Nimitysuutinen



Tästä päivästä lähtien blogini nimen kirjoitusasu on suomen kielen sääntöjen mukaisesti Pää auki. Havahduin ymmärtämään, etteivät pienet kirjaimet ole olleet järin trendikkäitä enää viiteen vuoteen. Etenkään antikva-kirjasimilla gemenalla alkavat nimet eivät erotu edukseen [jopas se osaa hienoja sanoja...].

Pienestä peestä tulee Iso Pee, näin se kehitys kehittyy.

Myös tuotokseni nimi on saanut moitteita. Kyse on kuulemma ikiaikaisen vanhasta nokkeluudesta, joka ei kriittisessä nykymaailmassa muuta kuin ärsytä. Ai. Minä en ole kuullut yhdistettävän sanontoja pää kiinni, saada pää auki sekä aukoa päätään vastaavalla tavalla kahteen sanaan. Nimi siis säilyköön muuten ennallaan, vaikka on turha väittää, ettei rolli perään olisi sekin oiva vaihtoehto.


Varsinaisesti alkuperäinen aikomukseni oli olla tylympi, ilkeämpi ja anonyymimpi, ja nimi oli mietitty tällaiselle konseptille. Lopulta päädyin kuitenkin kirjoittamaan varsin omakohtaisesti, ja kun en edes malttanut olla hiljaa [sikäli nimi on osuva], vaan menin kertomaan joillekuille puuhistani, anonymiteettikin on aika lailla yhtä tyhjän kanssa.


Se siitä metailusta. Eilen kehumani Arno Kotro kirjoitti tänään Hesarin mielipidepalstalla otsikolla Koulukulttuuri sortaa poikia [vaatii maksullisen rekisteröitymisen].

Pojat syrjäytyvät huomattavasti tyttöjä useammin jo peruskoulussa, ja vinoutuma näkyy hyvin myös ylioppilaiksi valmistuneista, joista miehet ovat vähemmistö.


Minun kieroutunut kokemuspohjani väittää, että miehillä on taipumus täytttää huiput ja pohjat, naiset ovat siinä välissä. Läpi kouluhistoriani luokkani parhaat oppilaat olivat poikia, samoin huonoimmat. Suorastaan surullista, ettei vastaan tullut ikinä naispuolista luokkakaveria, jota olisin pitänyt selkästi itseäni parempana koulumenestyjänä, mutta näin se meni. [Sama ilmiö lienee olemassa laajemminkin: niin aamuöisellä tanssilattialla kuin tuulisessa yritysmaailmassa.]

Kotron mukaan ongelman vähättely on tyypillistä nykyiselle tasa-arvokeskustelulle. Miesten syrjäytymiseen ei muka saisi puuttua ennen kuin naisten palkkasyrjinnän ongelmat on ratkaistu. Tällä asennoitumisella ei tietenkään saada koskaan mitään ongelmaa ratkaistuksi. Hieman kuin että joku boikotoisi luomua vain siksi, että jossain päin maailmaa nähdään nälkää...

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds