Senkin liberaali!

Jopa on tukkoista, vaikka kiirellään kerskuvatkin vain houkat. Kaverini sanoi kerran, että kovat jätkät eivät nuku. Sanoin, että päinvastoin: kovat jätkät nukkuvat. Enpä ole pariin viikkoon ollut järin kova jätkä.

Tuskastuin hakattuani päätäni pöytään lukuisia tunteja typerän ja sinällään helpon nysväämisen kanssa. Hölmöin virhe on aloittaa jotain väsyneenä ja sitten käyttää jatkossa aikaa alkupään sössien setvimiseen. Minun piti tehdä se valmiiksi ohimennen aamupäivällä ja jatkaa kouluun iltapäiväksi. Minä lopultakaan minnekään kouluun kerennyt.

Sen verran sentään raivostuin, että tiskasin ja lakaisin lattiat.

Samalla seurailin sivusilmällä aamuyöllä tallentamaani vaaliväittelyä. Nähdäkseni Bush oli rennompi kuin aiemmin. Kyllä minä saatan ymmärtää, että hän vetoaa joihinkin ihmisiin. Sittenkin huvitti kovasti hänen kampanjasivunsa, joka on omistettu päivittelemään Kerryn liberaalisuutta.

"Kerry on liberaali", siellä sanotaan. Niin, mitä sitten, alkaa miettiä, kunnes ymmärtää, että tämä jo sellaisenaan ja itseisarvoisesti tarkoittaa jotain negatiivista. Minua huvittaa kovasti sivun lehtileikekokoelma, jossa monesti todetaan Kerryn todellakin ja ihan oikeasti olevan liberaali.

Kielenkäyttö poikkeaa toki heillä ja meillä, ja Bushkin tarkoittanee suurin piirtein sosialistia liberaalista puhuessaan. Ironiasta vastatkoon, että jotkut kutsuvat meillä Bushin äärikonservatismia uusliberalismiksi. Olisi syytä määritellä käsitteet hieman selkeämmin, niin olisi kenties hauskempaa kinata.

Liberaaleista tuli mieleeni eilinen ykkösen pienpuolueiden väittely. Varmaan hauskaa noillakin puolueiden puheenjohtajilla tavata toisensa aina vaalien alla periaatteesta järjestetyissä pienpuolueiden turinatuokioissa. Jotain kertoo sekin, että kommunistit ja populistiset isänmaapuolueet ovat vaaliliitossa joissain kunnissa. Tai että Suomeen tosiaan tarvitaan useampia kommunistisia puolueita.

Minusta on sääli, että meiltä puuttuu uudistusmielinen oikeistopuolue, muttei liberaaleista siihen rooliin ole. Touhu vaikuttaa näpertelyltä, ja ehdokkaat tapaavat olla sieltä täältä haalittua jämäjengiä. [Mutta onhan meillä sentään keskusta...]

Kun nyt tälle linjalle juututtiin, niin mainitaan vielä muutama sana vaalijulisteista. Jollain tasolla ymmärrän, että kokoomuksen mainoksissa on suuri kuva Jyrki Kataisesta [joka ei ole edes ehdolla Helsingissä...]. Hän on sentään keskimääräistä edustavampi mieshenkilö. [joku saattaisi pitää ällösliipattuna normikokoomuslaisena, mutta minussa hän ei kyllä herätä mitään järin negatiivista].

Sen sijaan en ymmärrä, mitä SDP hakee julisteellaan, joka yhdistää kaikki stereotypiat pirtsakkuutaan kirkuvan punaisiin kietaisuvaatteisiin ja napakoihin housupukuihin pukeutumalla osoittavista sosiaalitantoista. Haatainen ja muut, voi elämä.

Jokin mystinen salasääntö ilmeisesti koskee kaikkia vasemmistopuolueita. Jos ei kuvaan muuta punaista saada, niin hankitaan edes punaiset henkselit [tai nenä].

1 on viitsinyt kommentoida:

Politiikka on eräänlaista värisynestesiaa. :)

10/14/2004 11:28:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds