Näin nokkela otsikko vaatii julkaisunsa. Ihmettelin eilen kaikilla bussipysäkeille silmiin pistäneitä Bush- ja Kerry-mainoksia. Suuret aidon jenkkityyliset kasvokuvat oli koristettu kapitaalifontillisilla iskulauseilla. Alla kehoitettiin osoitteeseen www.varjovaalit.com.

Hieman kummastelin, tämä kun on ollut vanha juttu jo pari kuukautta. Johan se ehdittiin BetaVotessa nähdä, mitä suomalaiset ovat mieltä. Suorastaan ärsytti niin paljon, että klikkasin ihan piruuttani Bushin naamaa.

Yllätyinpä kovin nähdessäni Bushin palkin kohoavan 79 prosenttiin Kerryn jäädessä 21:een. Tekstin luettuani ja ymmärrettyäni koko jutun Bob Helsingin mainokseksi oletin, etteivät annetut äänet vaikuttaisi tulokseen. Että haluaisivat järkyttää kummallisella jakaumalla.

Minä en tiedä, mikä tarve mainostoimistoilla on ilmoittaa itsestään rahvaalle. Muistan, kuinka Bob aikoinaan aloitti t-paitakampanjallaan. Tavallisten tahvojen päälle oli puettu kovin tavanomaisia t-paitoja ja kuvissa luki suurella Bob-paita ja jokin järjettömän kallis hinta.

Törmäsin tuollaiseen mainokseen ensimmäistä kertaa jonain perjantaiyönä ja mietin hilpeyksissäni, että heh, tuohan voisi olla Bob Helsingin mainos. Olin lukenut samanpäiväisestä Talouselämästä moisen puljun tulleen avatuksi.

Lähemmäs mainosta kävellessäni sain yllätyksekseni nähdä olevani oikeassa. Kuvan alalaidassa oli selittelevä ja koko jutun vesittävä teksti, joka olisi alleviivannut idean rautapalkilla hieman skarpimmassakin kunnossa olleelle kulkijalle. Tunsin oloni petetyksi.

Hieman sama juttu nytkin. Hieman liian typerä selittelyteksti oli vaalimainoksessakin. Vaan enpä taida olla kohderyhmääkään. Arvelivat, etten olisi nähnyt bushinvaaleihin liittyen mitään muuta mainosta kuin heidän bussipysäkeille kärräämänsä, vaikka minä olen katsonut molemmilta ehdokkailta kaikki. Kun kerrankin pääsee ilmaiseksi ihmettelemään viimeisen päälle tuotettua propagandaa, pitäähän siitä ottaa ilo irti...

No, iltaan mennessä tilanne oli tasoittunut. Ilmeisesti me ensimmäisen aallon klikkaajat vain satuimme olemaan sen verran leipääntyneitä, että luulimme kaikki hirveän hauskaksi ideaksi klikata piruuttaan Bushia. Nyt palkit ovat lähes tasan.

Hmph, mitvit kirjoitti taannoin blogi-ilmiön olevan netin valtaamista nörteiltä. Nörtit näkyvät käyvän vastaiskuun. Visa Kopu tarjoaa uusimmassa kirjoituksessaan tekemäänsä skriptiä, jolla kaltaiseni blogspotin käyttäjät voidaan suodattaa pois Päivän pamauksen listoilta.

Don’t get me wrong, mutta jostain syystä en ole kovin innostunut useimpien BlogSpotissa hostattujen blogien tyylistä.


No, samapa tuo.

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds