro

Leif Segerstam sävelsi ystävänsä Esa Saarisen 50-syntymäpäivälahjaksi 86. sinfoniansa. Yhtä aikaa sikin sokin usealla kielellä ajatteleva Segerstam, jota E. kutsuu tuttavallisesti Maestroksi, pitää sanaleikeistä ja antoi teokselle nimeksi A(a)TE&(y)SIC!s... [sic!]. Valitettavasti en löydä mistään uutista, jossa Segerstam selitti ajatuksiaan nimen taustalla. Otsallaan tuosta huomaa, että oikein vääntämällä siinä näkee luvun 86 englannin kielellä. Mukana on pari latinankielistä lyhennettä sekä tavaraa, jota en ymmärrä.

Sain kunnian olla kerran Maestron pitämällä luennolla. Siellä hän hehkutti kuin pahainen pikkupoika jonkin teoksensa nimeä, jossa siinäkin yhdistyi vähintään viisi eri kieltä ja jossa siinäkään ei minusta ollut järjen hiventä. Koko juttu tuntui niin itsetarkoituksellisen typerältä mukanokkaluudelta, etten itsekään uskoisi pystyväni moiseen.

Mukavaa nähdä, että hän kykeni sittenkin ylittämään itsensä jälleen kerran. Upeaa nähdä, että riittävän korkealla ollessaan voi tehdä juuri, mitä huvittaa eikä kukaan väitä vastaan. Vai onko?

Seuraavan sinfoniansa yhteydessä Segerstam voisi tietenkin repäistä oikein kunnolla ja vaihtaa samantien kutsumanimensä Studio 51:ksi...

Kiinnostavaa sekin, että sinfonia sai kantaesityksensä Teknillisessä korkeakoulussa Otaniemessä. Tässäpä ratkaisu musiikkitalo-ongelmiin: jätetään talo rakentematta ja siirretään muusikot Otaniemeen!


1 on viitsinyt kommentoida:

Siellä hän hehkutti kuin pahainen pikkupoika jonkin teoksensa nimeä, jossa siinäkin yhdistyi vähintään viisi eri kieltä ja jossa siinäkään ei minusta ollut järjen hiventä. Koko juttu tuntui niin itsetarkoituksellisen typerältä mukanokkaluudelta, etten itsekään uskoisi pystyväni moiseen.

Segerstamin kolme nuorinta lasta ovat nimiltään Violaelina, Selimoskar ja Iirisilona...

6/17/2006 12:21:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds