Äänipuhallin

Ääniharavista puhutaan, vaikka minä olen tottunut liittämään äänen ennemmin lehtipuhaltimeen.

Silläkin uhalla, että blogspottaajien [en minä blogiin sylje] ei kuuluisi kirjoittaa nörttijuttuja, mainitsen koeponnistaneeni Mac-Officen uutta 2004-versiota. Tuntuu jotenkin vanhaa jouhevammalta, ja etenkin muistiinpanojen kirjoittamistoiminto on periaatteessa hyvä idea. Typerää kylläkin on, että tehdessään muistiinpanoja, ei voi piirtää kuvia kuin vapaalla kädellä. Jos haluaa luoda säännöllisiä muotoja, joutuu turvautumaan normaalinäkymään.

Taidan pysytellä vastakin Omni-groupin tuotteissa.

Ymmärtääkseni ns. combo-boksi on yksi harvoista Microsoftin keksimistä käyttöliittymäelementeistä [eikä sitäkään tavata kauhean hyvänä juttuna pitää]. Tätä taustaa vasten tuntuu kummalta, että ovat menneet ryssimään laatikon toteutuksen uudessa versiossa. Office v. X:ssä oli mahdollista kirjoittaa yhdistelmälaatikon tekstikenttään muutama ensimmäinen kirjain fontin nimestä, ja oikea kirjasin etsittiin automaattisesti. Uudessa versiossa nimi pitää kirjoittaa kokonaan. Hankalaa.


Vuoroin vieraillakseni mainittakoon järkyttävällä tahdilla tekniikkaa ihmettelevä Nuudelisoppa-blogi. Tosiaan, eilinen elämöintini oli toki hieman kärjistettyä, mutta pyrin lähinnä toistamaan neutraalisti, mitä esitelmöitsijämme meille julisti. Tänä iltana pitäisi suunnata jälleen yhdelle vierailulle, saapa nähdä.

1 on viitsinyt kommentoida:

Kyllä se tahdin järkyttävyys on romahtanut siitä mitä se oli vielä joskus kesällä. Esimerkiksi toukokuun alkupuolella tuli keskimäärin 5,7 merkintää per päivä (joo, laskin). Nyt hyvä jos jotain joka päivälle.

Äläkä lainkaan pahoittele rohkeaa kärjistelyä; se on yksi varmimmista tavoista saada ainakin minut kiinnostumaan.

10/26/2004 11:33:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds